• Äldre 9 Dec 11:08
    31781 visningar
    141 svar
    141
    31781

    Någon mer som väntar tvillingar med bf maj-juli 2017?

    Hej!
    Vi fick reda på för drygt 1 vecka sen att vi väntar två, det var på KUB. Är nu i vecka 15 (14+1).
    Fick totalchock, började fnissa hysteriskt och sen grinade jag resten av ultraljudet. Har smält det en hel del nu men känner mig fortfarande låg och funderar mycket. Jag vill ha barnen men oroar mig mycket för själva graviditeten på ett sätt som jag inte gjorde med min son. RUL blir det 12/1. Längtar att se om det går att se kön så vi kan få lite mer feeling för vad det kan vara för några därinne.

    GrönaDruvan, känner igen dig från bf juni2017-gruppen :)

  • Äldre 16 Dec 09:08
    #25

    Vi har RUL 12/1. Hoppas på att få se könen då. Är i vecka 16.

    Tycker det är såååååå skönt att höra att fler inte bara känt "Hurra tvillingar, superduperhärligt!" utan faktiskt blivit rädda, oroliga, ledsna och allt däremellan. Kände mig väldigt hemskt som kände mig ledsen. Det kom rätt fort att jag kände att båda såklart skulle vara kvar, det var inte så att jag inte ville ha barnen men situationen blev så chockartad och underlig så jag kände inte glädjen. Nu kan jag mer se framför mig hur vi går där med tvillingvagnen och se fram emot såna saker. Även om jag fortfarande har orosmoment.

    Appropå symtom så är jag däckad av trötthet. Jobbar 100% men är nog världens sämsta medarbetare just nu. Gör verkligen bara precis det jag måste och inget mer, vid 14-tiden vill jag mest somna. Lägger mig med 2,5-åringen vid 19:30, hehe.
    Mår fortfarande en del illa men det är inte så farligt. Inte ont i magen men det drar ibland och så men det är ju för att det växer och små sammandragningar så ingen smärta.

    Långt inlägg menmen.....Nån som bor i närheten av Uppsala?

  • Äldre 16 Dec 09:15
    #26
    Mave skrev 2016-12-15 16:44:19 följande
     
    Har många tankar just nu, vilket jag antar att ni andra också har... Som förstågångsförälder undrar jag när ska man köpa barnvagn, hur mycket kläder/ombyten behöver jag till barnen, vad mer ska jag se till att köpa hem? Jag tänker mig att man bör vänta till efter det stora ultraljudet i v.18-19 innan man börjar införskaffa saker, eller vad tycker ni?
    Vi har en pojke född -14 sen innan. Så lite koll på såna saker har jag. Bara att fråga på :)
    Vi köpte inte grejer förrän efter RUL. Sen tog vi det lugnt. Vagn och sovplats, lite kläder och skötbord (fast byta blöja kan man göra typ varsomhelst med en handduk under). Resten kan man ta eftersom. Vi får ju dessutom sommarbarn så behöver inte tänka på massa varma åkpåsar och sånt på ett tag.
     
    Sen får man ju fundera på hur man vill sova. Vi kommer nog ha tvillingarna tillsammans i en spjälsäng. Funderar också på att sy ett lite extra stort babynest. Sydde ett till vår son när jag var hemma och väntade och det var typ det bästa vi hade!
  • Äldre 19 Dec 11:32
    #34
    GrönaDruvan skrev 2016-12-16 16:19:07 följande:

    Har ni fått nån synlig mage än?
    Här syns ingenting. Jag känner livmodern när jag ligger ner, men det syns inte. Går in i vecka 12 imon, det borde väl synas snart...


    Är ganska tjock sen innan men jo, det syns på mig. Särskilt när jag ligger ner. Känner en hård kant upp mot naveln, lite ovanför till och med. Tror att jag kanske har känt nån liten rörelse också men inte säker...Vecka 17 på torsdag.
    Sommarnatt10 skrev 2016-12-19 06:26:00 följande:

    Är det någon som börjat kika lite på vagn... jag hade intr alls tänkt på det innan mannen tankar vandrade iväg. Han är som sagt mer praktisk å "bearbetar" nog genom att få göra något...

    Han hittade iaf en vagn som hette abour duo star verkar jättesmidigt, men hittar inga resentioner överhuvudtaget...

    Vad har ni funderat över vad gäller vagn?


    Vi har köpt en Emmaljunga double. Hittade på Blocket med både sittdelar, liggdelar, sittbräda, regnskydd och allt var fräscht och fint så vi slog till direkt. Har en Emmaljunga super viking sen innan och vil gillar hur smidiga de är. Såklart blir vagnen bred men ändå smidig.

Svar på tråden Någon mer som väntar tvillingar med bf maj-juli 2017?