• amanda1998

    Dem säger att vi är för unga

    Hej!
    Amanda heter jag och är 18 år fyller 19 nu i februari. 

    Jag och min sambo har velat ha barn sedan ett och ett halvt år tillbaka nu. Vi har inga problem ekonomiskt alls då han jobbar heltid plus jag deltid vid sidan av gymnasiet som jag slutar nu i juni.

    Det enda vi vill är verkligen att blida en familj men det blir ingen bebis. 
    När vi sökt och försökt söka hjälp så säger dem hela tiden att vi är så unga och att vi har tiden på oss men det är fruktansvärt jobbigt och kan knappt tänka på annat längre då vi velat detta i så himla lång tid.

    Någon som varit med om liknade eller har råd vad vi borde göra? är helt förstörd.

  • Svar på tråden Dem säger att vi är för unga
  • jagärjagvemärdu

    Ni som gnäller på att TS lever i en fantasivärld för hon sysslar med youtube vet nog inte hur mycket pengar det finns att hämta där om man är duktig och populär. Glöm inte att Pewdiepie, en kille som filmar sig när han spelar datorspel och lägger upp på Youtube, har en årsinkomst på över 100 miljoner kronor. Nu har ju TS inte i närheten av denna inkomst, men om hon redan är populär med många visningar OCH dessutom sysslar med naglar och fransar tror jag absolut hon har en OK inkomst.

  • Lia4
    jagärjagvemärdu skrev 2017-01-13 20:18:29 följande:

    Ni som gnäller på att TS lever i en fantasivärld för hon sysslar med youtube vet nog inte hur mycket pengar det finns att hämta där om man är duktig och populär. Glöm inte att Pewdiepie, en kille som filmar sig när han spelar datorspel och lägger upp på Youtube, har en årsinkomst på över 100 miljoner kronor. Nu har ju TS inte i närheten av denna inkomst, men om hon redan är populär med många visningar OCH dessutom sysslar med naglar och fransar tror jag absolut hon har en OK inkomst.


    Visst är det så. Men oftast är detta väldigt tillfälligt. Det är av stort värde att faktiskt ha en utbildning att luta sig tillbaka emot när det hon sysslar med idag inte ger något längre.
  • Mirelle
    amanda1998 skrev 2017-01-13 19:02:25 följande:

    Lite försent att säga det för plussade idag


    :) :)

    Lycka till alla tre!
  • Hmlan

    Hann bara läsa de första kommentarerna innan jag skulle svara men såg nu att du är gravid, grattis!

    Ni har ju alla de viktiga förutsättningarna och ni är vuxna/kapabla att ta egna beslut liksom. Jag blev gravid när jag var 18 och det var väldigt jobbigt, men enbart för att det var oplanerat och extremt tidigt i relationen. Resterande med att få barn var helt fantastiskt. Idag är vi gifta och väntar andra barnet, bor i en gemensam bostadsrätt samt att jag studerar på en avancerad utbildning och arbetar extra, är strax över 20. Jag fick inga negativa kommentarer om min ålder alls faktiskt, trots att jag hade en mer ohållbar situation än vad ni har (bodde hemma, kunde inte avsluta gymnasiet pga graviditetskomplikationer, hade varit tillsammans väldigt kort tid osv). Däremot får vi ofta kommentarer om att vi är otroliga föräldrar, att det är sällan man träffar föräldrar som är så engagerade och pålästa som vi. Det har inte med ålder utan med personlighet att göra. Jag behövde ordna upp mitt liv samtidigt som jag var förälder men det slipper ni. Ser inga som helst problem med er ålder, ni vet ju vad ni vill.

    Det enda jag reagerade på att ni inte fått hjälp, ni ska inte behöva bli diskriminerade pga er ålder. Det måste ju gå att anmäla om det inte finns en uttalad åldersgräns där ni bor. Lycka till med graviditeten, ni vet vad som funkar bäst för er så ta inte åt er av "välmenande" råd av folk som inte vet vad de snackar om. De har bara koll på sina egna liv och eventuellt statistik, och det kan man inte ge individuella råd till någon annan om.

  • Plutt88

    Jag läste lite mellan kommentarerna och undrar vad många av er tänker? Vi har alla rätt till vård oavsett ålder, vården ska vara tillgänglig för alla! Och varför hakar så många upp sig på statistik? Det är siffror som tagits fram, men det inga regler som vi måste följa. Varför inte glädjas åt varandra och hjälpa istället för att förnedra? Oavsett ålder så har vi alla samma rätt att skaffa barn.

