• Äldre 23 Jan 12:18
    7295 visningar
    19 svar
    19
    7295

    Kan man bli nekad handbagage vid ombordstigning?

    Det beror ju på vilekt flygbolag ni flyger med? Och deras regler på mått på handbagage. Om vagnen blir mindre än dom måtten ska det inte vara problem så länge ni inte har nåt annat handbagage.. Dvs du kan inte ta med dig en väska som handbagage och vagnen då oftast får man bara ha ett handbagage. Tex åker du med ryanair har dom alltid vägt min väska för att kontrollera att ja inte överstiger viktgränsen och även mätt väskan.

  • Äldre 23 Jan 12:23
    #13

    Och köper ni dessutom transportväskan till vagnen och packar i vagnen strax innan gaten så kommer ingen se att det är en vagn utan ses som en vanlig väska om den följer måtten :)

  • Äldre 23 Jan 12:37
    #15
    Sthlmsthlm skrev 2017-01-23 12:28:26 följande:

    Varför chansa?

    Det är nog större risk på mått än på vikt. Hur ska du få upp en vagn på bagagehyllan? Risken är att du måste checka in den vid gaten, och det blir bara strul. Varför inte checka den som bagage? Flygplatsen brukar ha lånevagnar.

    Budget-bolagen brukar kolla mått och ibland vikt. RyanAir är nitiska. Det är dyrt att checka in extrabagage vid gaten på budgetbolagen, så man straffas om man gör det i sista sekund.


    Fast om du söker pp vagnen ser du att den endast blir några centimeter större på höjden än vad de flesta flygbolag har som regler på handbagage så helt omöjligt tycker jag inte det borde vara, så plats i bagagehyllan får den.
Svar på tråden Kan man bli nekad handbagage vid ombordstigning?