• Äldre 4 Feb 20:52
    659608 visningar
    11715 svar
    11715
    659608

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2017-02-04 17:02:42 följande:

    Det här är en bild på en politiker som står upp för sina principer.

    www.vn.se/article/starkt-stod-for-annie-loofs-sd-linje/

    Som Socialdemokrat gillar jag inte Annie Lööfs nyliberala politik men jag högaktar henne för motståndet mot främlingsfientliga och högerextrema krafter i politiken. 


    Ha ha

    Skojar du? Större opportunist än Annie Lööf får man sannerligen leta efter. Ständigt med ett finger i luften för att känna av åt vilket håll hon ska gå. Tycker hon ett hemligen något i någon fråga?
  • Äldre 4 Feb 20:55
    #53
    driver28 skrev 2017-02-04 20:50:24 följande:

    Det är precis vad jag menar att detta kommer att leda till. SD kommer att krympa till nivåer runt när de kom in i riksdagen eller lägre till förmån för både M och S men M har försprånget nu och innan valet är Alliansen sams igen. Kan till och med vara så att C och L är med på noterna och nu fiskar röster från dem som är anti-SD-fanatiker så att de inte riskerar att hamna under 4% till nästa val. Alltså egentligen en medveten alliansstrategi.....


    Om vi tittar påandra motsvarande länder finns det inget som talar för det du påstår. SD lär etablera sig kring 15-25 procent oavsett Moderaternas strategi.
  • Äldre 5 Feb 03:24
    #57
    nihka skrev 2017-02-04 21:33:13 följande:

    Autocorrect?


    Ja, det är en värdelös funktion.
  • Äldre 5 Feb 07:58
    #58
    KillBill skrev 2017-02-04 21:50:49 följande:

    Snygga kompisar moderaterna har skaffat sig...

    "Anti-abort organisationen Människorätt för ofödda, MRO, som under onsdagen manifesterade i Borlänge med bilder på döda foster har band till Sverigedemokraterna och Kristna värdepartiet"

    expo.se/2016/anti-abort-kampanj-har-band-till-sd-och-kristna-vardepartiet_7144.html


    Vad är det för fel att demonstrera mot aborter? Det finns inget sunt i att ta livet av foster, även om det nu kan vara en nödlösning för vissa individer.
  • Äldre 5 Feb 10:02
    #60
    KillBill skrev 2017-02-05 09:37:57 följande:

    MRO är helt emot abort, de vill att abort under alla omständigheter ska vara förbjuden, även i de fall graviditeten har tillkommit genom våldtäkt och incest.

     

    Om du går in på MRO hemsida möts du av en film med aborterade foster. Filmen visar, liksom de bilder som MRO visar upp på sina demonstrationer foster mycket sent i graviditeten (i Sverige görs en mycket stor andel av aborterna  tidigt i graviditeten). De bilder som MRO visar upp är alltså att betrakta som ren skrämselpropaganda.

     

    MRO har också (precis som amerikanska abortmotståndare) gett sig på enskilda personer. Ett exempel är när de genomförde en demonstration utanför Jönköpings pingstkyrka för att en medlem i kyrkan deltog vid aborter i sitt arbete.  www.varldenidag.se/nyheter/abortdemonstration-mot-pingstkyrka-vackte-reaktioner/cbbhio!IMn1cA2hCIJg32D8xd8rUw/

     

    Många som attraheras av sverigedemokraternas rasistiska budskap lockas också av anti-abortrörelsen. Så man kan inte säga annat än att moderaterna försöker locka sympatier i grumligt vatten.. 


    Fast när det nu är foster som aborterats på laglig väg i Sverige så är det ju högst relevant att visa dessa. Frågan kring abort i Sverige gäller inte om det ska vara lagligt alls utan om man ska flytta gränsen. Nu har vi 22 veckor vilket är mycket extremt i ett internationellt perspektiv.

