• Zeppelin77

    Bästa kliniken i Finland?

    Vi har starka funderingar på att göra äggdonation efter tre missfall utan känd orsak samt ett misslyckat ivf-försök. Jag tänkte höra om någon här har erfarenhet av Ovumia i Tammerfors? De har ingen väntetid för närvarande, till skillnad från Fertinova i Helsingfors, vilket ju är positivt. Samtidigt skulle det vara lite smidigare att bara kunna ta båten till Helsingfors för behandling, men den detaljen är förstås en petitess i sammanhanget. 
    Tänkte också passa på att fråga om någon 40-plussare har lyckats få ersättning av Försäkringskassan för äggdonation utomlands under de senaste åren? Har förstått det som att det var relativt lätt få det innan 2013, men att man nu i princip endast ger ersättning till de som omfattas av landstingens egna åldergränser.  
  • Svar på tråden Bästa kliniken i Finland?
  • Zeppelin77
    Anonym (mammatill1) skrev 2017-02-22 14:23:07 följande:

    Jag har vat på fertinova i Helsingfors..gjorde  2 st äggdonationsförsök men dom misslyckades,

    Väldigt smidigt att ta sig dit när man kommer med båten och det är ju en fördel,
    Personalen va också trevlig.

    Om jag ska göra nya försök så kommer jag vända mig någon annanstans, dels för priset och det verkar vara grundligare undersökninga på dig som kvinna t.e.x på AVAPETER i st Petersburg.

    Lycka till {#emotions_dlg.flower}


    Hej och tack för ditt svar! Vad tråkigt att det inte lyckades på de två gångerna. Det lutar nog åt Helsingfors även för vår del, som du säger smidigt ta sig dit och känns också säkrast välja något som rekommenderas av andra. Nu mejlade de också att det nu endast är två månaders väntetid så inte så mycket att orda om. Vi vill helst som det ser ut nu göra äggdonation med öppen donator så därför är inte Ryssland ett alternativ i nuläget, men bra veta att de är rekommenderade.
  • Zeppelin77
    Lillan15 skrev 2017-02-23 15:54:21 följande:
    Ta Helsingfors, det gjorde vi. Fick en frisk fin gosse efter 9 månader! Hurra Hurra, säger jag!
    Åh vad roligt, grattis till er Lillan15! Ja det lutar onekligen åt Helsingfors.
Svar på tråden Bästa kliniken i Finland?