• Fjällsippa

    Potträning på 3 dagar

    Jag råkade surfa på en E-bok, Potträning på 3 dagar. Är det någon som har läst den? Fungerade det? Andra tips på böcker eller metoder? När är det dags att börja träna? Sonen är 20 månader och vi har potta i badrummet och pratar om den mycket. Han sitter gärna på den med kläderna på men vill absolut inte sitta på den utan kläder eller blöja. Han säger inte till varken före eller efter han gör något i blöjan. Jag har ingen brådska utan är mest bara nyfiken, hur går det till?

  • Svar på tråden Potträning på 3 dagar
  • Anonym (Lina)

    3 dagar är alldeles för lite tycker jag, man ska inte stressa barnen. Min dotter är 2.5 och är blöjfri under dagen, har blöja på natten. Det tog 1 månad tills hon slutade med alla olyckor och sa till att gå på toa/pottan.

    Jag gjorde som så att pottan va ute i vardagsrummet (tog med den överallt i lägenheter) och dottern va naken nertill (ha en badrock, något lite längre). Påminde ofta. Visst det blev en massssssa olyckor men tillsist fattar dom.

  • Mariapia87

    Vi har läst boken och kan verkligen rekommendera den. Det är inte det minsta stressigt för barnet, och de skriver också att för vissa barn går det på 3 dagar och för andra tar det lite längre. För oss tog det 4 dagar, och sen var han torr både dag och natt. Extra bra är alla tips kring hur man hanterar förskolan samt att det finns möjlighet att gå med i deras Facebookgrupp. Där finns mycket bra support från andra föräldrar. Lycka till

  • Fjällsippa

    Tack för era svar. Jag tycker också att tre dagar låter lite väl snabbt men tänkte att det ändå kanske kan vara en bra metod. Hur gammal var er son när ni gjorde det? Vi tänkte vänta till sommaren då vi är lediga allihopa, då är han 2. Är det för tidigt?

  • Bertram

    inte läst boken men körde potträning på tre dagar efter lite googlande om det, funkat på två barn :) Enklast att göra sommartid när de kan springa ute och gå nakna :) = mindre tvätt

  • Iowhannah

    Jag tar upp en gammal tråd.

    Är det någon som håller på med tredagarsmetoden just nu? Vi började i dag (sonen är ett år och åtta månader) och skulle behöva både råd och stöttning. Även om det stod att första dagen kunde vara riktigt jobbig så var vi inte beredda på exakt HUR jobbig den kunde vara.

  • Fjällsippa

    Vi tänkte börja om 2-3 veckor. Har läst boken och tycker det låter logiskt och livande om än (skit)jobbigt! Lowhannah uppdatera gärna hur det går!!

  • Sommar15

    ... med ett barn som fyller två i augusti ska tilläggas. Vi har preppat henne så hon är numera väl medveten om när hon bajsar eller kissar i blöjan och säger till när det händer, men har inte kommit till "nu är jag kissnödig"-biten än.

  • Iowhannah
    Fjällsippa skrev 2017-06-25 11:49:52 följande:

    Vi tänkte börja om 2-3 veckor. Har läst boken och tycker det låter logiskt och livande om än (skit)jobbigt! Lowhannah uppdatera gärna hur det går!!


    Just nu vill jag inte mer. Han går runt och håller sig tills kisset börjar sippra ut men när vi sätter honom på pottan (eller toan) så blir det bara skrik och panik, trots att vi läser bok och kramar honom och i princip gör ALLT som står i boken! Jag är dessutom gravid och hormonell och hans känslor påverkar mig något enormt så det har liksom blivit så att hans pappa får ta det största ansvaret.

    Jag vet dock inte hur vi skulle göra om vi skulle göra annorlunda, han vägrar verkligen pottan :(
  • Iowhannah

    Efter två dagar av skrik och gråt och pottvägran och allmän frustration från allas håll så bestämde vi oss för att helt enkelt skita i det här just nu. Ingen av oss är rustade för att genomföra potträning till 100 % och då kan det lika gärna vara.

    Barnet visade alla tecken på att han ville sluta med blöja. Så fort han inte hade byxor så skulle blöjan av, han tyckte det var skönare att springa runt näck och protesterade när blöjan skulle på. Han åt bra och sov bra men när blöjorna försvann så gjorde vårt glada charmtroll detsamma. Dessa två dagar kändes som två veckor.

    Hoppas bara att vi kan få det hela avklarat innan bebisen kommer nästa år.

Svar på tråden Potträning på 3 dagar