Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Bergis skrev 2017-02-13 23:50:46 följande:
    Det Svenska utbildningssystemet bygger på att likrikta. Vi assimilerar definitivt invandrare i hög utsträckning. Det är i stort sett omöjligt att bevara sin särart om du kommer till Sverige.
    Inte om man är same eller av judisk härkomst för då är man inte svenskar. Det har Björn Söder (SD) berättat
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-14 06:57:17 följande:
    Problemt är förstås att vi idag har laglig rätt att döda ett barn som bevisligen har en chans att överleva.

    Barn kan bevisligen överleva vid 21+5. Abort är idag tillåtet till 22+0.

    X antal aborter om året sker pga andra skäl än "fosterskador" efter den tid när barnet kan överleva. Enligt de siffror du själv presenterat.

    Detta är vad den legitima diskussionen om att justera aborttiderna handlar om.

    En diskussion även du borde kunna acceptera att hålla eftersom du sagt dig vara beredd att justera åldern nedåt "på vetenskaplig grund".

    Det är socialstyrelsens rättsliga råd som fattar beslut om aborter efter vecka 18 och ju senare aborten är ju mer restriktiv är socialstyrelsens rättsliga råd med att godkänna aborter. Från vecka 22 (men troligtvis tidigare) är aborter inte alls tillåtna om fostret är livsdugligt (abort tillåts då bara om fostret inte bedöms överleva).  Vad baserar du din uppfattning på? Kan du visa aktuell statistik eller fakta som belägger att  socialstyrelsens rättsliga råd ger tillstånd till aborter där man kan misstänka att fostret skulle överleva?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    JTA skrev 2017-02-14 08:36:59 följande:
    Och för det fick han rätt av samerna. Samer är nämligen av samisk etnicitet, svenskar av svensk etnicitet.
    SVT Nyheter skrev följande:
    Samer är inte svenskar, säger samiske folkrättsjuristen Mattias Åhrén och menar att SD:s Björn Söder i sak har rätt. Det är ju därför vi har ett Sameting och rätt till utbildning på samiska, säger Mattias Åhrén.
    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/mattias-ahren-samer-ar-inte-svenskar

    Jag är medveten att sådant här är svårt att ta till sig för sådana som dig, men jag försöker ändå: Om alla kan vara svenskar betyder det ingenting att vara svensk och den svenska etniciteten finns därför inte. Det torde vara det enda folkslag vars existens förnekas av (vissa av) dem själva. Svenskarna är ett folkslag precis som alla andra, med samma rättigheter enligt folkrätten som alla andra folkslag.
    Vilket skitsnack. Det var någon same som höll med men många fler samer som var extremt kritiska till Björn Söders uttalande. Björn Söders uttalande blev i övrigt utsett som ett av de årets mest antisemitiska uttalanden.

    "Det är skrämmande för mig att någon 2014 har en så hemsk människosyn som Björn Söder uppvisar. I hans ögon är nog samer, tornedalsfinnar, romer, judar, kurder och araber bara till besvär?, skriver Lars-Jonas Johansson" Ledarmot i sametinget

    "I en intervju med DN säger Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder att samer inte är svenskar. Det upprör hockeylegendaren Börje Salming, som själv är same. - Säger man en sån sak när alla andra vet att samerna är ursprungsfolk i Sverige, då måste man ha någonting fel där uppe, säger Salming till SportExpressen"

    www.svt.se/opinion/article2547847.svt
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6046705
    www.expressen.se/sport/borje-salmings-ilska-mot-sds-bjorn-soder/

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Bergis skrev 2017-02-14 18:14:34 följande:
    Har han verkligen gjort det?
    Ja, Björn Söder har deklarerat vilka som kan definiera sig som svenskar och vilka som inte kan det.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-20 10:19:06 följande:
    Barn som föds i v20 kan knappast överleva överhuvudtaget. Så säkra kan vi nog vara på vår medicinska nivå idag. Men vi vet att 21+5 fungerar - där kan bevisligen barn överleva.

    Utan att bestämma en sanning så skulle jag gissa att läkaren struntar i att transplantera från modern då barnet ändå är chanslöst.

