Att använda laktosfria produkter i all mat är ju inga större problem. Sen finns det ju några alternativ att välja mellan: antingen är all mat vegetarisk, eller så gör du separat mat till vegetarianen. Du kan göra förrätt och kanske efterrätt vegetariska för alla, men ha alternativ till huvudrätten.
Förslag på vegmat:
Rödbetsbiffar, servera med ugnsrostade rotfrukter och en kryddig vegyoghurtsås.
Veg. Pannacotta med agar agar eller gelesocker multi (innehåller pektin istället för gelatin och är superenkelt att använda) och havre/soya/mandelmjölk.
Spenat/broccoli/tomatsoppa (finns ju massor av soppor som funkar)
Linsgryta/soppa/biffar
Veg. Lasagne med pasta utan ägg, tunnskivad zucchini eller bönpasta (kan fyllas med spenat, broccoli, en god tomatsås med bönor eller linser osv)
Om du ska använda dig av så kallade köttsubstitut bör du tänka på att de flesta quornprodukter innehåller ägg, men det finns de utan. De behöver ofta kryddas mer än kött och filéer och bitar tjänar oftast på att få ligga i en marinad i några timmar. Detta gäller i min mening iaf quorn, soya och tofu. Har inte testat de nya oumpf-produkterna och är osäker på vad det egentligen är. :P men vet att det uppskattas av många vegetarianer.
Det var det jag kom på nu iaf. Hoppas att du kommer på något bra. :)