• Anonym (Vänne­n)
    Äldre 22 Feb 09:47
    20008 visningar
    71 svar
    71
    20008

    "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?

    Hej,
    Jag och min sambo har blivit bjudna till en av mina bättre vänners bröllop. Jag är gravid och har bf drygt 1,5 vecka före bröllopet, så det är inte ens säkert att det här blir något "problem" då jag kanske går över tiden.
    På bröllopet var barn inte välkomna med undantag för barn som ammades, vilket jag såklart helt och hållet accepterar. Men i samband med att vi tackade ja till inbjudan (med undantag för att jag föder just då eller är alldeles för nyförlöst) så säger min vän då att "om det går, så pumpa ur och lämna barnet hemma". 
    Jag blev lite ställd just då och tänkte inte så mycket på det. Framförallt för att hon själv inte har barn och jag tänkte att hon helt enkelt inte vet hur det är att ha en nyfödd.
    Nu berättade en annan kompis att hon sagt samma sak till henne som har en liten på drygt en månad.
    Det känns dumt att ta upp det med kompisen då det är Deras bröllop och dom bestämmer reglerna för det. Men samtidigt har de skrivit i inbjudan att barn som ammas är välkomna men sedan säger de något helt annat? Hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?
  • Anonym (C)
    Äldre 22 Feb 09:51
    #1

    Jag hade helt enkelt frågat vännen hur de ville ha den. De har skrivit att barn som ammar är välkomna men säger en annan sak. Förklara att ni måste ha med bebisen om ni ska komma öht och fråga hur de vill ha det.

  • Äldre 22 Feb 09:51
    #2

    Självklart tar ni med barnen när de är så små. Det är ju jättesvårt att lämna bort så små barn. Dels kanske de behöver äta ofta och behöver just din närhet och trygghet, och dels är det inte självklart att man kan pumpa eller att barnet tar flaska.
    Det var det dummaste jag hört.
    Kan förstå att man inte vill ha med en skrikig 1 åring eller en vild 2-3 åring, men ett spädbarn sover och äter mest, så det borde ju inte ens vara något att diskutera!

  • Äldre 22 Feb 09:52
    #3

    Var tydlig, men vänlig, och förklara att om du kommer så kommer bebisen vara med. Man fattar inte innan man får barn hur fullständigt befängt de flesta tycker det är att lämna en nyfödd eller liten bebis till barnvakt.

  • Äldre 22 Feb 09:54
    #4

    Hon tänkte nog inte efter (eller så är hon högst ovetandes), men det är inte många som skulle lämna så små bebisar till barnvakt.

  • elyse
    Äldre 22 Feb 09:57
    #5

    Man lämnar inte bort en nyfödd! Du får säga att du inte kan gå utan din bebis.

  • Caramb­olan
    Äldre 22 Feb 09:58
    #6

    Jisses, alla mina barn har ammat i princip dygnet runt första månaden. Att kunna pumpa ur och lämna bort barnet så kort inpå förlossningen hade inte varit ett realistiskt alternativ ens om jag hade velat!

    Jag gissar att bruden helst av allt önskar sig att få festa loss med sina barnfria kompisar, men att andrahandsalternativet är att ni åtminstone är där med bebisarna och delar deras dag. Inget konstigt med en sådan önskan, men som icke-förälder ser hon nog inte hur knepig den kan vara för er.

  • Anonym (Fia)
    Äldre 22 Feb 10:16
    #7

    Jag uppfattar det lite som att det finns en föreställning blad barnfria om att man vill lämna bort sina barn! De tror på allvar att man tycker att alternativet låter som himmelriket och att få festa med kompisarna är det man egentligen vill helst av allt. Hon menade det kanske bara som ett "roligt alternativ" och inte som ett krav?

     

  • Mascar­aklump­ar
    Äldre 22 Feb 10:18
    #8

    Jag tycker hennes önskemål känns rimliga. Hon vill helst ha ett barnfritt bröllop och ber dem som kan att lämna barnen hemma, men är samtidigt så pass förstående och mån om att ha er där att hon erbjuder er att ta med barnen om det inte finns några andra alternativ. Helt ok, tycker jag.

  • Äldre 22 Feb 10:53
    #9

    Jag tolkar det som mascaraklumpar. Ni får ta med barn som ammar men de föredrar helt barnfritt. De vill hellre att ni kommer med ert spädbarn än att ni inte kommer alls. Inte så konstig önskan men inte särskilt troligt att man väljer att lämna en nyfödd hemma.

  • Anonym (Hmm)
    Äldre 22 Feb 11:38
    #10

    Jag hade nog stannat hemma. Man kan ju inte lämna en sån liten. Och inte hade jag velat ta med en sån liten till en folksamling i onödan heller. Om du ens hunnit hem från sjukhuset...

Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?