• Anonym (what?)

    Svägerskan tar vår resa!

    Min man och jag har två vuxna barn, de är i 20 års åldern. Båda barnen jobbar och tjänar egna pengar. I vår familj gillar vi att resa också, och vi brukar vara ute och se oss om i världen. 
    Vintern 2017  kommer vi att ge oss ut på långresa och kommer att styra kosan sex tidszoner västerut , och denna gång har barnen betalat sina biljetter själva. Min man och ungarna kommer att utforska vattenlivet i mexikanska golfen och själv tänker jag tillbringa två veckor i en hängmatta under en lämplig palm.
    Låter bra va? Det var det också, ända tills Svägerskan fick höra det...
    Nu tycker , förstår ni , Svägerskan att vi ska omboka vår resa till ett lite billigare resmål (typ mallis )  så att ALLA kan följa med!! ALLA är alltså;
    Svärmor och svärfar, som är så handfallna att de inte ens kan checka in på flygplatsen, inte hålla reda på sina boardingcards och definitivt inte sitta i en flygplansstol i mer än max 4 timmar. Väl på plats pratar de inte ett enda ord begriplig engelska och måste passas som småbarn hela tiden.
    Svägerskan och hennes man och deras två tonårstjejer, som pratar oavbrutet i 110 decibel och tycker det skulle vara SÅÅÅÅÅ kul att semestra med sina kusiner!!  ( och vad tycker kusinerna då, som är 10 år äldre..?) Och Svägerskan själv som är självunämd reseledare och börjar redan före frukost att tala om för alla vad vi ska göra idag...
    Svägerska nummer två och hennes man och deras unge, som är dryg och lite tråkig i attityden. Vi har som sagt semestrat med familjen förr.. Men vi kommer inte att ändra oss, finns inte på världskartan, och Svägerskan är piss sur. Vad göra, liksom???

  • Svar på tråden Svägerskan tar vår resa!
  • daimstrut

    Det är väl bara att säga att ni inte tänker boka om. Möjligtvis säga nåt snällt som att en släktresa kanske vi kan ta en annan gång.

  • sextiotalist

    Låt henne sura. Det är er resa som ni ska göra precis som ni planerat

  • Anonym (Inga konstigheter)

    Det är väl bara säga att ni vill göra en egen familjeresa.

  • Fru Ve

    Säg åt svägerskan med glad röst att det låter som en utmärkt idé att DE åker till Mallorca med svärföräldrarna men att ni inte tänker boka om. Blir hon sur så blir hon. Tyvärr tycker man ju långt ifrån alltid lika som släktingar men det är bara att markera. Det värsta som kan hända är att det blir lite dålig stämning under en period.

  • fjanten

    Hon får väl åka med föräldrar och barn till mallis om hon nu tycker det är en bra idé. Ni ska såklart inte ändra på era planer bara för att hon vill det! Så får hon tjura bäst hon vill.

    Vilka märkliga människor det finns!

  • Anonym (Ferde)

    Hinta lite till svärföräldrarna att svägerskan nämnt att hon vill ut och resa med dom. Få dom med på tåget och bli intresserade. Ta sen upp det när ni alla är samlade. Säg att vad kul att ni alla planerar en resa tillsammans och vad godhjärtat av din svägerska att ta med gamla svärisarna. Säg att ni är sååå ledsna att ni inte kan följa med i år för ni kan ju inte snuva killarna på sitt drömresemål. Spela entusiastisk som fan och fråga när var och hur dom ska boka så att dom inte kan backa. Sen kan dom sitta där på Mallis medan ni svalkar er i Atlanten

  • Dixie

    Varför måste hon planera en gemensam resa just när ni ska iväg? Dessutom är väl Mallorca inte optimalt på vintern...

    Ni kan ju bara säga att er resa inte är ombokningsbar!

  • Anonym (m)

    det här kan väl knappast vara ett problem? Förstår inte ens varför du skriver en tråd om det (om det inte är för att du vill gnälla på den svägerska som du antagligen inte gillade sen tidigare) 

    Ni är en familj = ni har bokat en resa och gör som ni vill 

  • Anonym (m)

    f.ö märklig rubrik på inlägget. Det är ingen som kan "ta" er resa. Du verkar rätt dramatiskt lagt TS

  • Anonym (Mm)

    Det är ju bara att säga ifrån, inte mer än så

    Men inlägget ger nån bismak...att snacka skit om alla sina släktingar i princip? Ni verkar ju vara ett sällskap av perfekta människor..

Svar på tråden Svägerskan tar vår resa!