Inlägg från: Monchichier |Visa alla inlägg
  • Monchichier

    Samtal med SCB, ha 12.000 till oväntad utgift?

    Tvättmaskin, spis, diskmaskin, frys, kyl eller varmvattenberedare går sönder.
    Den utgiften slipper man ju när man bor i hyreslägenhet, det är mycket därför boendekostnaden är högre då.
    Datorn går sönder samtidigt som ena barnet behöver glasögon.
    Ena barnet har ringt fem timmar till Argentina.
    Ni har äntligen sparat ihop till en semester ska ut och resa, flyget blir inställt och ni behöver lägga ut pengar för nya biljetter i ett annat flygbolag.
    Försäkringskassan har tabbat sig så du får 5.000kr i restskatt samtidigt som två terminsavgifter á 3500kr för barnens aktiviteter ska betalas.

    Det är bara lite av det jag kan komma på.

  • Monchichier
    Anonym (Jag) skrev 2017-02-16 10:24:13 följande:

     


    Jag tänker att allt som rabblas upp är saker man faktiskt kan se och förebygga. Ja det vore väl om man drabbas av en brand och hela bostaden brann ner. Då skulle man ju behöva de där extra pengarna.


    Har man en buffert slipper man dock att lägga all den tid och energi som det faktiskt tar att jobba förebyggande. 
    Jag menar, jag skulle tex aldrig kunna tänka mig att stå i telefonkö i 45min hos försäkringskassan bara för att försäkra mig om att de drar rätt (eller mer) skatt.
  • Monchichier
    Anonym (Jag) skrev 2017-02-16 10:32:42 följande:

     


    Sant. Du har en poäng.


    Jag lägger kanske 30 minuter i kö där för att kolla det 1 gång om året.
    Jag har omkring 5000:- kvar efter räkningar varje månad och det ska gå till kläder, nöjen, mat (med allergier). Så för mig är det ett val jag gör att förebygga istället för att dra ner på t.ex nöjen. Jag vill kunna unna mina barn att gå på bio någon gång och sånt. Det hade vi inte haft råd med om jag skulle lagt undan säg 300:- i månaden.


    Jag blev bjuden på mitt syskons bröllop i somras, 58 mil bort. 2.000kr t.o.r. per person skulle det ha kostat att åka på annat sätt än bil. Och så kostade hotellnätter där minst 2500kr/natt och man fick själv stå för någon lunch. Det var från fredag-söndag så två nätter. Nu körde vi dit så resekostnaden kom ner betydligt, men den helgen kostade ändå för oss fyra över 7.000kr
    Nu kan man diskutera hur mycket "oberäknad" utgift det här var, eftersom vi känt till det några månader i förväg. Men säg att inbjudan bara kommer en månad innan. Skulle du då ha tackat nej fastän det var en obligatorisk närvaro? 
    Och även fast du skulle få inbjudan ett halvår innan så är det över 1.000kr i månaden du skulle behöva lägga undan och du får 1.000kr i "oberäknade utgifter" i flera månader. Skulle det funka för dig?
Svar på tråden Samtal med SCB, ha 12.000 till oväntad utgift?