• Äldre 3 Feb 18:43
    661984 visningar
    11715 svar
    +1
    11715
    661984

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    SD:s rötter kan vi bortse från, på den punkten är de inte värre än V som har rötter i ett parti som hyllade Stalin och den väpnade revolutionen.

    Men frågan är om det är taktiskt riktigt av M att splittra alliansen  och släppa in Sd i värmen? Såvitt jag förstår gynnar det ingen annan är Löfven och möjligen det egna partiet, under förutsättning att de kan ta fler röster från Sd än vad de tappar till övriga allianspartier. Just nu verkar en alliansregering långt borta och en mittenregering med S, C och L känns inte heller trolig. Hur tänker M, chansar de på att övriga i alliansen ska vika ner sig eller vill de ha svaga regeringar med ständiga kriser?

  • Äldre 3 Feb 21:21
    #9
    +1
    Chianti skrev 2017-02-03 20:18:15 följande:
    En regering med M och SD kan potentiellt nå 50 %. Alliansen kommer inte nå 50%. Så det är väl inte så svårt att förstå Ms strategi?
    Bara rent teoretiskt. De slåss till stor del om samma väljare.

    Nu när S praktiserar Sd:s invandrarpolitik blir det svårt för dem att ta väljare från sossarna, nu går det en väljarström tillbaka till S. Det är därför som Sd sackar i opinionsmätningarna. Så de och M kan aldrig nå 50%.

    Den fråga som Sd borde satsa stort på är brottsligheten och den allt sämre tryggheten för vanliga medborgare. Polisen står handfallen och politikerna hukar i buskarna, vågar inte ta i frågan då de är rädda att få en r-stämpel. Där finns röster att hämta för ett tufft parti!
  • Äldre 4 Feb 12:46
    #34
    +1
    KillBill skrev 2017-02-03 22:15:58 följande:

    Sd är väl redan idag det riksdagsparti som satsat mest på brottslighet?. 5 av SD riksdagsmän är nu dömda för brott och det gör utan tvekan SD till riksdagens mest brottstyngda parti.

    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/gm8d...


    Ja det är därför som Sd inte mäktat med att driva kampen mot brottsligheten som prio ett, många i ledningen har en ambivalent syn på frågan...

    Så här finns utrymme för ett parti som vågar, vanliga väljare är så in i h-e trötta på vardagsbrottsligheten och den ökande otryggheten.
  • Äldre 4 Feb 13:19
    #39
    FDFMGA skrev 2017-02-04 12:53:14 följande:
    Jag skulle kunna tänka mig att L gärna vill paxa för att ha kampen mot kriminalitet som en av sina profilfrågor.
    Jag tvivlar på att L har det som krävs. Det behövs en omorganisation av polisen, hårdare straff, mer övervakning (ett rött skynke för en sann liberal) och omedelbar utvisning av kriminella flyktingar. Det första kan L köpa, knappast de tre andra kraven.
  • Äldre 5 Feb 14:41
    #75
    FDFMGA skrev 2017-02-05 12:49:54 följande:
    www.svd.se/s-satsar-pa-trygghet-accepterar-in...


    Trovärdigheten hos S är låg när det gäller att sätta kraft bakom orden i denna fråga. Det handlar inte bara om den organiserade brottsligheten utan även om villainbrott, tafsande på kvinnor, gatuvåld från ungdomar och störande och hotfullt uppträdande på allmänna platser och skolor.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten