• Äldre 1 Mar 14:38
    9980 visningar
    19 svar
    +1
    19
    9980

    Ni som lämnat nyfött på familjehem

    Finns inte en chans att man i Sverige placerar ett nyfött barn på familjehem endast pga ekonomiska bekymmer. För att sen ta hem det igen efter flera månader eller ÅR? Tror du att en bebis är en tomatplanta man bara kan flytta omkring på liksom? Ett nyfött barn som placeras blir nästan alltid kvar där.

    Rena penga eller bostadsproblem får man man hjälp med om man står utan med ett nyfött barn och inte kan lösa det på egen hand.

    Placera ut ett nyfött barn gör man om det finns omsorgsbrister inte pga ekonomiska problem. Att du på allvar tror att man skulle kunna hantera bebisar på det viset gör att jag stark ifrågasätter hur lämplig du kan bli som förälder.

  • Äldre 1 Mar 17:58
    #5
    cappuccino96 skrev 2017-03-01 17:52:43 följande:

    Tack för ditt positiva svar men nu vet du inte hur min situation ser ut :)


    Fakta kvarstår. Man placerar inte ut en bebis i familjhem

    Några månader eller år enbart för att mamma ska skaffa inkomst och bostad.
  • Äldre 1 Mar 19:41
    #11
    cappuccino96 skrev 2017-03-01 19:05:48 följande:

    Nu är det så att jag har kontakt med BVC, det är inte bara ekonomi och bostad som är själva problemet utan det finns fler anledningar som är personliga och kan självklart inte gå ut och ge för många detaljer om detta.

    Förstår du? Du har absolut ingen erfarenhet av det jag är med om så tycker du kan knipa igen!


    Fast om din frågeställning i trådstartaren utgår ifrån att det handlar om ekonomi och bostad så förstår du väl att du får svar gällande det. Om du har andra problem som gör att du inte är kapabel att ta hand om en bebis så är det självklart att det kan bli fråga om familjehemsplacering antingen frivilligt eller med tvång. Men då blir ju frågeställningen en helt annan. Herregud.
  • Äldre 1 Mar 19:42
    #12
    cappuccino96 skrev 2017-03-01 19:30:03 följande:

    Jaha en annan som är på team Bad Bitch, precis det jag behöver :) jättekul med er tycker jag. Spela roll, tar ändå inte åt så mycket åt av det ni skriver, skadar inte mina känslor. Kul att ni försökte dock! :)


    Du framstår inte som särskilt mogen.
  • Äldre 1 Mar 19:56
    #16

    Är du tjejen som vill lämna bort barnet till familjhem eftersom din kille inte vill bli pappa i väntan på att han ska ändra sig? Om du gör en sån grej kan du bog glömma att få tillbaks barnet igen.

Svar på tråden Ni som lämnat nyfött på familjehem