• MoaEli­s
    Äldre 9 Jan 16:16
    21322 visningar
    95 svar
    95
    21322

    Öppet köp mediamark?

    Det kanske är en dum fråga, men jag köpte en iphone 7 via nätet, fick hem den idag och öppnade förpackningen och så, började installeringen men kom på att jag ångrar färgen... Det står på deras hemsida angående öppet köp "produkten och dess förpackning är i nyskick" men de är 30 dagars öppet köp, och alla öppnar väl när man får det och sen ev ångrar sig? Någon som vet om man kan byta färg eller om det inte går nu?


    Undrar också om någon vet om det då bara är att gå in och byta eller om man måste betala. valde nämligen att betala med klarna delbetalning. vill ju inte betala hela summan där, så kanske bara måste lämna tillbaka den i butik och beställa en ny via hemsidan och välja klarna igen? om det nu går. Jag har kontakta försökt kundservice men tänkte bara höra om någon vet.

  • Svar på tråden Öppet köp mediamark?
  • MoaEli­s
    Äldre 9 Jan 17:37
    #4

    Nej, typiskt, missade raden om att " mjukvara, spel, film, musik och mobiltelefoner tar vi endast tillbaka i obruten förpackning"

  • MoaEli­s
    Äldre 9 Jan 18:17
    #6

    Ok ja, jag är van vid netonnet, brukar alltid köpa sådant här där men fanns inte delbetalning. Men där får man göra retur på allt.

  • MoaEli­s
    Äldre 9 Jan 19:56
    #9

    Jaha okej, så det gäller även om jag öppnat förpackningen? att jag testat den syn ju inte, dock tog jag bort plasten runt den dumt nog så blev luftbubblor så syns att jag tagit bort plasten...


    Jag valde 6 månaders delbetalning så blev ca 500 kr extra. Det känns så mycket att betala runt 9 tusen på än gång. valde den med 128 GB.

  • MoaEli­s
    Äldre 10 Jan 15:59
    #10

    Det där gick inte så bra. Åkte dit och först sa han typ att det inte gick, verkade väldigt oinsatt. Ja sen skulle han gå iväg och fråga någon för att vara säker. Sedan kom han tillbaka efter typ 20 min(!) då hade han av någon anledning skrivit ut just det jag citerade längre upp, att öppet köp inte gäller mobiltelefoner om förpackningen är bruten... Jag frågade om inte ångerrätten gällde, men han sa att det var samma krav då.

  • MoaEli­s
    Äldre 10 Jan 18:16
    #12

    Ok, skickade en fråga till dem. Men lite konstigt att inte mediamark vet om eller bryr sig om den lagen.

  • MoaEli­s
    Äldre 11 Jan 07:22
    #15

    Hm Ok. Jag tänkte att de större och har koll på sådant samt vill göra kunderna nöjda i den utsträckning det är möjligt. 


     
    I alla fall har jag kommit på en grej, även om det blir väldigt omständighet  känns det ändå som det kan vara värt om det funkar. På Netonnet får man ju öppna förpackningen och sedan göra en retur utan krångel så det jag tänkte är om jag kan beställa en därifrån också och skickar tillbaka den öppnade från mediamark till Netonnet, och lämnar tillbaka den nya till mediamark? eller är dom typ märkta på något sätt? 
  • MoaEli­s
    Äldre 11 Jan 08:09
    #17

    Jag menar såklart att jag beställer en i samma färg då. Skickar alltså den jag får från netonnet oöppnad till mediamark, och den öppnade till netonnet. För att helt enkelt bli av med den jag inte vill ha. Hittar ingen som vill byta så du får jag sälja den och det kommer jag förlora en massa på... 

  • MoaEli­s
    Äldre 11 Jan 14:59
    #20
    Vem stället jag till problem för? Det är väl bara jag som får problem. Personalen får ju liksom betalt för att ta emot returer. Om det funkar påverkar det ju ingen, båda telefonerna är helt nya. Har endast öppnat förpackningen. Och det ska ju vara Ok att göra returer även om man öppnat förpackningen, bara det att Netonnet är medvetna om det och accepterar det. 
     
    De är alltså märkta på något sätt? Men det blir ju ord mot ord i så fall? De kan ju ha hänt något fel så det blev fel på pappret. Två telefoner kommer det inte bli att jag har, om ingen blir godkänt på grund av att det upptäcks kan jag ju bara lämna tillbaka rätt. Det känns väldigt jobbigt att gå dit och tjafsa om lagar, känns extra pinsam när jag redan varit där en gång också... 
  • MoaEli­s
    Äldre 11 Jan 15:23
    #23
    John22 skrev 2017-01-11 15:14:19 följande:
    Du ställer antingen till problem för butiken om de inte längre kan sälja telefonen som ny, eller en framtida köpare som tror sig få en helt ny telefon trots att den är bättre begagnad.
    Alltför många upptäcker fingeravtryck och annat på produkter som ska vara helt nya för att personer köper trots att de inte är säkra och sedan lämnar tillbaka.

    Fast nu missförstår du ju helt. Jag hade ju i så fall tänkt skicka den oöppnade till mediamark och den öppnade, inte använda öht, till netonnet, vilket man FÅR göra. Då säljs de till lite nedsatt pris på hemsidan.


    "Bättre begagnad" för att man har ÖPPNAT förpackningen?  Du måste skämta.


    Ja okej, visste inte att de hade olika ID. Men är det någon som kollas upp vid retur då eller? Det kanske inte ni vet iofs. Jag har ju kontaktat den personen och fått svar att man får öppna förpackningen, till och med testa den men det hjälper ju inte när mediamark nekar.

Svar på tråden Öppet köp mediamark?