• Äldre 11 Feb 12:42
    3792 visningar
    19 svar
    19
    3792

    Era tankar om bolån och renovering

    Studentpappa skrev 2017-02-11 11:59:18 följande:

    Jag funderar varför det verkar vara någon naturlag som gör att vissa bara måste ha nytt kök och nytt badrum för att kunna bo i en lägenhet/hus? Ofta till en kostnad långt över sin nettoårsinkomst.

    Är det instagram som ställer till det?


    I det område jag bor är det mer regel än undantag att nyinflyttade renoverar egentligen hela huset. Men det är till största delen därför att man aldrig flyttar härifrån, man dör här när man väl flyttat hit (alternativt flyttar till ett vårdhem). Husen är byggda på 70-talet och alla husen här har bara haft max tre ägare och de flesta har bott här sedan allt var nybyggt. Det innebär ju att alla hus som säljs här egentligen aldrig har renoverats tidigare och jag kan faktiskt förstå (och vet) att man inte tycker att det är så hemtrevligt att ta en dusch i ett badrum som är 40-år gammalt där det enda som gjorts är en handikappsanpassning eller använda en 20-år gammal energibov till spis.

    Vi hör till ovanligheten och har renoverat allt eftersom då förra ägaren faktiskt gjorde en upprustning på 90-talet (förutom stora badrummet då det är fortfarande brunt, blommigt 70-tal vilket gör att det aldrig används). Det enda vi gjorde när vi flyttade in var att måla om och byta lister. Vi koncentrerade oss istället på sådana där riktigt tråkiga saker som fasaden, nya takrännor, takbyte etc direkt när vi flyttade in. Och det var inte helt billigt det heller kan jag tala om.
  • Äldre 11 Feb 13:13
    #7
    Noname00 skrev 2017-02-11 13:07:32 följande:
    Varför vänta med ett badrum som är i behov av renovering?
    Det är väl mer frågan om vad folk i allmänhet har för uppfattning om när ett badrum egentligen är i behov av renovering...
  • Äldre 11 Feb 13:24
    #10
    Studentpappa skrev 2017-02-11 13:19:44 följande:

    Exakt, sen har du pengarna så visst. Men de flesta lånar ju ett par årslöner bara för att badrummet ska duga. 


    Men de flesta tar ju också med renoveringskostnaderna i kalkylen när de lägger bud på huset...
Svar på tråden Era tankar om bolån och renovering