• Hillbillie

    Vad kan hon göra för att ordna detta?

    En ung kvinna köper en bostadsrätt tillsammans med sin pojkvän. Efter en kort tid tar relationen slut. Kvinnan vill sälja. Mannen vill inte sälja, och inte heller köpas ut eller köpa ut kvinnan. Hon flyttar hem till sin ena förälder. Mannen bor nu ensam i lägenheten men låter henne fortsätta betala halva hyran, och hon vågar inte annat eftersom hon är rädd att få betalningsanmärkningar annars, då hon står på halva lånet.
    Hon har vänt sig till banken för råd, men de vet inte. Inte bostadsrättsföreningen heller. Finns det verkligen inget hon kan göra för att ta sig ur denna mardröm?

  • Svar på tråden Vad kan hon göra för att ordna detta?
  • Anonym (Nddnbd)

    Hon har rätt till bodelning, så antingen så köper han ut henne eller så sälja lägenheten. Hon bör ta kontakt med jurist snarast

  • Anonym (Bo)

    Om man inte kan komma överens om hur tillgångar ska fördelas, kan man ansöka hos tingsrätten om en bodelningsförrättare. Bodelningsförrättaren (oftast en advokat) fattar sedan beslut om vad som ska ingå i bodelningen, hur saker ska värderas och hur de ska fördelas mellan parterna.

  • Annelie 76

    Jag tror man kan tvinga fram en försäljning men jag vet inte hur det går till. Men bodelning är första steget och den juristen borde veta.

Svar på tråden Vad kan hon göra för att ordna detta?