• Vivvianna

    Dem säger att vi är för unga

    Jag förstår att det känns jobbigt och att ni är oroliga. Men som ni lever nu tror jag att det ändå är bra om ni väntar med barn.

    Jag vill råda dig till att ha jobbat heltid minst ett år innan ni får barn. Att gå på föräldraledighet utan att ha en heltidsanställning att gå tillbaka till är inte att rekommendera och din föräldrapenning blir urusel om du inte haft en god inkomst först.

    Sätt dig för Guds skull inte i en situation där du är ekonomisk beroende av din kille. Allt för många unga mammor gör det. Du vill inte hamna i en situation där ni inte kan separera på grund av att du inte har råd att bo ensam. Och du vill inte bli stående ensam utan inkomst om din kille bestämmer sig för att lämna er.

    Jag vet att det inte känns nu som att det kommer att hända, men rent statistiskt så håller inte förhållanden mellan folk i er ålder särskilt länge.

    Googla "har inte råd att lämna honom" har inte råd att separera" och liknande så hittar du de tjejer som valde att få barn tidigt och som det inte gick så bra för. Kolla hur de har gjort och se till att göra på ett tryggare och mer genomtänkt sätt.

  • Vivvianna

    Det tar ibland tio år för folk innan de blir gravida. Jag förstår att det är hemskt oroande när det inte funkar, men försök ha tålamod. Ni har gott om tid och det räcker ju som sagt att vänta tills även du är etablerad på arbetsmarknaden tills ni kan försöka igen. Ta då kontakt med vården och begär hjälp om det fortfarande inte blir någon bebis. Det är vård ni bör få även om ni bara är i 20-årsåldern då.

  • Vivvianna
    Anx123456 skrev 2017-01-11 20:42:45 följande:

    Ush vad negativa alla är!

    Är 17 är längtar efter bebis redan haha. Hade jag varit i er situation hade jag definitivt kört på bebis precis som ni!

    Du kan ju alltid köpa ett ägglosningstest (stav) och ha sex efter det?

    Och vad du än gör, tro inte att du är infertil för det gjorde jag nämligen när jag hade sex på alla mina fertila dagar i månader och blev aldrig gravid. Sen en dag blev jag det :)


    Vi är negativa eftersom vi själva har barn. Och vi har själva varit tonåringar och nu blivit vuxna. Vi vet saker som ni inte vet och inser vilket elände det kan bli när man får barn som ung utan eftergymnasial inkomst och ordentligt arbete.

    Bland de som blir mammor före 20 års ålder är det inte ens 1/3 som har gått ut gymnasiet när de fyllt 25 (enl undersökn från ungdomsstyrelsen). De ensamstående löper stor risk att förbli bidragsberoende under lång tid (vi snackar decennier). (Källa SOU 2003:92)
  • Vivvianna
    Anx123456 skrev 2017-01-11 20:58:34 följande:

    Svar till ovan för. Säger inte detta med elak ton men det finns ju alltid en risk för det i alla åldrar? Människor skiljs och gör slut hela tiden men det kan ju inte stoppa en för att skaffa barn :/


    Den som får barn före 24 års ålder löper dubbelt så stor risk att separera som den som får barn efter 24.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/flest-skilsmassor-bland-unga-mammor
  • Vivvianna
    amanda1998 skrev 2017-01-11 21:23:51 följande:

    Men herregud! Inkomsten är inte ett problem för oss. Blir så himla ledsen. Sen att dra alla över samma kant...

    Min mamma skulle inte vara positiv till detta om hon tyckte att vi inte var redo så mycket kan jag säga.

    Några bidrag skulle absolut inte behövas..


    Men du har bara deltidsjobb. Det är det som gör att jag inte kan förstå hur du kan försörja dig. Du måste vara en extremt välavlönad tonåring för att få ihop en hyfsad SGI på det.

    Och du har ingen heltidstjänst att gå tillbaka till efter föräldraledigheten. Hur ska du försörja dig då?

    Vad tänker du om statistiken angående separationer bland unga? Dubbelt så vanligt med separation bland föräldrar under 24. Separationen sker i genomsnitt när barnet är tre. Antalet separationer minskar drastiskt om föräldrarna bott ihop fyra år eller mer innan barnet föds. Även låg utbildningsnivå ökar risken för separation.