    Jag får även gratulera till er graviditet :) All lycka till er!

  • KlunsSmurfen
    amanda1998 skrev 2017-01-11 21:09:40 följande:
    Åh tack för din fina kommentar. Är så tröt på alla som ska lägga sig i vårt liv med åsikter. Behöver en 30 åring som skrivit en liknade tråd berätta vad för årsinkomst dem har? Troligtvis inte.. 

    Alla människor är olika. Det är precis lika jobbigt för oss som något annat par. Tack för ditt stöd. Skönt att någon förstår oss i alla fall.
    "Dem säger att vi är för unga" det kanske är det folk svarar på.
    Du frågade nästan.
    Jag fråga om hjälp för att kunna bli gravida inte om deras hemska åsikter som fått tårar att rulla för mina kinder.

    Vilket hemsk fördomsfullt land vi lever i idag. Det mina barn kommer få är en mamma och pappa som ser alla människor på samma sätt oavsett ålder, kön, ursprung och så vidare.


    En del vet att de är redo, andra tror. När man blir äldre brukar det visa sej vara det sistnämnda för många. tycker du att folk i tråden är så hemska att du blir ledsen "fördomarna" är åsikter baserade på erfarenhet, det handlar inte heller om att "veta bättre", det är något oftast de yngre inbillar sej att de gör som många senare inser att de inte gjorde. Jag skulle kunna skriva en hel del om för unga föräldrar, om både mina och andra jag känner, det finns 16-åringar som skulle göra det bättre men jag är väldigt tveksam till att det är ett bra argument för att just du inte skulle ha barn men 18 är lite väl tidigt för väldigt många, vilket de flesta brukar inse när de blir äldre. Man kan vilja en hel del när man är 18, senare när man fått mer erfarenhet av livet inser många att de vill göra något annat, det blir lite svårt om man har barn så det handlar ju inte bara om hur man är som förälder.

    Är du tillräckligt mogen och har rätt förutsättningar kan du skita i vad andra tycker men det innebär inte att det är helt onödigt att fundera på vad de säger.
    Om du tar det till dej och fundera på om det verkligen stämmer på dej eller inte så vet du på ett ungefär var du är och då kan du skita i vad andra tycker. Är du en av de som slår ifrån dej allt andra säger ska du vänta ett tag till, det är dom som är minst lämpliga som föräldrar.
    amanda1998 skrev 2017-01-11 21:56:40 följande:
    Åh jag får verkligen upp hoppet nu när man får en så fin kommentar som din. Det jobbigaste jag inser nu med att få barn kommer vara alla moral kvinnor som kommer lägga sig i och se ner på oss som föräldrar efter att läst dessa kommentarer. Blev så glad när du skrev verkligen!

    Det är ju tyvärr så att folk bara vill hjälpa till om man följer normen.

    Jag tvekar inte en sekund på att det kommer ta tid, sömnlösa nätter, att det kostar vet allt sådant och vet inte om du läst igenom tråden men min och sambons föräldrar backar verkligen upp oss i detta.

    Åh vad jobbigt att ni fick vänta så pass länge! Gjorde ni något speciellt som fick er att plussa när ni äntligen gjorde det eller var det ägglossnings test ni körde på enbart?

    Åter igen tusen tack!
    Det jobbigaste blir nog inte moralen.
    Jobbigt för unga föräldrar som inbillar sej att de var redo, det är när någon är som kanske inte ens har egna barn är någon slags jävla självutnämnd expert på deras barn och har rätt gång på gång.

    Stämmer det inte på dej finns det en risk att du ändå kommer att stöta på dessa experter och det finns stor risk att de har fel men det kan vara väldigt jobbigt när de lägger sej i eftersom de utgår ifrån att du är helt bakom flötet. Mitt sätt är mest rätt oavsett om det funkar eller inte, lite som de som är för unga för att ha barn.

    Har ingen unge men har ändå blivit "åldersdiskriminerad" av en efterbliven dagisfröken som tyckte jag såg lite ung ut och vågade knappt lämna ifrån sej ungen jag skulle hämta efter jobbet. Så speciellt ung var jag inte tyckte jag själv, det var liksom 16 år sen jag lärde mej att vara barnvakt, mata små ungar och byta blöjor kärringjävel.

    amanda1998 skrev 2017-01-13 17:16:27 följande:

    Så nu räcker det med elaka kommentarer.

    Idag plussade vi!

    Lyckligare än någonsin och vårt barn kommer få en jättefin framtid och vi kommer göra allt för honom eller henne.

