• Äldre 12 Dec 17:54
    338210 visningar
    3185 svar
    3185
    338210

    Vi som är gravida efter ÄD 2017

    Hoppas få komma med här i början av 2017. Tredje syskonförsöket ev den 27 dec. I v 12 är det definitivt på magen. Går att göra redan från ca v 6-7 men en del läkare föredrar då att göra vul. Spännande, blir d kub då?

  • Äldre 20 Dec 18:23
    #18

    Lycka till imorgon Elvira. Här kan du räkna ut hur långt du är själv fått tips om denna på fl. www.babymed.com/pregnancy-due-date-conception-calculator

  • Äldre 23 Jan 13:12

    Sessan2016, AVA Peter, BF Juni
    Dreamz, BF 3/7
    Gulsippa400, ET 19/11, BF början på augusti (enäggs-tvillingar)
    Elvira74, 21/11, BF augusti (enäggs-tvillingar)
    Sthlmsthlm, 41 år, AVA Riga, FET 23/11, BF 10/8
    Vickan12, 42 år, AVA Peter, ET 14/12, BF augusti (tvåäggs-tvillingar)
    Thejar, Tjeckien, ET 21/12, BF 8 september
    Woo,

  • Äldre 23 Jan 13:16

    Redigerade o tog bort mig fr listan. Fet i somras slutade i sent mf o fet i dec blev uppskjutet. Hoppas på insättning nästa vecka o att få återkomma på listan efter det.

    Fortsatt lycka till allihop!

  • Äldre 7 Feb 17:31
    vickan12 skrev 2017-02-07 08:20:07 följande:

    hej igen! längesen nu!

    10+4 idag, tiden går sakta..
    har gjort några ultraljud i v6+6, 8+5 och 9+3 och alla har sett bra ut storleksmässigt och pickande hjärta på båda.
    Varför jag har gjort 2 extra UL är gör att jag åkte in till gynakuten med kraftiga smärtor i magen som visade sig vara gallan.

    För övrigt går allt som det ska, men mått dåligt med humörsvängningar, arg som ett bi, gråter mkt och vågar inte vara glad.
    Inte våga glädjas är väl mitt sätt att skydda mig själv. Om det inte skulle lyckas hela vägen.. men jag kan ju inte må såhär!?

    Tänker mkt och har mkt funderingar på framtiden, barnen, livet, Det är en helomvälvande känslomässig berg och dalbana det här!
    Har varit på första inskrivningsamtalet hos barnmorskan och ska på mitt andra besök idag.
    Blir även inskriven på Specialistmödravården pga min ålder, tvillingar och äggdonation.
    Ska ta blodprov för KUB test idag och UL några dagar senare, men funderar på KUB testet, barnmorskan sa att jag erbjuds det pga min ålder( 42 år) men äggdonatorn är ju 30 år. Är det inte det dom ska gå efter eller tänker jag fel.
    Nä usch vilket negativt inlägg men måste få prata av mig lite, hur har ni mått?
    Är ni på topp och mår strålande jämt? Är det bara jag som har mått/mår såhär?
    Hoppas iaf ni mår bra alla.
    Ska prata med barnmorskan idag.
    Kram på er!


    Hoppas det känns bättre. Som du läser så är du absolut inte ensam med dina känslor, tankar. Precis så för mig också när jag var gravid, ruvare just nu. Gjorde kub båda gångerna jag var gravid, trots ung donator för att få ett extra ul och de kollade mycket mer än "bara" nackspalten. Skönt att veta att det såg bra ut med allt och liten risk. Gick bra o jag fick en son vid första. Efter andra kub fick jag missfall som inte upptäcktes förrän vid rul i v 18 men det är ytterst ovanligt (enligt min gyn så är det mkt ovanligt efter att allt ser ok ut i v 9) och undersökningen av fostret o moderkakan visade inte någon missbildning så kub var korrekt så min rek är att göra det. Troligen flödet som var problemet. Stor trygghet för mig med kub.
  • Äldre 8 Feb 16:40
    vickan12 skrev 2017-02-08 09:24:58 följande:
    Micro tack för pepp! Känns bättre idag och hör till och med fåglarna kvittra idag:)

    Beklagar ditt missfall!
    Har du lyckats få fler barn efter missfallet? Tänkte på flödet, om det var det som va problemet.. Tänker på ändring i medicin mm.

    Kram
    Härligt att det känns bättre. Svänger ju hit å dit m alla hormoner:) Neråt för mig idag, tjuvtestade idag på rd 6 minus. Första försöket efter mf, tredje syskonförsöket. Har ett barn, fick sonen på första försöket. syskonförsök 1 minus, nästa mf o nu ruvare (minus) , tredje försöket. Läkaren på kliniken i Riga misstänkte flödet eftersom allt var ok på kub o inget hittades vid undersökningen efter mf. vet ju inte men trodde att d kunde ha varit orsaken, eftersom allt övr ok. Tog extra blodprov nu o kollade benägenhet för proppar men normalt. Hade blodförtunnande förra o detta försök. Läkaren vid mitt mf har sagt att jag nästa grav ska ta få tidigt ul. Vet inte om sjukhuset kan se mer än privat då jag alltid gjort tidigt ul där. Skönt att bli erbjuden iaf. Får ta nya tag o diskutera medicineringen inför nästa försök.
  • Äldre 9 Feb 16:36
    UndrandeSökare skrev 2017-02-08 16:55:17 följande:

    Hej Micro - Jag läste att du fått ett barn och sen har problem med syskonförsöken. Jag tänkte angående medicinering, tar du något mer förutom östrogen och Lutinus och Trombyl? Har du tagit immunprover? För en del kvinnor går det bra med första graviditeten, men sen taggar immunförsvaret upp, och då kan det behövas mediciner som håller nere immunförsvaret för att lyckas med graviditeten t ex kortisontabletter eller Intralipiddropp.

    Kolla gärna med din klinik om du kan få ta prover där annars är det många som vänt sig till Penny på Serum eller Dr D på Life Clinic (båda klinikerna ligger i Aten).

    Lycka till !


    Tusen tack för tips allt som kan hjälpa är värdefullt. Tar även prednisolon men bara 10 mg. Inget dropp. Vad är det för prover som tas i Aten? Måste man åka dit för att ta dessa?
  • Äldre 9 Feb 23:28
    UndrandeSökare skrev 2017-02-09 20:39:26 följande:
    Hej Micro !
    Jag är bara glad om jag kan hjälpa till
    Båda klinikerna gör immunologiska utredningar, mitt förslag är att du kontaktar båda klinikerna och kollar vad de kan erbjuda just dig.
    De tar jättemånga prover men bland annat tar de prover för Tnf-alfa, Nk-celler och en massa annat. De behandlar bland annat sina patienter med Trombyl, Fragmin, Prednisolon, Intralipid dropp, men även andra mediciner som Neupogen, Humira etc ifall det behövs. Allt beroende på hur aggressivt kvinnans immunförsvar är.

    Penny är chef på Serum och här hittar du Serums hemsida, www.ivfserum.com/
    och här är deras mailadress: info@ivfserum.com

    Dr Dimitris Papanikolaou (eller Dr D som han ofta kallas här på Familjeliv)
    driver Life Clinic, här är hemsidan för den kliniken: www.lifeclinic.gr/index.html
    Dr Ds mailadress är lifeclinic@gmail.com

    Lycka till !
    Tack<3
  • Äldre 29 Apr 20:48

    Här kommer en länk som jag fått tips om på fl. dör kan man räkna ut hur långt gången man är efter ivf/äd. Vid äd välj ivf o även se när viktiga milstolpar, tex v12 el de olika trimestrarna infaller. Grattis till er alla som är gravida o stort lycka till!

  • Äldre 29 Apr 20:59

    Förlåt missade, här kommer länken:
    www.babymed.com/pregnancy-due-date-conception-calculator

  • Äldre 1 May 19:43
    UndrandeSökare skrev 2017-04-30 16:43:43 följande:

    Hej Micro ! Hur går det för dig? Vad blir nästa steg? Har du fler embryon kvar i frysen i Riga?


    Tack för att du frågar. Vi har kvar 2 embryon i Riga. Får se om det blir fet i juni. Känns som om vi står o stampar. Vet inte om vi ska köra på som förut eller kolla upp ngt innan nästa återföring. Riga ändrade bara lite på medicineringen vid förra försöket.
  • Äldre 15 May 15:27
    Maran73 skrev 2017-05-15 12:48:06 följande:

    Halloj! Apropå det här med att vara lite "till åren": hade avstämning med min arbetsledare idag och pratade lite privat först. Hon har barn i min sons ålder (18). Hon frågade lite om min man och om han har barn, Nej sa jag och hon "ok, så då blir det inga...". Mjjaaeeee det vet man aldrig! Tyckte jag. Fniss, tar inte illa upp ändå, hör ju inte till vanligheterna att man börjar om i min ålder (43 på det 44:e).

    Hur gamla är ni andra?? Svara bara om ni vill, är lite nyfiken bara.