    Statistiken talar inte riktigt till er fördel tyvärr. :-/
  • Vivvianna
    Bertram skrev 2017-01-11 21:47:47 följande:

    Oj, du vet ju inte ens skillnaden på De och Dem!?

    Och varför behöver ni hjälp att skaffa barn? Slappna av och ligg med varandra så lär du bli gravid snart.


    Vad har TS grammatik med hennes egenskap som förälder att göra?

    Stress - eller graden av avslappning - påverkar inte ofrivillig barnlöshet. Att påstå sådant är ett hån mot alla som kämpar för att få barn.
  • Vivvianna

    Jag är ingen moraltant. Jag informerar dig om hur era chanser att fortsätta vara ett par ser ut om ni får barn nu.

    Jag har uppmanat er att söka hjälp från vården när ni vill ha barn.

    Jag har också berättat att din SGI blir väldigt låg om du inte är extremt välbetald.

    Var i detta ser du moralpredikningar?

  • Vivvianna
    amanda1998 skrev 2017-01-11 22:07:14 följande:

    Jag förstår din omsorg verkligen. 

    Vill inte gå ut här med min riktiga identitet men får väl skriva en liten grej ändå så att det är begripligt att förstå att inkomsten inte är ett problem en gång för alla. Ville inte skriva det först för är trött på att bli behandlad annorlunda men kan säga så mycket som att jag är en offentlig person som tjänar pengar via sociala medier och youtube. Mer än min kille gör på sitt heltidsjobb så ja jag är en välbetald 18 åring. 

    statistik och sånt spelar ingen roll vi vill ha barn för det liksom. Bröllop i augusti blir det med så. Hoppas detta gav lite mer förståelse och att vi kan få råd och hjälp om vad jag faktiskt frågade om i tråden.


    Då förstår jag ang ekonomin.

    Var rädda om er och var rädda om ert förhållande. Ni utsätts förmodligen för större påfrestningar än vi "gamla" föräldrar. Hälften av paren i er situation separerar. Men hälften håller ihop.
  • Vivvianna

    Åh, jag måste bara skriva en sak till. Var rädda om ert förhållande. Om det här är ditt livs kärlek vill du väl inte ta onödiga risker? All statistik talar för att ni har större chans som par för varje dag ni väntar. Man ska vara rädd om kärleken när man hittat den.

  • Vivvianna
    emmaliinnea skrev 2017-01-11 22:53:42 följande:

    Tycker inte du ska lyssna på folk som yttrar sig om något de inte har någon som helst aning om. Så länge du/ni tänkt igenom allt och känner att det är rätt så tycker jag ni ska köra på det! Är själv 20 år och gravid i v8, har hänt flera gånger att mammor i 30-års åldern sagt åt mig att vänta och "leva livet" först, låter nästan som att de ångrar sina barn då de säger så.. ;p leva livet för mig ÄR att skaffa familj! Alla människor är inte likadana.

    Lycka till med er bebisverkstad! :)


    En sak jag tror de menar när de säger så är att det är lättare att vara förälder när man blivit lite äldre för att man oftast har större självkännedom och vet mer om livet och samhället - och om varandra i relationen.

    Om man lever lite mer vuxenliv innan man får barn blir det lättare att vara förälder helt enkelt.

    Som du nog har sett i mina tidigare inlägg är det mycket större chans att förhållandet klarar den påfrestning det innebär att få barn om man är lite äldre och har fler år tillsammans. Och det handlar inte om att vänta till 35 utan bara bli några år över 20.

    En del par i tjugoårsåldern växer ifrån varandra. För att man utvecklas mycket som människa i den åldern. I de fallen är det ju verkligen en fördel om man inte hunnit få barn än.

    För många unga föräldrar går det så klart bra. Men man ökar sina chanser till ett enklare liv (och lugnare och enklare för ens barn) om man väntar lite med att bilda familj. Och tre, fyra år är inte lång tid. Men i er ålder händer det rätt mycket i huvudet under de där åren. Det vet vi som har passerat dem och det är det vi försöker förmedla till er.
Svar på tråden Dem säger att vi är för unga