• Äldre 16 Jan 19:41
    21135 visningar
    52 svar
    52
    21135

    Olika klasser för enäggstvillingar - för och emot

    Syrran delade på sina tvillingar redan andra året på dagis. De är individer. Det stärkte dom båda. Flickan blev självständigare och pojken tvingades lära sig kommunicera. Han pratar dåligt och syrran har alltid översatt åt honom.
    Det har aldrig varit några problem, de har setts ute på lekplatsen men leker knappt då. De har ju olika kompisar.

  • Äldre 16 Jan 19:42
    #6
    FruNyfiken skrev 2017-01-16 19:36:13 följande:
    Hade du tyckt detsamma om ni inte hade varit väldigt lika och tagits för en och samma person?
    Jag har tvåäggstvillingar som börjar skolan till hösten. De är inte lika varandra, varken till utseende eller personlighet. Vi har också varit medvetet noga med att de ska bemötas som olika individer. Idag är det inte många som ser dem som "tvillingar", men det har kommit funderingar på att sära på dem ändå. "Bara för att". Jag som förälder ser en trygghet med att de går tillsammans. De leker inte med varandra varje dag, har olika egna kompisar och har inget problem med att inte vara tillsammans på dagarna. Men om något annat barn ger sig på den ena, så kommer den andra till försvar på en gång. Och det är det som känns som en trygghet för mig.
    Diskussionen kom redan när de började på förskolan, enbart för att de var tvillingar. Med den utgångspunkten, hade du tyckt att det hade varit bra att separerats?
    Det är väl bättre att de lär sig att stå upp för sig själva?? Den andra tvillingen kommer inte alltid vara där. Blir väldigt jobbigt om de söker till olika gymnasieskolor sen, och aldrig har klarat sig utan varandra, aldrig varit ensamma.
  • Äldre 17 Jan 01:03
    #16
    +1
    FruNyfiken skrev 2017-01-16 23:15:39 följande:
    Så dubtycker alltså att de ska säras "bara för att de är tvillingar"?
    Ja.
  • Äldre 17 Jan 06:21
    #18
    Dumbledore skrev 2017-01-17 01:22:14 följande:
    Av vilken anledning? Varför tror du att det skulle vara bättre? Och inte exemplet med din systers barn, bara för att de behövde delas på.
    För att många ständigt ser tvillingar som ett par. Inte individer. Till och med upp i vuxen ålder.

    Apropå att skydda varandra: Lillsyrran och vår kusin fick de dela på redan på lekis. Hon backade upp honom, vilket gjorde att han blev för jävla stöddig.
Svar på tråden Olika klasser för enäggstvillingar - för och emot