• Sessan2016

    Vi som är gravida efter ÄD 2017

    Jag hoppar också gärna in :) bäbis i juni efter äggdonation i St Petersburg.

  • Sessan2016
    Sthlmsthlm skrev 2016-12-14 20:27:26 följande:

    Hur tänker ni med träning och vad har ni fått för råd?

    I Riga sa de att de i princip avrådde från träning hela graviditeten, men åtminstone till v 20. De sa samtidigt att i Sverige ser råden annorlunda ut.

    Jag har dragit ner väldigt mycket på träning inför försöken, och alla behandlingar etc pajar ju träningen också. Men jag är väldigt sugen på att röra på mig. Måste inte vara superhårt, men bara upprätthålla lite kondition och muskelmassa.


    Enligt de rekommendationer jag fick skulle man inte träna fram till v 12 då det kunde göra att hormonerna passerade i kroppen snabbare, vilket de i sin tur menade kunde leda till blödningar. Efter v12 sa vår Dr att graviditeten kunde klassas som vilken som helst och att det va helt ok att börja träna igen. Inte jättehårt förstås men som du säger, för att ha kvar lite kondition och styrka iaf. Jag inte vad man säger i Sverige, vi gjorde ju vår i Ryssland.
  • Sessan2016
    dreamz skrev 2016-12-20 19:24:43 följande:

    Hjäälp.. hur ska jag göra.. min höft gör as ont å även ryggen.. går lite på jobbet sedan måste jag sätta mig å så fortsätter det så.. det har kommit å gått men idag e de för jävligt.. :(( har haft problem förut med inflamerad höft mn då har det bara varit att jag fått en kortison spruta.. nu vet jag inte alls vad man kan göra när man e gravid :((


    Usch va jobbigt, men prata med din mödravårdscentral, där brukar man kunna få träffa en läkare som vet hur man kan behandla under en graviditet.
  • Sessan2016
    vickan12 skrev 2017-01-03 11:06:23 följande:

    ni som gjort ÄD vad tar ni för vitaminer?


    Folsyra 1 mg, om man äter en varierad kost sägs det att man får i sig alla vitaminer man behöver. Är trött på tabletter så jag tar bara det nödvändigaste, alltså folsyra.
  • Sessan2016
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-03 12:48:13 följande:

    Tar bara apotekets gravid-tablett. Ska man lägga till ytterligare folsyra? Brukar ta D-vitamin när jag kommer ihåg.


    Gravidtabletten innehåller folsyra så det ska du inte behöva göra. D-vitamin tar jag också ibland, glömde den :)
  • Sessan2016
    dreamz skrev 2017-01-04 07:55:02 följande:

    Fast omega3 är juh en viktig tablett! Om du inte äter fisk typ 2-3 gången i veckan.


    Ja det har du rätt i men jag äter ganska mycket lax och ibland makrill, sen brukar jag laga mat med rapsolja så jag tänker att det borde räcka. Tar ni andra extra omega-3?
  • Sessan2016
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-12 04:22:59 följande:

    Ja vi tänkte det! Hur relevant är det för ÄD egentligen? Kändes inte som barnmorskan hade koll riktigt. Vi har ju gjort PGS så vi har ju redan screenat för de vanligaste trisomierna (vet inte exakt överlapp mot NIPT). Plus med kub får man ju ett ultraljud och det vill man ju ha. :)

    Ska du göra nipt också?


    Om ni redan gjort PGS kan troligen inte kub-testet ge fler svar. Kuben ger en sannorlikhet för trisomi 13,18 och 21 (21 är downs syndrom). Din utländska klinik borde kunna ge svar på vilka avvikelser man testat för på pgs. Får man en väldigt hög sannorlikhet erbjuds man göra nipt, detta får man annars bekosta själv. Tror det kostar 7000 kr i Sthlm. Om du frågar din barnmorska borde du få göra ett extra

    UL ändå hos läkaren på din mottagning.
  • Sessan2016
    dreamz skrev 2017-01-18 15:56:36 följande:

    Åhå sessan2016 du blir den förste som poppar ut i gruppen :).

    Åhhhh Jag längtar så jag nästan dör till RUL den 2 februari. Hade tänkt å ta reda på könet om plutten vill visa sig å inte e blyg <3.

    Hur går det för alla?


    Ja, du verkar ha rätt i det :) v 21 nu och känner av sparkar flera gånger varje dag. Så mysigt. Fortsätter hålla tummarna för att allt ska gå vägen ända fram. Gjorde Rul för några veckor sedan och det va så häftigt. UL precis som sthlmsthlm säger v 18,24 och 32. Sedan igångsättning v 41+0 istället för senast 42+0 om man själv inte önskar vänta, då kunde man ha en diskussion med sin läkare. Kommer ej ihåg om det är tätare besök enligt PM i Sthlm så länge alla fortlöper normalt.

    Snart är det 2a feb, då får du också se krabaten igen :)
  • Sessan2016
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-29 08:52:01 följande:

    Imorgon är det KUB!

    Hur länge har ni försökt innan ni blev gravida nu? Jag har försökt i 4,5 år från första oskyddade. I efterhand tror jag aldrig att det hade kunna fungera.


    Vi har försökt i 2,5 år, jag va ganska snabb med att söka hjälp redan efter 6 månader och efter det fick vi vänta ca 5 månader på vår första ivf. Efter ett år och 8 ivf:er hade jag fått nog och gick över till äd istället. Hade ingen lust att försöka med ivf mer trots att jag bara var 32 år då vi började. Ville helt enkelt ha en bebis. Har väldigt lågt AMH, Man kan inte förklara varför.

    Tyvärr sjunker fertiliteten för alla redan vid 30 och betydligt mer efter 35 så visst är det orättvist för oss tjejer. Andelen ägg som har kromosomavvikrlser ökar också en hel del med åldern vilket gör att en ev graviditet stöts ut självmant av kroppen och inte fäster.
  • Sessan2016
    vickan12 skrev 2017-02-07 15:25:38 följande:

    va härligt att höra dreamz och sthlmsthlm :)

    ska försöka slappna av lite mer och tänka att jag är ju faktiskt gravid nu.. Kanske det blir bättre efter v12 när det känns lite säkrare.

    En annan sak som oroar mig är bär jag ska sluta med

    Clexane injektionerna( blodförtunnande) i v12, sa till min bm idag att jag oroade mig över det och hon skulle prata med läkarn. Iom mina tidigare missfall och så... hur gjjorde ni? Nån som tr blodförtunnande efter v 12? Kram på er!


    Härligt att du är tillbaka Vickan, blev nästan orolig att nåt hänt. Gällande kub-testet har din BM fel, det är donatorns ålder som är intressant, dvs du har låg sannorlikhet för de avvikelser man kollar, i alla fall pga åldersfaktorn.

    Vad säger Olga om klexanet? Jag hade absolut gått på henkes rekommendation. Hade läkaren i Sverige en annan åsikt? Kram
Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2017