Inlägg från: Coccolina |Visa alla inlägg
  • Coccolina

    Ni som lämnat nyfött på familjehem

    cappuccino96 skrev 2017-03-01 19:05:48 följande:
    Nu är det så att jag har kontakt med BVC, det är inte bara ekonomi och bostad som är själva problemet utan det finns fler anledningar som är personliga och kan självklart inte gå ut och ge för många detaljer om detta.

    Förstår du? Du har absolut ingen erfarenhet av det jag är med om så tycker du kan knipa igen!

    Då är det ju inte pga av ekonomi som barnet kommer familjehemsplaceras. 


    Det hade inte familjehemsplacerats om det bara handlade om ekonomi och bostad. 


    Vad som händer när det är andra saker inblandade är det väldigt beroende på vad som händer. Finns det drog problematik? sjukdomar? Omsorgsbrist (eller då barnet inte är fött anledning att misstänka att det kommer vara ett problem)?


    Alla dessa anledningar leder till olika typer av omhändertagande. Samt att det är individuellt för varje fall. 


    Har familjehem tagits upp så är det för att de vill barnets bästa (och inte nödvändigtvis ditt bästa) så om du verkligen bryr dig om barnet så lyssna på dem. Att du lyssnar är ett första steg till bättring. Det andra är att inte förneka vad som är det riktiga problemet och försöka skylla på något annat. Du vet själv vad de säger till dig. och du säger själv att det finns andra anledningar till varför ditt barn behöver omhändertas. Du behöver inte svara illa bara för att någon påpekar att ett barn inte omhändertas på de premisser du tar upp i din TS. 


    Du måste börja med att erkänna för dig själv att ditt barn om det omhändertas så omhändertas det av andra anledningar. Om du skyller det på andra saker så kommer du ha svårare att få tillbaka ditt barn. 


    Sätt dig ner och tänk efter noga. Älskar du ditt barn? Vad kan du göra för att förändra situationen? Men viktigast av allt, förneka inte det verkliga problemet. För det hjälper inte dig och ditt barn!


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina
    cappuccino96 skrev 2017-03-01 19:30:03 följande:
    Jaha en annan som är på team Bad Bitch, precis det jag behöver :) jättekul med er tycker jag. Spela roll, tar ändå inte åt så mycket åt av det ni skriver, skadar inte mina känslor. Kul att ni försökte dock! :)

    Ingen försöker såra dig. Däremot så visar dina utbrott tydligt att det finns mycket problematik som du inte vill ta till dig. 


    Sanningen är att ett barn omhändertas inte pga ekonomi och bostad. Så INGEN kan svara på din TS eftersom det inte händer. Barn omhändertas för andra saker. 


    Det finns personer som förstår och jobbar med sina problem och får bo med barnet en första tid som förälder på familjehem och sedan får lov att flytta hem tillsammans utan problem. Andra istället konstaterar man att de inte kan ta hand om barnet utan hjälp och då blir resultatet ett annat.


    Om det istället är så att barnet placeras utan dig direkt så är problemet större och då kan det bli svårare. Men inte omöjligt.


    Prata med din kontakt och be dem förklara vad som händer. Ta till dig vad som de säger och bli inte arg på personer som försöker hjälpa er.  


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
Svar på tråden Ni som lämnat nyfött på familjehem