    För egen del tycker jag att gränsen bör ligga mellan 9-12 veckor.
  • Äldre 5 Feb 10:06
    #61
    Bergis skrev 2017-02-05 10:02:54 följande:

    Fast när det nu är foster som aborterats på laglig väg i Sverige så är det ju högst relevant att visa dessa. Frågan kring abort i Sverige gäller inte om det ska vara lagligt alls utan om man ska flytta gränsen. Nu har vi 22 veckor vilket är mycket extremt i ett internationellt perspektiv.

    För egen del tycker jag att gränsen bör ligga mellan 9-12 veckor.


    Eftersom det är någonstans där som fostret synligt blir en liten människa.
  • Äldre 5 Feb 10:33
    #63
    KillBill skrev 2017-02-05 10:21:22 följande:

    80% av aborterna i Sverige sker innan vecka 9 och aborter efter vecka 18 (då socialstyrelsen måste ge sitt tillstånd) sker bara undantagsvis och oftast pga någon typ av medicinska komplikationer.

    Tycker du att det är ok att stå på stan och visa bilder på foster sent i graviditeten när sanningen är att aborter i huvudsak sker i början av en graviditet? Detta görs ju bara för att skrämma och skambelägga kvinnor.


    Ja, eftersom dessa foster lagligt aborterats. Det är helt fri abort till 18 veckan i Sverige och i praktiken helt fri till vecka 22. Det är väldigt lätt att få tillstånd fram till vecka 22. Har aldrig hört talas om någon som nekats. Då sena foster är inga cellklumpar utan små bebisar i magen.

    Om du nu tycker att man endast i undantagsfall ska tillåta abort efter vecka 12 så är även du för mindre liberal abortlagstiftning.
  • Äldre 5 Feb 11:16
    #65
    KillBill skrev 2017-02-05 11:03:36 följande:

    Jag tycker att nuvarande lagstiftning är bra och tycker att ändringar från dagens praxis ska baserar på vad läkarvetenskapen kommer fram till och inte från SD vad politiker tycker ska gälla för svenska kvinnor.

    Det är inte lätt att få abort efter vecka 18. För att få genomgå en abort efter vecka 18 krävs synnerliga skäl och det krävs tillstånd från socialstyrelsens rättsliga råd

    Jag tycket att det är beklämmande med män som vill begränsa kvinnans rätt till abort och när jag ser att du tycker att det är ok att stå på stan och visa bilder på foster för att skrämma och skambelägga kvinnor så undrar jag vart Sverige är på väg. 


    Är du man? Du vill ju själv begränsa kvinnans rätt till abort efter 18 veckan.

    Eller är det bara kvinnor som får begränsa kvinnans rätt till abort?
  • Äldre 5 Feb 12:24
    #68
    KillBill skrev 2017-02-05 11:49:48 följande:

    Läs igen. Jag tycker att läkarvetenskapen ska bestämma hur sent en abort kan utföras och det är något som en majoritet av svenska folket också tycker.


    Ok, du vill liksom jag begränsa kvinnans rätt till abort. Även jag vill att det ska baseras på läkarvetenskapen. Däremot kan ju vi komma till olika slutsatser för det.
  • Äldre 5 Feb 14:43
    #76
    KillBill skrev 2017-02-05 14:36:19 följande:

    Ett  resultat på 41 % inkluderar resultat från självrekryterande paneler och är med stor sannolikhet för högt. Jag tror inte att blåbrunt alternativ tillsammans attraherar ens 40% av väljarna.

     

    Både C och L har deklarerat att de aldrig kommer regera tillsammans med SD och de säger tom att om alliansen blir mindre än de rödgröna så sätter de sig hellre i opposition hellre än att regera med stöd av SD.  Skulle SD och M försöka bilda regering tillsammans så tror jag att en socialdemokratisk regering skulle få stöd av övriga riksdagspartier och därigenom få stöd av mer än 50 % i riksdagen. 


    Baserar du dina analys er på dina förhoppningar eller? OUs har under de senaste valen undersksttat SD med ca 30 procent. Du ska med andra ord knappast förvänta dig att de verkliga siffrorna kommer se sämre ut för de konservativa.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten