• Anonym (Trist instäl­lning)
    Äldre 9 Oct 15:29
    17803 visningar
    97 svar
    97
    17803

    stor skillnad mellan fosterbarn och biologiska barn

    ica skrev 2016-10-09 15:13:14 följande:

    Men så trist. De kanske har fosterbarn för pengarna.


    Det arvode man får täcker inte upp för de dyraste märkeskläderna, senaste telefonen och senaste cyklarna. Så även om hela arvodet går till fosterbarnen så kommer dom aldrig få det senaste och dyraste av allt.

    Så kanske lägger dom varenda krona av arvodena på fosterbarnen? Dom är ju alltid hela och rena. Eller är det lag på att fosterbarn alltid ska få exakt samma som de biologiska barnen? Trots att fosterbarnen har egna föräldrar som dom ska hem till? Är det rättvist att ge fosterbarnen ett liv i lyx när dom biologiska föräldrarna inte kan erbjuda det samma? Kommer inte somliga klaga på att fosterfamiljen försöker "köpa" barnen då? Kommer fosterbarnen att vilja flytta hem till en fattigare familj och plötsligt sluta med all lyx, dyra hobbys och att alltid ha det senaste?

    Eller ska fosterfamiljen vara en tillfällig familj som ge barnen det nödvändiga materiella sakerna och ett överflöd av tid och försåelse istället?

    Ska vi sätta kravet att alla fosterfamiljer ska köpa dyra cyklar, märkeskläder ( om dom har biologiska barn som får det) till alla sina tillfälliga fosterbarn så har ingen råd att ha fosterbarn. Det kan komma flera fosterbarn som bara bor någon månad eller så. Det blir svindyrt att erbjuda alla exakt samma saker som biologiska barnen får.

    Det är inte konstigt att det saknas så många fosterfamiljer. Det är ett hårt jobb och ingen vill att grannar och vänner börjar peka och viska " Är inte dom kläderna ärvda?" Eller " Är inte det förra årets modell på cykel?" "Dom har bara barnen för pengarnas skull..."
  • Anonym (Trist instäl­lning)
    Äldre 9 Oct 15:43
    #11
    ica skrev 2016-10-09 15:34:14 följande:

    Du har så rätt. Men dessa barn har ju redan gått igenom mer än andra barn. Så hur tror du det känns för dem?

    Vitsen med ett fosterhem är ju att det ska vara ett riktigt hem får lång eller kortare tid. Och i ett hem ska väl alla vara viktiga och ingen mindre viktig. Så det blir ju ändå fel.


    Så då menar du att ingen familj, som inte kan erbjuda varje fosterbarn exakt samma, nya, materiella prylar som biobarnen ska få ha fosterbarn.

    Det blir inga fosterhem då.

    Antingen så får familjerna köpa sprillans nya kläder, möbler mobiler, mopeder och cyklar till varje tillfällig unge. ( kan bli nya grejer varje månad, 12 cyklar, mobiler osv per år) eller så får dom låta bli att någonsin köpa nytt till sina egna barn eller helt låta bli att ta fosterbarn.
  • Anonym (Trist instäl­lning)
    Äldre 9 Oct 15:58
    #21
    Anonym (Alla barn lika värda?) skrev 2016-10-09 15:46:53 följande:

    Förtydligande: Dessa 2 barn har inga föräldrar som de ska tillbaka till. De ska stanna i familjen vad jag vet ...


    Vad du vet. Det är just det. Fosterfamiljen får inte berätta allt pga sekretess. Då är det fritt fram att spekulera. Varför inte bara stötta familjen och sluta leta efter var dom köper kläder till respektive barn?

    Fosterfamiljer, socialarbetar osv är tacksamma offer att spekulera och sprida saker om. Just pga att dom inte kan svara för sig utan att bryta tystnadsplikten.
Svar på tråden stor skillnad mellan fosterbarn och biologiska barn