• löparenbe

    Fler som kommer försöka bli gravida sommaren 2017?

    Hej! 


    Jag är 25 år och lever tillsammans med min man. Jag har alltid sagt att det blir barn om 10 år osv.. Men nu har barnlängtan kommit med en smäll. JAG VILL NU. Men jag slutar mina studier till sommaren och mycket träningslopp planerade. Men efter det i sommar vill vi gärna börja försöka få en lite knodd :) 
    Huvudsaken med att vänta är att man får typ noll kronor i mammapeng om man studerat innan om jag inte har fel. Man vill ju helst kunna vara hemma så länge som möjligt :) 


     


    Finns det fler som planerat så långt fram? :)

  • Svar på tråden Fler som kommer försöka bli gravida sommaren 2017?
  • Anonym (P)

    Jag med. :) Ska gifta mig i sommar och vill inte vara gravid på bröllopet eller bröllopsresan, men sen ska vi börja försöka!

  • KiaTia

    Hej! Jag väntar också men kommer nog börja barnverkstaden i april/maj. Jag längtar ihjäl mig, tycker inte ni det är jobbigt att vänta?

  • Anonym (P)

    Jo, men jag hade en ännu större längtan för ca ett år sedan (då studerade jag så då passade det inte pga det, bland annat), men jag har väl vant mig vid tanken nu så det är lättare att hantera. :)

    Sen har jag börjat tänka i banor om "tänk om jag inte kan bli gravid eller om det blir något allvarligt fel med barnet". Usch, jag är så negativ... :/

  • Anonym (S)

    Såå himla spännande med denna tråd! Jag har längtat efter barn som en tok i 1,5 år och i sommar kommer troligtvis jag och mannen börja försöka :). Vi har inte varit tillsammans allt för länge + att jag behöver jobba upp min sgi, men om allt går bra så slutar jag med p-piller i sommar. Pirrigt!!

  • löparenbe

    Men gud vad roligt att jag fick svar på den här tråden! :D 


     


    Jag tycker det är jättejobbigt att vänta.... Kan typ bara tänka på det haha. Men min situation gör att det måste vänta till sommaren. 


     


    Jag tänker också i dåliga banor emellan åt då jag har ett syskon som föddes sjukt. Men man måste nog göra allt för att tränga bort dessa tankar och tänka på allt roligt och mysigt ist. :) 


    Vem var det som blev barnsugna fört hos er :) ?

  • KiaTia

    Definitivt var det jag som blev barnsugen först. Fick jobba med övertalning ett tag hehe. Hur var det för dig?

    Det känns så dumt att vänta för man börjar övertänka allt, om man kan bli gravid, om det är rätt tidpunkt då, och om man kommer ångra att man väntade eftersom att det kan ta ett tag innan det blir något ändå... suck..

  • löparenbe

    Jag har faktiskt inte varit så barnsugen alls innan. Men sen kom det som en blixt haha :) Men jag sa vad jag kände och min kille svarade med att vi måste ju göra plast i sovrummet så en bebis får plats sen :) 


     


    Man gör ju verkligen det. Men det känns som desto mer stressad man blir desto mindre kommer kroppen bli gravid kan jag tänka mig. Vi får hjälpa genom att lugna ner varandra :)

  • Anonym (S)

    Hos oss är det jag som är mest ivrig hehe :) läser massor av trådar här på FL varje dag om att planera barn.. Jag längtade redan innan vi träffades, vilket var i somras, men redan i början sa båda att vi ville ha barn. Det var väldigt viktigt för mig att tydliggöra, hade inte kunnat bli tillsammans med någon som inte vill ha barn..

    Hur länge har ni och er partner varit tillsammans? Hur tänker ni kring längden på förhållandet när man blir gravid/skaffar barn? Vi har ju bara varit tillsammans i ett halvår men jag längtar massor :)

  • KiaTia

    Känns som att det inte handlar om hur länge man varit tillsammans utan om hur trygga man är i varandra. Vi har varit tillsammans i sju år. När ska ni börja försöka? Varför just då? Hur känns det att vänta?

  • FrökenJ90

    Hej. Vi träffades också i somras så vi har också ett halvår med oss. Men det känns så himla rätt och vi vet båda vad vi vill. Jag har utbildning och fast jobb. Han pluggar men tar examen i juni. Han är mer eller mindre garanterad fast jobb när han är klar. Hur ska man lyckas fördriva tiden nu då tills man kan börja? ^^

Svar på tråden Fler som kommer försöka bli gravida sommaren 2017?