• Scoops

    Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik?

    Anonym (Dumheter!) skrev 2017-01-11 14:45:15 följande:

    Inga kritiserar andras val beträffande att få barn eller inte. Det är däremot en vanlig inbillning att det skulle vara så. Punkt!


    Anonym (?) skrev 2017-01-11 14:55:53 följande:
    Som barnfri får jag höra att jag är empatistörd, har ett tomt liv, är bitter. Varför har så många föräldrar behovet att säga såna saker? Man kan ju nästan tro att man trampat på en öm tå. Säger jag att jag är nöjd med mitt liv och mitt val så skryter jag osv. 
    Jag håller med TS. Sådan är min upplevelse också. Som barnfri blir jag ofta påhoppad om det råkar komma fram att jag inte vill ha barn. Trots att jag är öppen, trevlig och aldrig kritiserat att andra skaffat barn (varför skulle jag göra det liksom?).

  • Scoops
    Anonym (?) skrev 2017-01-11 15:05:58 följande:
    Ja visst är det konstigt. Jag glädjer mig åt mina vänner som har valt att skaffa barn. Bara dom är lyckliga så är jag lycklig. Men barn är inte för alla helt enkelt. Inte något konstigare än så. 
    Vanligaste fördomen jag möter är att man tror att jag hatar barn (bara för att jag själv inte vill föda några) och jag frågar alltid - varför i hela friden jobbar jag på skola då? SkrattandeSkål 
Svar på tråden Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik?