Inlägg från: Anonym (ej svårt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ej svårt)

    Hur storstädar man?

    Egentligen behöver man inte storstäda. Man gör lite då och då. I mindre projekt. Fönster: En hink med vatten och lite Yes-diskmedel i vattnet (några droppar bara). Ta en scotch brite och blöt ner. Med den gröna sidan så gnider, skrubbar, du över hela det våta fönstret så fett och smuts lossnar. Därefter tar du fönsterskrapan och skrapar bort. Ja, det blir ränder. När vattnet är borta tar du därefter fönsterputs och sprayar den rena rutan. Torka bort sprayen med torr trasa. Eller med gammalt tidningspapper (blir klarare och renare då).

    Man måste inte torka golven jämt. Bara då och då.  Dammsug noga hela golvet. Därefter en mopp som du doppar i hink med vatten och lite rengöringsmedel. Vrid ur moppen. Sen kör du över golvet med mopp. Själv torkar jag golven max varannan månad.

    Vad gäller ugn och spis så handlar det om vilken sort du har. Googla. Är din spis väldigt gammal så kanske den inte KAN bli helt ren.

    Gör aldrig hela boendet på en gång om du har flera rum. Det kan bli övermäktigt. Sätt upp en lista (tisdag - fönster, torsdag - vardagsrumsgolv, lördag - badrummet). Osv. Ta det i små portioner.

Svar på tråden Hur storstädar man?