    Men det scenariot har ingen bäring på frågan om abort av barn som skulle kunna överleva. Det är DEN konflikten, det etiska dilemmat, vi kan ta bort genom att sänka sista tillåtna abortdag till exempelvis 20+0
    När aborter utförs efter vecka 18 krävs tillstånd från Socialstyrelsens rättsliga råd och de har bl.a. ansvar att säkerställa att abort inte utgörs på foster som har möjlighet att överleva. Litar du inte på Socialstyrelsens rättsliga råd? Har du belägg för att det rättsliga rådet inte sköter sitt jobb?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-20 13:50:52 följande:

    De siffror du länkat visar att ett antal barn aborteras varje år trots att de inte uppvisat några medicinska fel utan istället aborteras pga mammans "psykosociala problem".

    För "överlevnad" har socialstyrelsen satt som praxis 22+0 idag och häruti ligger problemet - i och med att vi vet att barn överlevt vid redan 21+5.

    Mamman har problem och barnet är 21+5 - då kan man abortera. Eftersom praxis är att barnet i alla fall alltid är "livsodugligt" innan 22+0. Vilket vi alltså har livs levande motbevis på.

    Att med detta i åtanke justera sista abortdag nedåt till när vi med säkerhet vet att barnet inte kan överleva - det är högst rimligt.


    De data jag har länkar till var om jag minns rätt ifrån början av 2000-talet (2005?) och visade att det var ytterst få aborter som då genomfördes efter vecka 18. Statistiken visade också att Socialstyrelsens rättsliga råd var mer restriktiv med att godkänna aborter ju längre grossessen hade fortlöpt. 


    Idag tillåts i Sverige inte längre aborter efter vecka 21+6 och det pågår en diskussion om att sänka denna praxis ytterligare (men man kan nog antal att rättsliga rådet redan idag  är mycket restriktiv med att godkänna aborter efter vecka 21).


     


    Det är enligt lag förbjudet att utföra abort på livsdugliga foster. Har du aktuell information om att  rättsliga rådet godkänner aborter på livsdugliga foster? I så fall sköter inte rättsliga rådet sin uppgift och borde du polisanmäla dem. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-21 11:01:58 följande:
    Även ytterst få är några stycken. Rent statistiskt och om allt är jämt fördelat handler det om, från dina siffror, 7-8 barn per år.
    KillBill skrev 2017-02-20 15:21:38 följande:

    Det är enligt lag förbjudet att utföra abort på livsdugliga foster. Har du aktuell information om att  rättsliga rådet godkänner aborter på livsdugliga foster? I så fall sköter inte rättsliga rådet sin uppgift och borde du polisanmäla dem. 


    "Livsdugligt" bedöms på veckotid om inte skador föreligger som säger annat. På tid säger man då 22+0, enligt praxis.

    Därav att praxis (och lagen) skulle behöva skjutas nedåt. Med lite marginal.

    Du bygger alltså ditt resonemang på den artikel som jag tidigare länkat till från 2005 som baserades på data från 2002? Har du belägg för att Socialstyrelsens rättsliga råd, de senaste 15 åren, inte har anpassat sin praxis för vilken typ av aborter som godkänns efter vecka 21?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-21 11:48:21 följande:
    Ja, utifrån DINA siffror - du skrev själv att det verkar vara en stabil statistik över åren.

    Det finns gott om nyare artiklar som behandlar just detta med praxis - och det faktum att vetenskapen nu har hunnit ifatt praxis och därför bör justeras.

    En princip som även du instämmer i enligt tråden.
    Ja antalet aborter är relativt stabilt över tid. Däremot finns ingenting som säger att Socialstyrelsens rättsliga råd inte gör andra bedömningar idag än 2002. Om du inte har aktuell information om vilken typ av aborter som godkänd efter vecka 21 så innebär det att din argumentation bygger på vad du tror och inte på fakta.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-21 11:48:21 följande:
    Ja, utifrån DINA siffror - du skrev själv att det verkar vara en stabil statistik över åren.

    Det finns gott om nyare artiklar som behandlar just detta med praxis - och det faktum att vetenskapen nu har hunnit ifatt praxis och därför bör justeras.

    En princip som även du instämmer i enligt tråden.
    Lagen är skriven så att praxis ska anpassas så att aborter inte tillåts på livsdugliga foster. Därför behöver inte lagen skrivas om.

    Det är tydligt att Sverigedemokraternas förslag inte primärt handlar om fostret utan om att SD vill inskränka kvinnans rätt att själv bestämma över en abort. SD vill helt enkelt driva samhället i en mer moralkonservativ riktning.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten