• Äldre 15 Jan 11:07
    20368 visningar
    42 svar
    42
    20368

    43 år, vill ha ett kärleksbarn

    TantLinda- Vid 43 år kan det dels vara svårare att bli gravid men även mycket högre risk att få missfall. Ett förslag kan vara att kontakta en privat gyn och kolla upp om du kan få tex äggledarspolning och kolla även upp mannen med spermatest med morfologi så att det inte är något problem med spermierna.

    Annars är ju ett alternativ äggdonation, men då får man söka sig utomlands om man fyllt 43år. Det finns gott om kliniker i Spanien, Tjeckien, Lettland, Ryssland, Grekland etc som kan hjälpa till. I många länder utomlands är åldersgränsen 50 år medan i Sverige är det mycket lägre åldersgränser som gäller.
    Lycka till !

  • Äldre 15 Jan 15:52
    #10

    Hej igen !
    Ok, om du bara vill testa på egen hand utan hjälp av sjukvården
    så har du här lite länkar du kan ha nytta av:

    clomsverige.webnode.se/

    www.graviditetskollen.nu/produkter/oka-chansen-att-bli-gravid/

    Hos Gravidkollen hittar du Fertilitetsglidmedel, Ägglossningstest, Progesterall, Folsyra, och annat du kan ha användning för om du försöker få barn.

    Progesterall är progesteron (hormon som behövs för att behålla graviditeten).man börjar smörja runt ägglossningen och slutar vid ev. mens Blir man gravid fortsätter man smörja till v.14 i graviditeten.

    Jag har hört om folk som försökt få barn och då fått Trombyl och Lutinus utskrivet av gyn. Vill man testa på egen hand kan man köpa receptfri Albyl Minor på apoteket och dela tabletterna i 3 delar och ta en tredjedels tablett per dag.
    Progesterallkräm kan man använda istället för Lutinus (både innehåller progesteron).

    Lycka till.

  • Äldre 15 Jan 16:58
    #12
  • Äldre 17 Jan 21:45
    #14

    Här kan man beställa Dhea:

    www.dhea.com/DHEA/

  • Äldre 27 Jan 12:28
    #22

    TessG- Ja, tyvärr får kvinnor över 43år inte mycket fertilitetshjälp i Sverige utan får då vända sig till länder utomlands som har högre åldersgränser tex Finland har 45år, Lettland 49år och Ryssland 51år. Jag förstår om du helst vill ha barn naturligt, men för snabbast hjälp börja kolla upp kliniker utomlands.

    Det finns 2 bra böcker du kan läsa om kvinnor som varit i samma situation som dig. Böckerna brukar finnas att låna på biblioteket.

    "Operation barn" av Marie Granmar och

    " Den tuffaste ronden" av Åsa Sandell

    Lycka till !

  • Äldre 6 Feb 13:45
    #25

    Hej Cinnamongirl - Acetylsalicylsyra fungerar blodförtunnande och kan förhindra proppar i moderkakan. Proppar kan även uppstå redan när ägget försöker fästa, blir det proppar dör ägget/embryot. Det är därför läkare skriver ut Trombyl 75mg till kvinnor med fertilitetsproblem.

    Albyl Minor 250mg som säljs receptfritt på svenska apotek, innehåller samma sak som Trombyl, men man måste dela varje tablett i 3 delar ( så man kommer ner i ungefär samma dos som Trombylen)och ta en tredjedels tablett per dag.

    Man tar 1 Trombyl per dag hela cykeln.

    Kvinnor som inte hittar en gyn som skriver ut Trombyl och Lutinus, köper ibland Albyl Minor och Progesterallkrämen Progesterall (som säljs receptfritt på nätet) och självmedicinersr med det. För vissa går det bra och de får barn tack vare detta, medan andra behöver fler mediciner och ibland även annan hjälp som tex ivf och/eller äggdonation.

    Lycka till.

  • Äldre 13 Feb 23:51
    #28
    Vårdepp skrev 2018-02-13 23:33:55 följande:

    Hej! Hur gick det med detta? Jag är 43 och vill bli gravid ed trean. Var hos gyn idag och fick provsvar på hormonproverna som var okej. Blev rekommenderad IVF i Riga sv någon anlednnng.


    Att man blir rekommenderad ivf utomlands, beror på åldern. Om man är 43 år gammal som kvinna, så är man för gammal för att få hjälp i Sverige.

