• Äldre 12 Jan 14:19
    10423 visningar
    21 svar
    21
    10423

    Min son vill så gärna spela CS:GO - Nån som har tips

    Nandez skrev 2017-01-12 14:10:40 följande:
    Inget slöseri med vare sig det ena eller det andra när CS:Go pro. tjänar ca. 85 000 - 90 000 i lön efter skatt. Lägg sedan till premier, tävlingsvinster m.m.
    Hej, är det du som tjänar det eller är det generellt vad man kan tjäna?
    Jag frågar för att min son ville ha det (CS- go) och till slut sa vi ja, så vi skaffade det åt honom. Vi har begränsat hans spelande ganska mkt, det är för att han har problem i skolan med vissa ämnen men det börjar bli bättre nu. Dock så har jag funderat om jag inte ska låta honom få spela mer? Jag vet att han älskar att spela, det verkar vara den största passionen och jag vill inte vara "den där" föräldern som är hindrande men samtidigt vill jag inte att det spårar iväg och blir 24/7 och att han inte fixar skolan igen. 
    Det finns en folkhögskola i Umeå som är E-sports program där spelar de cs go men läser även kost och hälsa och har idrott med mer. Tror han skulle älska att få gå där hehe.

    De som blir proffs, hur ofta spelar dom?
  • Äldre 12 Jan 14:38
    #12
    Nandez skrev 2017-01-12 14:33:09 följande:
    Nej, jag spelar inte men känner en pro. spelare i ett team som är bland de högst rankade i världen. Vet inte hur andra tjänar men lönerna är troligen höga i de bäst rankade teamen. Hur ofta de spelar beror på vilka turneringar de själva i regel väljer att delta i. E-sport växer fort just nu. Den jag känner spelar inte i ett svenskt team. Men Sverige har två bra lag NIP (Ninjas In Pyjamas) och Godsent.

    Kolla siten hltv så hittar du mycket info där, de har alla turneringar som är på g. Där finns allt möjligt smått och gott som handlar om CS:GO. Spelaren jag känner ska spela i den största av alla turneringar som finns, majorn i Atlanta USA:
    Wow ok, jo jag har också förstått det som att det bara blir större & större och mer populärt att spela cs go. Jag själv spelar det inte men däremot är jag såld xbox (tv spel)
  • Äldre 12 Jan 15:05
    #15
    Meriall skrev 2017-01-12 15:01:04 följande:

    En sak att ha i åtanke om man vill bli bra på esport är just att det är viktigt att vara i bra fysisk kondition också, man spelar bättre då än om man inte är det. Så det kan ju vara en bra grej att ta upp om han vill spela all ledig tid.


    Jo precis, han har sportaktivitet 1-2 ggr i veckan, men vi skulle vilja att han gjorde lite mer så det är nog en bra idé, eftersom han inte är ute så mkt.
Svar på tråden Min son vill så gärna spela CS:GO - Nån som har tips