• amanda1998

    Dem säger att vi är för unga

    Hej!
    Amanda heter jag och är 18 år fyller 19 nu i februari. 

    Jag och min sambo har velat ha barn sedan ett och ett halvt år tillbaka nu. Vi har inga problem ekonomiskt alls då han jobbar heltid plus jag deltid vid sidan av gymnasiet som jag slutar nu i juni.

    Det enda vi vill är verkligen att blida en familj men det blir ingen bebis. 
    När vi sökt och försökt söka hjälp så säger dem hela tiden att vi är så unga och att vi har tiden på oss men det är fruktansvärt jobbigt och kan knappt tänka på annat längre då vi velat detta i så himla lång tid.

    Någon som varit med om liknade eller har råd vad vi borde göra? är helt förstörd.

  • Svar på tråden Dem säger att vi är för unga
  • Jw83
    lollip0p skrev 2017-01-13 12:35:13 följande:

    "Nästan aldrig"? Källa på det, tack.


    Statistiska centralbyrån.

    Gå in på deras sida och sök skilsmässor. informationen finns på flera ställen i otaliga rapporter.
  • Coccolina
    Jw83 skrev 2017-01-13 05:51:37 följande:
    Ts har redan skrivit att hon inte behöver något jobb för hon är en youtube kändis som tjänar mer än alla oss i månaden... dessutom behöver hon ingen högre utbildning för hon kan göra naglar och ögonfransar.

    Så det är den mogna inställningen som hon har på framtiden.

    Ajdå... får hoppas hon mognar rejält då innan det blir några barn...


     


    24årigtjejredoattblimamma skrev 2017-01-13 07:40:21 följande:
    Om det är youtube, naglar och fransar hon gör skulle jag säga att hon har en mer framgångsrik framtid än många andra jobb i Sverige. Det är såhär framtiden ser ut just nu. Om man ex jobbar på lager så ser framtiden sämre ut då lagerjobb sannolikt kommer bytas ut mot robotar!

    Nej det är INTE så framtiden ser... Att ens tro det är väldigt omoget. För sanningen är det att just såna jobb är "non jobs" som i slutändan leder till noll och inget. Det är sorgligt att vissa faktiskt tror att det är en framtid i såna jobb... Att göra naglar och ögonfransar, ja ok så länge det är ett mode (sånt där går i vågor.. och det är fler och fler som har bra alternativ för att göra det själv hemma...) och att vara youtube stjärna.... Please... Visst vissa lyckas och blir som Pewdie Pie...men faktiskt så är de flesta dagsländor som får några följare men snabbt försvinner i mediebruset... En del i processen att bli mogen handlar om att trygga framtiden. Och så vida du inte är miljonär så har du inte gjort det genom att ha lite följare på YouTube... 
    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Ankanpankan1

    Hemskt jobbigt och tråkigt för er. Ofrivillig barnlöshet är så klart lika jobbig oavsett ålder. Har ni försökt i 1 och ett halvt år så är det ganska lång tid för att inte ha lyckats. Det säger dock ingenting om att ni inte kommer att lyckas!!!!

    Jag antar att det är läkare som ni kontaktat för ivf som sagt att ni är för unga? Gissningsvis för att hen har skattebetalarnas pengar att fördela rättvist och då känns det mer rimligt att låta er försöka själva i tre år till än paret på 40 år som försökt i fem år.

    Så vad kan ni göra? Det här är några råd som ges allmänt till folk som försöker bli gravida

    1Ta reda på när du har ägglossning via räkning av dagar eller olika ägglossningstest.

    2 håll vikten

    3 lev sunt

    4 försök att inte tänk så mycket på om det blir nu eller om ett halvår.

    Om ni ändå inte lyckats trots detta efter ett år kanske det är dags att ta kontakt med läkare för utredning. Förklara då att ni försökt aktivt flera år och det borde generera i utredning av er.

    Lycka till!

  • Nautical

    Hej Amanda.

    Jag vet hur det är att vilja ha barn men inte kunna. Vår dotter är en IVF bebis. Reglerna är att man måste försöka i minst 1 år aktivt med ex ägglossningsstickor eller ex appen P Tracker. En gratis app där du lägger in mens och ägglossning. Då berättar den vilka dina fertila dagar är. Då bör ju ni ligga minst en gång om dagen under den veckan. Kolla på Youtube på videos om fertilitet. Det finns massor av bra videos som visar hur många spermier som "försvinner på vägen" så antalet är nyckeln här om man har svårt att bli gravid.

    Vår dotter föddes när vi var 34. Jag kan säga att jag säkert hade varit en bättre mamma om jag varit yngre. Jag har dragit på mig skador och kan ex inte bära mitt barn så mycket. Jag har även blivit bekväm under åren av att vara fri och bara ha mig själv att ta hand om.

    Dock hade jag ju inte varit tillsammans med barnets pappa om jag blivit gravid som tonåring. Inte kunnat gjort att jag gjort, rest och jobbat utomlands och pluggat på annan ort, då jag hade varit tvungen att anpassa mitt liv till barnets pappa om vi hade separerat. Men det hade säkert blivit bra ändå!

    Det finns aldrig några garantier för att två föräldrar ska hålla ihop livet ut, vilken ålder de än må ha. Vill ni köra på barn så önskar jag er all lycka till i välden och hoppas på att det blir en liten bebis snart!

  • DevilsDaughter

    Hej!
    Undrar hur länge ni har försökt? Jag fick första barnet när jag var 19 år. Vi försökte i ett år innan jag blev gravid med första, 6 månader med andra, 8 månader med tredje, sen tog det sig på första försöket med fjärde och femte, så det kan vara så olika det där!

  • tjockobbe
    amanda1998 skrev 2017-01-11 19:55:46 följande:

    Hej!
    Amanda heter jag och är 18 år fyller 19 nu i februari. 

    Jag och min sambo har velat ha barn sedan ett och ett halvt år tillbaka nu. Vi har inga problem ekonomiskt alls då han jobbar heltid plus jag deltid vid sidan av gymnasiet som jag slutar nu i juni.

    Det enda vi vill är verkligen att blida en familj men det blir ingen bebis. 
    När vi sökt och försökt söka hjälp så säger dem hela tiden att vi är så unga och att vi har tiden på oss men det är fruktansvärt jobbigt och kan knappt tänka på annat längre då vi velat detta i så himla lång tid.

    Någon som varit med om liknade eller har råd vad vi borde göra? är helt förstörd.


    Har ni det tryggt ekonomiskt, gärna lite sparat, och inga problem med fertilitet så är det väl bara att läsa på om ägglossning och köra på. :)
    V 130923 | M 151025 | Läs tinastandar.blogg.se
  • amanda1998

    Så nu räcker det med elaka kommentarer.

    Idag plussade vi!

    Lyckligare än någonsin och vårt barn kommer få en jättefin framtid och vi kommer göra allt för honom eller henne.

    Önska oss nu lycka till istället och kom med goda råd istället.

  • amanda1998
    nevermind skrev 2017-01-13 16:50:23 följande:

    Har ni försökt bli gravida i över ett år ska ni få hjälp som alla andra. Ren jävla diskriminering!


    Tack fina du håller verkligen med kul att det finns sådana som du som förstår hur vi känner.

    Efter ett och ett halvt år plussade vi idag.. Är det inte otroligt.
  • amanda1998
    Retarderadd skrev 2017-01-12 23:28:53 följande:

    Lycka till!! Är skälv 20 och min dotter 2, bästa i hela värden och kunde inte vara lyckligare än jag är med henne. Hoppas ni får till en bebis snart!


    Tack fina du!
    Plussade idag.
Svar på tråden Dem säger att vi är för unga