• Äldre 10 Feb 20:39
    37581 visningar
    41 svar
    41
    37581

    Vad kan detta vara för "eksem"?

    Min son fick för kanske 2-3 veckor sedan några röda prickar nere i svanken som kliade. Ingenting vi tänkte nåt speciellt på då det var så lite och det är ju inget konstigt att få några prickar ibland som kliar..
    Det har dock blivit mer och mer... Va hos läkaren för drygt en vecka sedan, kanske mer, och fick rekommendation att smörja med hydrokortison och smörja kroppen med fukt, och ge 1/2 allergitabletter om dagen. Det gjorde vi i några dagar, men vi tyckte inte det hjälpte det minsta. Blir fortfarande fler utslag och klådan är hemsk.
    Gick till läkaren igen och hon höll med om att det tar ju en väldans tid att smörja alla dessa utslag med hydrokortison och hon kallade även in en till läkare som tittade...
    Båda var överens om att det är känslig hud. Så ska fortsätta smörja med fukt, men nu fick jag istället för hydrokortison en "medicin" som heter atarax (ingen medicin i den bemärkelsen) som sonen ska ta innan läggdags mot klådan. Samt att vi ger 1/2 allergitablett varje morgon.
    Detta är gjort i 4 dagar nu, men absolut ingen bättring. Det har bara spridit sig mer..
    Svårt att se på kort, men ryggen är helt full av eksem och magen/bröstet har också. Nu är det även på armar och ben.

    På riktigt. Tror ni detta bara är känslig hud?
    Är det inte bättre på måndag så är det jag som går till en ordentlig läkare! Dessa gånger har jag gått till närakuten, men på nåt sätt borde väl inte läkarna där vara så inkompetenta? Iof har jag inget större förtroende för den närakuten, men ändå.

    Sonen är annars pigg och allt, men just att det kliar så hemskt och det ser ju hemskt ut!!
    Som sagt så ser det mycket värre ut i verkligheten än på korten!!

  • Svar på tråden Vad kan detta vara för "eksem"?
  • Äldre 10 Feb 21:03
    #1

    Ge honom absolut Inte Atarax är mitt råd. Den är även någon slags antideppressiv och även för klådan. Googla substansen på Engelska. Jag skulle prova kokosolja eller Jättenattljusolja.

  • Äldre 10 Feb 21:04
    #2

    Oparfymerat tvättmedel

  • Äldre 10 Feb 21:06
    #3
    marek869 skrev 2017-02-10 21:03:02 följande:

    Ge honom absolut Inte Atarax är mitt råd. Den är även någon slags antideppressiv och även för klådan. Googla substansen på Engelska. Jag skulle prova kokosolja eller Jättenattljusolja.


    Men varför ger de atarax då? Blir så trött på läkare...
  • Äldre 10 Feb 21:07
    #4
    marek869 skrev 2017-02-10 21:04:49 följande:

    Oparfymerat tvättmedel


    Kan det komma så plötsligt? Tänkte vi skulle prova det nu om inte detta råd från läkaren hjälper...men kanske värt att prova direkt.
    Han fick absolut inte duscha med tvål iaf, bara vatten sa dom...
  • Äldre 10 Feb 21:13
    #5

    Jag är ny här... dom vet inte vad dom ska göra tyvärr. Attarax är ett skämt, att ge någon. Absolut allt oparfymerat nu iaf, då kliar det mindre. Tänk efter om han har ätit ngt nytt..

  • Äldre 10 Feb 21:15
    #6

    Det räcker med en ny tröja, som inte är tvättad. Ngt nytt som ni kan tänka er.. mat.. djur..

  • Äldre 10 Feb 21:16
    #7
    marek869 skrev 2017-02-10 21:13:18 följande:

    Jag är ny här... dom vet inte vad dom ska göra tyvärr. Attarax är ett skämt, att ge någon. Absolut allt oparfymerat nu iaf, då kliar det mindre. Tänk efter om han har ätit ngt nytt..


    Han har inte ätit nåt annorlunda iaf...
    Jag har själv känslig hud och vet ju hur läkare funkar med detta...det är aldrig någon som vet. Eksem/utslag är svårt, men tycker det känns galet om de ber min son ta nåt som inte är bra...han är ju bara 6 år.
    Nä, nu blir det potatismjöl istället tills jag går till en ordentlig läkare!
  • Äldre 10 Feb 21:19
    #8

    Läs atarax side effects, då blir man mer än upprörd.

  • Äldre 10 Feb 21:31
    #9

    Skabb?

  • Äldre 10 Feb 21:32
    #10

    Atarax används ju mot nässelutslag som det ser ut att ditt barn har (men ja, det dämpar även oro och ångest).

    Nässelutslag kan ju bero på olika saker: allergi, virus, läkemedel, färgämnen, köld, etc. Mitt barn har haft nässelutslag som vi inte hittade någon förklaring till, det togs blodprov för allergiutredning men provet visade inget. Till sist gick det över av sig självt. Det tog ca 2 veckor allt som allt. 

    Men ditt barn har ju haft det länge och besväras av klådan så jag skulle gå till läkaren igen och be om att få göra allergiutredning.

Svar på tråden Vad kan detta vara för "eksem"?