• Anonym (?)

    Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik?

    Varför är det så?

  • Svar på tråden Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik?
  • Lord Hans
    Anonym (?) skrev 2017-01-11 14:55:53 följande:
    Som barnfri får jag höra att jag är empatistörd, har ett tomt liv, är bitter. Varför har så många föräldrar behovet att säga såna saker? Man kan ju nästan tro att man trampat på en öm tå. Säger jag att jag är nöjd med mitt liv och mitt val så skryter jag osv. 
    Du tror inte att det har att göra med att du är empatistörd, har ett tomt liv och är bitter då? Jag menar det behöver inte alls ha med det faktumet att du är barnfri att göra.
  • Anonym (F)
    AnooYoo skrev 2017-01-12 15:11:38 följande:

    Du bara smashar in min poäng.

    Du vet inte hur andra människor känner.


    Ja visst ;)
  • Anonym (Humla)

    Jag förstår inte frågan riktigt. Jag vet bara vad jag trivs med och hur mycket mer levande jag personligen känner mig sedan jag fick barn. I övrigt är jag samma nörd som alltid ;)

    Jag gillar att omge mig med vidsynta och mogna människor, de flesta har barn, några har det inte. Att ha barnen gemensamt gör det bara lite lättare att nå direkt ömsesidig förståelse men är inte nödvändigt alltid. Tänker du att barn vs inte barn går att förenkla till en sådan öppen och generell frågeställning?

  • Galler

    Jag tycker inte alls det är svårt att förstå de frivilligt barnlösas val. Själv har jag barn och tycker givetvis att de är underbara på alla sätt och vis. Men hur chill vore det inte att vara fri och barnlös, och bara behöva rå om sig själv. Underbart ju!

    Alla som har barn har ju varit barnfria innan de fick barn. Så det vet man ju liksom hur det livet är. Tvärtom däremot, att ha haft barn och förlorat det är inte lika vanligt.(Mest tragiskt när det händer.) Oavsett så är livet en högst individuell upplevelse, som inte kan jämföras med någon annans. Det vore som att påstå, att bara EN blomma i hela världen är DEN vackraste. 


    /Mamma till 3 vackra blommor

  • kaffe

    Jag håller inte med dej ts att föräldrar tar barnfrias val att förbli barnlösa som kritik. Snarare är det tvärtom att det är dom som valt ett liv utan barn som tar varenda kommentar om hur fantastiskt det är med barn som personlig kritik mot dom själva.

  • Anonym (Va???)

    Vilka föräldrar är det som gör det? Jag har aldrig stött på det.
    Det kanske beror på om man umgås med folk som respekterar andras åsikter och livsval eller inte?

  • fjanten

    Det där har jag märkt åt båda hållen. Alltså att det finns frivilligt barnlösa som verkar ta illa vid sig av föräldrar, och att det finns föräldrar som verkar ta illa vid sig av frivilligt barnlösas beslut... Det handlar nog mer om att vissa inte klarar av att respektera andras val och förstå att alla inte vill samma saker.

    Det är så med mycket här i livet. Vissa "arbetare" tycker att högskoleutbildade är snobbar, medan vissa högskoleutbildade tycker att "arbetare" saknar ambitioner typ. Det handlar alltså inte om att olika 'grupper' nödvändigtvis tycker något om andra 'grupper', utan att det finns puckon oavsett.

  • kaffe
    Anonym (Va???) skrev 2017-01-12 20:30:53 följande:
    Vilka föräldrar är det som gör det? Jag har aldrig stött på det.
    Det kanske beror på om man umgås med folk som respekterar andras åsikter och livsval eller inte?
    Hur menar du? Att den som valt att inte skaffa barn inte respekterar den som valt att skaffa barn? Är det därför som det är tabu om att prata om hur fantastiskt det är med barn  i någon som valt bort den bitens sällskap?
  • Anonym (undrar)

    En del människor har taggarna utåt och känner sig alltid ifrågasatta. Jämför; att ta anstöt av pride-paraden.

  • Anonym (Va???)
    kaffe skrev 2017-01-12 20:46:23 följande:
    Hur menar du? Att den som valt att inte skaffa barn inte respekterar den som valt att skaffa barn? Är det därför som det är tabu om att prata om hur fantastiskt det är med barn  i någon som valt bort den bitens sällskap?
    Eh... Hur tänkte du nu?
    Frågan var "Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik", och jag undrar då vad det är för märkliga människor som gör så? Det måste vara folk som inte klarar av att respektera andras val (i det här fallet valet att inte ha barn), och sådana människor känner jag inga.
Svar på tråden Varför tar så många föräldrar barnfrias val som kritik?