• Anonym (Nina)
    Äldre 19 Dec 21:31
    47215 visningar
    33 svar
    33
    47215

    Gravid i vecka 8 och INGA symtom

    Min förra graviditet hade jag mycket symptom, men denna inga symptom alls i början. Inga ömma bröst ens... Det enda var att mensen lyste med sin frånvaro.

    Jag kände mig verkligen inte gravid, men bokade in ett ultraljud i vecka 8, och allt såg bra ut!

  • Anonym (Nina)
    Äldre 20 Dec 10:37
    #20
    risenta skrev 2016-12-20 08:54:16 följande:

    Tack så mycket! :) Jag har bokat en tid den 13/1 för ultraljud .. men nu såg jag på en annan mottagning att det finns en tid redan nu på torsdag.. Jag velar på vilken tid jag ska ta. Vill ju såklart väldigt gärna veta att allt står rätt till med bebisen för att stilla min oro men OM det nu skulle vara nått fel ( ett MA t.ex) så orkar jag nog inte få det beskedet nu innan jul och nyår :( så tvekar på om jag verkligen ska ta den tiden nu på torsdag eller om jag ska vänta.. Såhär " sjukt" tänker jag alltså!! ????. Vad skulle ni andra har gjort?


    Jag skulle tagit tiden på torsdag! Annars så kommer du ju gå och oroa dig hela jul och nyår, och det är inte heller roligt... Lika bra att veta, känner jag!
  • Anonym (Nina)
    Äldre 20 Dec 15:48
    #24
    risenta skrev 2016-12-20 11:14:50 följande:

    Jo jag tror att jag gör så :)

    En annan fråga bara... Är MA och ett " vanligt" missfall där man har ont och blöder, samma sak? Ett MA behöver ju man inte mörka menar jag


    I själva verket så är det inte alltid man vet om det är ett vanligt missfall eller MA man fått.

    MA innebär ju att graviditeten fortsätter som inget hänt, trots att fostret dött. Man fortsätter ha graviditetsymptom, positivt graviditetstest osv.

    Jag har tex haft ett MA och ett vanligt missfall. Vid det vanliga missfallet började det blöda i vecka 7. Vid MA så upptäcktes det när jag gjorde ultraljud I vecka 9, att fostret dött och slutar växa i vecka 6 redan. Jag hade inte haft någon aning! Började blöda några dagar senare, så behövde inga tabletter eller skrapning.

    Men det jag menar är att mitt missfall kan även det ha varit ett MA, även om missfallet kom i vecka 7, så kan ju fostret varit dött ett tag, det vet man ju inte... Och mitt MA i vecka 9 hade jag säkert tagit för ett vanligt missfall i vecka 9 om jag inte gjort ultraljud och fått veta att fostret dött redan i vecka 6.
Svar på tråden Gravid i vecka 8 och INGA symtom