Inlägg från: John22 |Visa alla inlägg
  • John22

    Öppet köp mediamark?

    Distansköpslagen gäller så länge du beställde och betalade varan över internet, så läs på om den. Distansköpslagen måste alla företag i Sverige följa vare sig de vill eller inte, till skillnad från öppet köp.

  • John22
    MoaElis skrev 2017-01-09 18:17:31 följande:

    Ok ja, jag är van vid netonnet, brukar alltid köpa sådant här där men fanns inte delbetalning. Men där får man göra retur på allt.


    Läs vad jag skriver: öppet köp spelar ingen roll om du har köpt varan på distans, för då gäller distansköpslagen. Med den har man rätt att öppna och undersöka varor man köpt på distans, och därefter skicka tillbaka inom 14 dagar om man inte är nöjd med produkten.

    När det kommer till skick på produkt och förpackning får du dock kolla upp vad som gäller.
  • John22
    MoaElis skrev 2017-01-10 15:59:27 följande:

    Det där gick inte så bra. Åkte dit och först sa han typ att det inte gick, verkade väldigt oinsatt. Ja sen skulle han gå iväg och fråga någon för att vara säker. Sedan kom han tillbaka efter typ 20 min(!) då hade han av någon anledning skrivit ut just det jag citerade längre upp, att öppet köp inte gäller mobiltelefoner om förpackningen är bruten... Jag frågade om inte ångerrätten gällde, men han sa att det var samma krav då.


    Kontakta din lokala konsumentvägledare och tala med denne så att du får hjälp. Distansköpslagen gäller även om förpackningen är bruten eftersom man har rätt att undersöka varan.
  • John22
    MoaElis skrev 2017-01-10 18:16:37 följande:

    Ok, skickade en fråga till dem. Men lite konstigt att inte mediamark vet om eller bryr sig om den lagen.


    De flesta stora kedjor undviker in i det sista att låta folk lämna tillbaka grejer, och det är inte ovanligt att de blåljuger och säger att det inte går trots att det är lagstadgat.
  • John22

    Nej! Ska du lämna tillbaka den så ska du göra det rätt. Du ställer till med tillräckligt med problem som det är genom att beställa en telefon utan att vara säker på vilken färg du vill ha.

  • John22
    MoaElis skrev 2017-01-11 14:59:13 följande:
    Vem stället jag till problem för? Det är väl bara jag som får problem. Personalen får ju liksom betalt för att ta emot returer. Om det funkar påverkar det ju ingen, båda telefonerna är helt nya. Har endast öppnat förpackningen. Och det ska ju vara Ok att göra returer även om man öppnat förpackningen, bara det att Netonnet är medvetna om det och accepterar det. 
     
    De är alltså märkta på något sätt? Men det blir ju ord mot ord i så fall? De kan ju ha hänt något fel så det blev fel på pappret. Två telefoner kommer det inte bli att jag har, om ingen blir godkänt på grund av att det upptäcks kan jag ju bara lämna tillbaka rätt. Det känns väldigt jobbigt att gå dit och tjafsa om lagar, känns extra pinsam när jag redan varit där en gång också... 
    Du ställer antingen till problem för butiken om de inte längre kan sälja telefonen som ny, eller en framtida köpare som tror sig få en helt ny telefon trots att den är bättre begagnad.
    Alltför många upptäcker fingeravtryck och annat på produkter som ska vara helt nya för att personer köper trots att de inte är säkra och sedan lämnar tillbaka.
Svar på tråden Öppet köp mediamark?