Inlägg från: Anonym (Hållermed) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hållermed)

    Vad fan är det för fel på svenska folket??

    Ts, Det hade lika gärna kunnat vara jag som skapat den här tråden. har känt exakt likadant i flera veckor.

    Jag är också "nästan" Svensk, är Svensk medborgare och har bott här i 20 år av mina 26år. Älskar Sverige och trivs bra här men många är faktiskt väldigt känslokalla.

    Som Ts skriver så tycker jag också att Svenskar är för ytliga, inte alla såklart men nästan alla jag känner. Ni värderar pengar över alla era relationer, vänskap, äktenskap. Allting handlar oftast om hur mycket du betalar och vad jag betalar, det är sällan "VI" i relationer.

    Jag har både Svenska vänner och utländska och helt ärligt känns mina utländska vänner mer som vänner. Vi äter hemma hos varandra, bjuder varandra på mat, vin ja allt. Med mina Svenska vänner är det oftast, "Ditt vin kostade 20kr mer, kan du snälla swisha?" Väldigt märkligt då jag personligen värderar vänskap, familj och relationer mycker högre än pengar. Visst ska det vara rätt men det är frustrerande när det sker varje gång och när det handlar om en massa små pengar eller att jag bjöd dig på glass förra gången, idag är det din tur. Orkar inte med detta trams! Jag skulle kunna bjuda min vän på glass 20ggr utan att förvänta mig det tillbaka.

    Hur nära man än är så backar ni alltid när man behöver hjälp med tex pengar, jag har aldrig behövt det dock men mina Svenska vänner lånar aldrig ut till varandra.

    Ytliga, känslokalla!

    Ni ställer sällan upp för varandra och är så himla konflikt rädda för allt. Jag har aldrig varit tillsammans med en Svensk kille och skulle nog aldrig kunna vara det heller då jag aldrig sett samma sorts kärlek hos er som utländska killar.

    Våra familjer visar kärlek på en helt annan nivå än vad ni Svenskar gör.

  • Anonym (Hållermed)

    Nu kanske många tror att mina Svenska vänner alltid betalar mer och därav ber dem swisha. Jag vill klargöra att det inte är så även om det kan uppfattas så av mitt tidigare inlägg.

    Faktum är att jag bjuder nästan alltid på fika när vi ses, ofta passar den ena platsen och jag såg och beställer kaffe&fika. därefter har jag aldrig bett mina vänner föra över 50-80kr för fikat. Men när dessa Svenska vänner gått och beställt så har jag gett kontanter och 2-3gånger saknades 10-15kr som vännen direkt bad mig swisha.

Svar på tråden Vad fan är det för fel på svenska folket??