• Äldre 1 Mar 13:39
    10039 visningar
    19 svar
    19
    10039

    Ni som lämnat nyfött på familjehem

    Det sista som görs är att separera barnet från hens föräldrar så att behöva lämna bort barnet pga av boende och ekonomi brukar inte behövas i Sverige. Ekonomin- där finns föräldrapenning, bostadsbidrag, barnbidrag och i nödfall socbidrag så pengar löser sig. Boendet kan vara svårare men ligg på och försök få något i andra hand tills du får ett förstahandskontrskt. Ring alla hyresvärdar och förklara din situation. Många har lyckats få lägenhet på det sättet. Får du inget så brukar vandrarhem vara en lösning och är soc tveksamma till att barnet har det bra brukar förälder och barn hamna på familjehem el liknande lösning. Du behöver aldrig lämna bort ditt barn pga ekonomin och boendet.

  • Äldre 1 Mar 19:22
    #7
    cappuccino96 skrev 2017-03-01 19:05:48 följande:
    Nu är det så att jag har kontakt med BVC, det är inte bara ekonomi och bostad som är själva problemet utan det finns fler anledningar som är personliga och kan självklart inte gå ut och ge för många detaljer om detta.

    Förstår du? Du har absolut ingen erfarenhet av det jag är med om så tycker du kan knipa igen!
    Fast du säger i trådstarten att det är pga av ekonomi och bostad och det är utifrån den faktan du uppgett som du fått svar. Vill du inte ha svar utifrån det du uppgett så bör du inte heller skriva en tråd om det.
Svar på tråden Ni som lämnat nyfött på familjehem