    Önska oss nu lycka till istället och kom med goda råd istället.


    Grattis.
    24årigtjejredoattblimamma skrev 2017-01-12 13:34:57 följande:
    [...]Du får ursäkta att jag ryter ifrån med detta är inte okej att sitta och bestämma ett öde för en annan person! [...]
    Nej man har väl inte den rätten att bestämma eller avgöra utifrån ålder om någon är lämplig förälder eller inte men att diskutera och ifråga sätta är inte riktigt samma sak.

    Att bli förälder är att bestämma ett öde för en annan person, något alla som vill ha barn bör tänka på oavsett ålder. Men man kanske blir tvungen att tänka efter lite extra om man är väldigt ung.
    Man ska inte enbart utgå ifrån barnlängtan utan man måste också tänka på vilka förutsättningar man har att ge barnet en bra och trygg uppväxt, de är inga små ägodelar man skaffar på skoj. Fixar man det gör man rätt men det påstår ju alla.
    emmaliinnea skrev 2017-01-12 10:49:36 följande:
    Som sagt, alla är inte likadana :) Bara för att man är 20 år behöver man inte jobba med "naglar och youtube", snacka om att dra alla över en kam. Jag har varit tillsammans med min sambo läänge och känner honom mycket väl. Vi håller på att bygga hus tillsammans och jag har fast anställning sedan länge tillbaka! Vissa 20-åringar har bra konsekvenstänk och vet visst innebörden med att flytta, ekonomi osv.
    Ja vissa har ett väldigt bra konsekvenstänk när de är 20 även när det handlar om barn. Några får det med uppfostran.
    jagärjagvemärdu skrev 2017-01-13 20:18:29 följande:

    Ni som gnäller på att TS lever i en fantasivärld för hon sysslar med youtube vet nog inte hur mycket pengar det finns att hämta där om man är duktig och populär. Glöm inte att Pewdiepie, en kille som filmar sig när han spelar datorspel och lägger upp på Youtube, har en årsinkomst på över 100 miljoner kronor. Nu har ju TS inte i närheten av denna inkomst, men om hon redan är populär med många visningar OCH dessutom sysslar med naglar och fransar tror jag absolut hon har en OK inkomst.


    Å andra sidan har de som får sin inkomst genom Youtube inte ett skit att säga till om eftersom Youtube själva inte har det, det är de som har reklamen som bestämmer reglerna som kan vara väldigt löjliga.
    Det kan bli stopp i pengaflödet för att en två år gammal video fångades i en algoritm utan att den nödvändigt vis bröt mot en regel.
  • monkees
    amanda1998 skrev 2017-01-11 19:55:46 följande:

    Hej!
    Amanda heter jag och är 18 år fyller 19 nu i februari. 

    Jag och min sambo har velat ha barn sedan ett och ett halvt år tillbaka nu. Vi har inga problem ekonomiskt alls då han jobbar heltid plus jag deltid vid sidan av gymnasiet som jag slutar nu i juni.

    Det enda vi vill är verkligen att blida en familj men det blir ingen bebis. 
    När vi sökt och försökt söka hjälp så säger dem hela tiden att vi är så unga och att vi har tiden på oss men det är fruktansvärt jobbigt och kan knappt tänka på annat längre då vi velat detta i så himla lång tid.

    Någon som varit med om liknade eller har råd vad vi borde göra? är helt förstörd.


    GRATTIS! (ett tips btw, när du inte vet om det ska vara de eller dem så skriv DOM)
  • amanda1998
    Plutt88 skrev 2017-01-13 21:28:00 följande:

    Jag läste lite mellan kommentarerna och undrar vad många av er tänker? Vi har alla rätt till vård oavsett ålder, vården ska vara tillgänglig för alla! Och varför hakar så många upp sig på statistik? Det är siffror som tagits fram, men det inga regler som vi måste följa. Varför inte glädjas åt varandra och hjälpa istället för att förnedra? Oavsett ålder så har vi alla samma rätt att skaffa barn.

    Jag får även gratulera till er graviditet :) All lycka till er!


    Tusen tack!
  • Wench85
    amanda1998 skrev 2017-01-13 17:16:27 följande:

    Så nu räcker det med elaka kommentarer.

    Idag plussade vi!

    Lyckligare än någonsin och vårt barn kommer få en jättefin framtid och vi kommer göra allt för honom eller henne.

    Önska oss nu lycka till istället och kom med goda råd istället.


    Stort grattis!
Svar på tråden Dem säger att vi är för unga