• Äldre 3 Oct 12:46
    5805 visningar
    31 svar
    31
    5805

    Hur storstädar man?

    Det där med fönsterputsningen tror jag många känner igen sig i, aspergers eller inte hehe.. Jag tycker också det är svårt men min mamma har lärt mig att ta en gnutta YES diskmedel o vatten och sen skrapa/torka rent med torr trasa eller papper.

    Annars brukar städning hemma här se ut som så att

    *först plockar vi undan alla saker så allt hamnar på sin plats

    *torka av alla ytor (flytta runt på prydnadssaker dukar etc för att komma åt)

    *dammsuga golvet, mattor, soffa om det behövs

    *våttorka golvet och golvlister. Jag använder en sån där platt golvmopp (inte en med sån gammaldags) då får man med sig eventuell smuts som inte dammsugningen tog. Och brukar gå över golvet två gånger med den efter vattenbyte så blir det riktigt rent.

    Golvlisterna brukar ja ta med vanlig trasa.

    I badrummet brukar jag torka av alla ytor med något medel, ibland bara YES diskmedel och vatten, och toastolen tar jag sist, öser på med medel och skrubbar med toaborsten. låter ibland ev medel ligga kvar en stund och sen spolar jag hela badrummet i samband med dusch efteråt.

    Jag brukar köpa några toaborstar på IKEA när jag är där (de kostar 5kr st) och byter då när jag storstädar badrummet.

    Sedan när det gäller att städa spis och ugn eller tvätta ur kyl och större projekt så brukar jag ge det en egen dag. T ex så kan jag städa ugnen eller kylen en dag jag inte städar nåt annat för jag tröttnar lätt när det blir för mycket. Och då är det dessutom lättare att göra det så perfekt man vill ha det :)

    Men alla gör vi på olika sätt, min sambo brukar t ex dammsuga först men det tycker jag är tokigt.

Svar på tråden Hur storstädar man?