    Säkraste alternativet är då äggdonation utomlands, om man inte vill det så kan man göra ivf ned egna ägg utomlands och göra PGS (kromosomtest) på embryona innan insättning, eftersom onornala embryon bara blir minus eller missfall. Eftersom minst 85% av en kvinnas ägg är onormala kromosommässigt i den åldern så är chansen mycket liten annars att få ett levande barn.
  • Äldre 16 Feb 22:14
    #30
    Vårdepp skrev 2018-02-16 17:45:55 följande:
    Ok, men blir ägget bättre och chansen större vid ivf med egna ägg? Mitt AMH var 1,2 och fsh 8,5.
    Nej, chansen är störst om man gör äggdonation genom att man då använder ägg från kvinnor i ca 25-års åldern. Unga ägg är generellt sett bättre än gamla ägg.

    Risken för kromosomfel på äggen ökar med åldern och är det kromosomfel på embryot så blir det oftast missfall, eller att det inte fäster överhuvudtaget.

    Men om man absolut inte kan tänka sig att göra äggdonation så kan man använda sina egna ägg om man är under 45, men isåfall rekommenderar man att man gör ivf och gör ett äggplock, tar ut äggen, befruktar dem och gör PGS på dem (kromosomtest innan insättning) sen sätter man endast tillbaka 1 eller 2 embryon som är normala kromosommässigt (om det blir några som är normala).
  • Äldre 27 Feb 19:22
    #32
    Vårdepp skrev 2018-02-27 19:07:41 följande:
    Ok. Jag blev rekommenderad att göra med mina egna ägg och därför förstår jag inte riktigt. Det är väl det bästa ägget per månad som mognar när man gör barn på naturlig väg? Så om man mognar fram åtta ägg per månad,varför skulle de sju som inte är dominanta vara bra?
    Nej, det kan vara så att alla är dåliga tyvärr. Det har med åldern på kvinnan att göra. En kvinna föds med alla sina ägganlag, och de börjar bli dåliga kromosommässigt pgr av ålder redan när kvinnan är 30-35år. För majoriteten av kvinnor är det helt enkelt inte möjligt att få egna biologiska barn efter 40-42. Man kan bli gravid men det blir bara missfall. 

    Enda chansen är då att ta ut äggen, befrukta dem och sen göra PGS för att se om något enda är normalt kromosommässigt. Men det är mikroskopisk chans och tyvärr oftast bara ett slöseri med pengar tyvärr.

    Så största chansen att få ett barn överhuvudtaget i den åldern är att använda äggdonator så att man får unga friska ägg från en kvinna i 25års åldern. 

    Tyvärr det är den bistra sanningen, men tyvärr berättar de inte sånt för oss i skolan, det borde de göra....
  • Äldre 11 Jan 10:15
    #36
    nypan78 skrev 2019-01-11 10:00:18 följande:

    Vart gör dem PGS? I Sverige är det ju bara i vissa enskilda fall....man får åka utomlands antagligen...


    Jag och min man har gjort PGS på kliniken Avaclinic i Riga, Lettland. Googla på Avaclinic Riga så hittar du klinikrns hemsida. Där finns prislistan också.

    Går man in på hemsidan en vardag under kontorstid så kan man chatta med någon av kliniken patientkoordinatorer. Det var så jag fick kontakt med kliniken.
  • Äldre 13 Jan 10:03
    #39

    Vårdepp- Hur har du gått vidare nu? Har du lyckats övertala mannen att gå med på äggdonation utomlands?

  • Äldre 13 Jan 16:26
    #41
    nypan78 skrev 2019-01-13 15:20:32 följande:

    Jag ger inte upp hoppet med egna ägg. Är 40 år och har 3 barn sedan tidigare men haft stora problem att bli gravid, gjort ivf och allt möjligt, missfall i bagaget.

    Trots att mitt amh är något dåligt får ci köpa 3pack behandling på CVL kliniken i Uppsala där man nu även har sånt för kvinnor upp till 41 år iallafall...


    Det var Vårdepp mitt inlägg var till, inte till dig. Hon är äldre än dig och har redan gjort ivf med PGS hos ivfRiga men alla embryona visade sig vara dåliga kromosommässigt så det blev ingen insättning, alla embryon kastades. Kliniken rekommenderade sen äggdonation.
Svar på tråden 43 år, vill ha ett kärleksbarn