• Anonym (När?)

    Ni med fler än ett barn, när kom längtan efter 2:an?

    Vi känner ännu inte ett jättestort sug efter ett syskon och vårt barn är nu 9 mån. Detta beror nog mest på sömnbrist..

    Var det så för er också när er 1:a var så liten? När började ni känna längtan efter en till?

  • Svar på tråden Ni med fler än ett barn, när kom längtan efter 2:an?
  • Anonym (N)

    Vi har ca 3 år och 3 månader mellan barnen, vi började försöka när första var ca 2,5 år. Det tyckte vi var lagom

  • Anonym (När?)

    Tack för svar! Minns du hur det var när ettan var runt 9 mån? Tänkte ni, aldrig mer?;) Eller, gärna en till men inte nu?

  • lollip0p

    Har ännu inte fått tvåan men jag började längta redan när vi låg på BB med ettan och längtan har bara växt. Nu är ettan snart åtta månader. :)

  • Linda2barnsmamma

    Jag blev gravid med vår andra flicka när vår första var 9 månader ;) de fu lade jättebra. Inga konstigheter. Går jätte bra än idag oxå. Dom är 5 o 7 nu. Planerar en 3A nu ;)

  • Anonym (När?)

    Skoj! Tänker mest på om vi kan ändra oss och känna sug även om vi kanske inte gör det nu.:)

  • Mattenörd

    Innan första tänkte vi att det skulle bli två, förmodligen tre barn med ett par år mellan varje. Efter ettan var tanken på en till extremt olockande. Tanken fanns ju att jag inte ville ha ett ensambarn men jag det fanns inte på kartan första två åren att jag skulle klara att ta hand om två - bara ett var ju supertufft!

    Sen vände det vid ungefär 2,5 år så vi försökte och fick ett till när första var ca 3 år och 3 månader. Det var med facit i hand ett bra avstånd. Den stora hade gått över till att sova hela nätterna åtminstone varannan natt. Han var blöjfri och kunde leka själv på sitt rum 1-2 timmar. Den värsta treårstrotsen klarade vi av när lillasyster fortfarande var så liten att hon mest låg i sjalen och sov (vi var noga med att vänja henne vid sjal redan på BB) och nu när lillasyster är 10 månader och kan ha sina krävande gnälliga dagar så är storebror 4 år och inne i en glad och självgående fas. Tanken på en tredje finns fortfarande i bakhuvudet men kanske om 5-6 år - om vi då kan tänka oss en ny period av sömnlöshet..

  • Linda2barnsmamma

    Hehe ja så olika de kan vara , dock va inte vår 2a planerad , utan slutade med p-sprutan när första var 7 månader typ då dom sa att de kunde ta tid.. tji fick vi.... men båda våra flickor har sovit hela nätter från de va 6 veckor :) så har inte haft så många vaken nätter. . Rådfråga BVC när dom började sova hela nätter med tanke på mat. Men dom gick upp så bra i vikt (lite mer en dom skulle) så det var okej att låta dom sova :)

    Hoppas på att trean som vi planerar är lika snäll eller om vi får igen denna gång ;)

  • fjanten

    Har i tanken alltid velat ha 3 barn med 2 år emellan 1an och 2an, sen samma mellan 2an och 3an. Dock ville livet annorlunda och vi var tvugna att börja försöka oss på syskon så fort avslaget tagit slut, typ. Om vi ville ha chansen till att få ett biologiskt syskon alltså. Så när sonen var fyra månader blev jag gravid med barnet som är i magen nu (sonen är nu 10 månader). Så inte hann vi väl få något direkt sug, men nu längtar vi jättemycket efter lillasyster!

    Men, då har vi haft en riktig mönsterbebis än så länge. Sovit hela nätter sen han var tre månader (innan det vaknade han och åt en gång/natt), så vi har inte lidit av någon direkt sömnbrist. Han är nöjd typ hela tiden (om han inte har ont i magen eller liknande). Utvecklingsfaserna märks - men det har inte varit någon som varit särskilt påfrestande ännu. Så det känns som att vi inte blivit i närheten slutkörda ÄNNU

    Ni får väl vänta och se om något sug kommer? Alla vill inte ha fler än ett barn, och det är ju helt okej det med

  • Anonym (tidigt)

    Vid fem mån efter första. Börja försöka vid 8 mån, blev gravid vid 11 mån och blev 20 mån mellan. Alldeles för tätt... Fick fyra och ett halvt år till tredje och det var perfekt.

Svar på tråden Ni med fler än ett barn, när kom längtan efter 2:an?