Inlägg från: Anonym (Styrkekram) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Styrkekram)

    Förlorat min älskade make

    Beklagar förlusten av din make och barnens pappa Hjärta....
    Att försöka komma i kontakt med andra som gått igenom ganska lika det du och barnen nu går igenom kan hjälpa dig att bearbeta sorgen genom att de faktiskt kan förstå exakt vad du känner och går i genom, det kan kännas otroligt skönt att känna man ej är ensam i att tvingas uppleva detta hemska som hänt.

    Att få prata med kurator är alltid bra. Ett annat alternativ till kurator är att ta kontakt med kyrkan och få prata med en präst eller diakon. De tar emot på samtal vid kriser och man behöver inte vara troende eller ens tillhöra kyrkan utan de finns för att få tala med. Själavård brukar det också kallas och samtalen brukar fokuseras på det du har varit med om och inga konstigheter kring om du har tro eller ej, det kan kännas skönt att veta. Bara att söka på svenska kyrkan och samtal vid kriser & kontakt (ej den akuta kris där man ska ringa 112 för att få prata med en präst) Kostar inget heller.

    Prata, prata, prata så mkt du kan med dom du vill prata med. Tänk INTE på att du är till besvär! För det är du inte! Men, det brukar alltid kännas så när man gråter floder och bara ältar och ältar och man lätt kan tro att folk tröttnar på en. Tänk på dig själv och dina behov, de går först och inget du ska känna du måste tänka på. 

    Som andra har skrivit, se till att du har några som växlande kan komma och bo med dig och barnen ett tag, det kan göra er gott. Hjärta

    Varma kramar 

Svar på tråden Förlorat min älskade make