    Du är i gott sällskap:) Jag var 38 när min son föddes efter ÄD, och nu jobbar vi på med syskon sedan drygt ett år. Jag är nu 40 och hinner bli minst 41 innan det blir ett syskon.
  • Äldre 16 May 10:29
    Maran73 skrev 2017-05-15 22:29:05 följande:
    Ååååh, nej det är ju inte alls självklart att det är åldern som "ställer till det", men det är nog oftast så kanske? Tråkigt, men gissar att du haft tid att acceptera sakernas tillstånd så att säga? Inser att vi haft tur (ta i trä!) att lyckas på första försöket, hoppas turen forsätter. Väntar m spänning på både vårt (torsdag) och ert VUL!!
    Stort lycka till på vul båda två, håller tummarna allt jag kan.
  • Äldre 23 Aug 22:19

    Hoppas allt går bra imorgon. När jag var gravid tog jag hcg på testdagen o ett till e 2 dagar. Kliniken ville ha o även jag, ville absolut veta att det gick framåt. Någon vecka senare fick jag total panik, så min underbara gyn gjorde ett ul trots att det var för tidigt att se hjärtslag men såg hinnsäck. Eftersom jag var så orolig tog hon även ett extra hcg för att se att grav gick framåt. På ul kunde hon inte avgöra det. Då blev jag lugnare. Sedan nytt ul i v 8, såg få hjärtslag. Så jag kan absolut rekommendera flera hcg, särskilt om du har möjlighet att anv werlabs o kan bestämma själv.

  • Äldre 26 Aug 15:06
    Micro skrev 2017-08-23 22:19:35 följande:

    Hoppas allt går bra imorgon. När jag var gravid tog jag hcg på testdagen o ett till e 2 dagar. Kliniken ville ha o även jag, ville absolut veta att det gick framåt. Någon vecka senare fick jag total panik, så min underbara gyn gjorde ett ul trots att det var för tidigt att se hjärtslag men såg hinnsäck. Eftersom jag var så orolig tog hon även ett extra hcg för att se att grav gick framåt. På ul kunde hon inte avgöra det. Då blev jag lugnare. Sedan nytt ul i v 8, såg få hjärtslag. Så jag kan absolut rekommendera flera hcg, särskilt om du har möjlighet att anv werlabs o kan bestämma själv.


    Detta var när jag var gravid m sonen (första äd försöket) som nu är 2 år 4 mån. Vid nästa grav (andra syskonförsöket, dvs 3e äd) var jag inte lika orolig, blev mf i v 13 som upptäcktes på rul i v 18:( har gjort ytterligare tre misslyckade försök o 22 aug gjorde jag 5e syskonförsöket o ruvar alltså nu på en blasto. Känns tyvärr precis som tidigare gånger då det inte gått vägen, så deppig idag:( Hoppas d går vägen för dig, håller tummarna.
  • Äldre 26 Aug 15:08
    Micro skrev 2017-08-26 15:06:11 följande:
    Detta var när jag var gravid m sonen (första äd försöket) som nu är 2 år 4 mån. Vid nästa grav (andra syskonförsöket, dvs 3e äd) var jag inte lika orolig, blev mf i v 13 som upptäcktes på rul i v 18:( har gjort ytterligare tre misslyckade försök o 22 aug gjorde jag 5e syskonförsöket o ruvar alltså nu på en blasto. Känns tyvärr precis som tidigare gånger då det inte gått vägen, så deppig idag:( Hoppas d går vägen för dig, håller tummarna.
    Konstigt, din text kom inte med var så klart ett svar till dig Provence1. Håller som sagt tummarna för dig/oss!
  • Äldre 26 Aug 15:43
    Provence1 skrev 2017-08-26 15:24:14 följande:
    Hej tack! Ja vi håller tummarna, man är ju inte säker förräns man testat:)

    Men har du gjort nån utredning vrf det inte funkat de senaste försöken? El har du ngn teori!

    Hur känns det menar du? Vrf tror du inte det funkat o hur kändes det när det gick? Har ju inte ens gått 1v?

    Har du alltid bara satt in 1 embryo?

    Sry många frågor
    Efter förra misslyckade gjorde jag hysto o då togs en liten polyp bort. Hoppas det var den som ställt till det. Kan inte riktigt förklara känslan av att misslyckas men hoppas ju givetvis att jag har fel. Första ET färsk, satte in ett o blev gravid. Vid andra syskonförsöket satte jag in 2. Ett sämre o ett bra blev gravid men tyvärr mf. De andra gångerna ett. Hur många embryon har ni kvar? Är det samma donator som ert barn? Eller har ni bytt klinik?
  • Äldre 26 Aug 15:49
    Micro skrev 2017-08-26 15:43:25 följande:
    Efter förra misslyckade gjorde jag hysto o då togs en liten polyp bort. Hoppas det var den som ställt till det. Kan inte riktigt förklara känslan av att misslyckas men hoppas ju givetvis att jag har fel. Första ET färsk, satte in ett o blev gravid. Vid andra syskonförsöket satte jag in 2. Ett sämre o ett bra blev gravid men tyvärr mf. De andra gångerna ett. Hur många embryon har ni kvar? Är det samma donator som ert barn? Eller har ni bytt klinik?
    Förlåt, förlåt, blandade ihop dig med en annan:) visst är d ditt första försök m äd?
Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2017