• Äldre 21 Nov 12:06
    11443 visningar
    27 svar
    27
    11443

    Hur gammal var ditt barn när han/hon slutade äta på natten?

    Hej!

    Jag har en bebis som är snart två månader. Hon vaknar och äter en gång/natt vilket jag inte tycker är ett problem över huvudtaget. Många bebisar verkar ju vakna betydligt oftare än så.

    Dock är barnets farmor på om att vi borde försöka vänja av henne med nattmålet då det annars kommer att bli en vana som blir svår att bryta senare. Hon säger att dottern inte behöver nattmaten eftersom hon ju är rätt stor (väger runt 5 kg), att vi kanske ska prova ge henne lite vatten istället för att sedan kunna sluta helt.

    Vi ska till BVC idag så jag tänkte passa på att fråga där då, men det vore intressant att "se" hur det ser ut bland andra föräldrar och bebisar. Hur länge åt er bebis på natten?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur gammal var ditt barn när han/hon slutade äta på natten?
  • Birgit­ta02
    Äldre 21 Nov 12:21
    #1

    De säger att fr o m 6 månader så klarar sig en baby utan nattmål. De flesta äter en gång per natt fram till den åldern. Andra håller på betydligt längre en så.

    Ett av mina slutade med nattmål vid tre veckors ålder. Då var det ingen mat mellan 23.00 och 06.00. Den andra var nog 5 månader när han slutade. Tror inte på din farmor alls.

  • Anonym (Gamma­l)
    Äldre 21 Nov 12:50
    #2

    Våra var 16 mån, 15 mån och 2,4år när de slutade amma på natten. 

    En 2 månaders behöver definitivt äta på natten men alla är olika.

  • elyse
    Äldre 21 Nov 12:54
    #3
    +1

    Ganska precis två år.

  • Anonym (Gamma­l)
    Äldre 21 Nov 12:55
    #4

    Dessutom tyckte jag att mjölken minskade väldigt när jag slutade amma på natten så även där finns skäl att fortsätta. Annars blir mjölkproduktionen lägre och för en två månaders är bröstmjölken det viktigaste just nu.

  • Anonym (Hhgv)
    Äldre 21 Nov 13:16
    #5

    Du ska inte sluta nattamma en 2 månaders! En så liten behöver äta även på natten även fast hon väger 5 kilo, vilket inte ens är speciellt mycket!

  • Birgit­ta02
    Äldre 21 Nov 13:19
    #6

    Tycker din farmor verkar vara mycket okunnig. En så liten vaknar inte bara för "att". Ett baby ska ha mat när den VILL ha mat. Det går inte att fostra en baby till att inte äta på natten eftersom den inte ens begriper att det är natt. Trams. Däremot finns det barn som vaknar massor av gånger. Kanske pga sugbehov, och då kan ju napp hjälpa. Men att "träna" en unge som är två månader gammal att inte äta tycker jag mest låter som barnmisshandel. Fine om barnet inte vaknar pga hunger. Men att vägra amma när barnet vaknar på natten låter ju helt enkelt inte klokt.

  • Äldre 21 Nov 13:21
    #7

    Två månader är nog lite väl tidigt, sex månader som redan nämnts är nog mer sannolikt.

  • Anonym (ada)
    Äldre 21 Nov 13:51
    #8

    BVC-läkaren ansåg att det var helt normaltt att sonen vill äta flera ggr per natt när han var 10 mån.
    Här finns lite info om nattamning
    http://amningshjalpen.se/16-har-far-du-hjalp/allmant-om-amning/321-nattamning

  • Gravit­ation
    Äldre 21 Nov 15:38
    #9

    Barnets farmor är okunnig! Bebisen är 2 månader! Vadå, skulle hen vara för tjock? Jisses...blir arg när jag tänker på det.

    Dottern slutade äta på natten runt 23 månader, det var då jag slutade amma henne. Gick galant, inga problem överhuvudtaget.

  • Fru Ve
    Äldre 21 Nov 16:01
    #10

    Mina barn har ätit på natten till de var över 2 år. Välling från ca 8 månaders ålder. Har helt enkelt tyckt att det inte varit så stor sak att de fick en vällingflaska på natten bara vi alla fick sova. Tror dock inte alls att de hade behövt det rent näringsmässigt. Men det är en annan fråga.

Svar på tråden Hur gammal var ditt barn när han/hon slutade äta på natten?