Inlägg från: As86 |Visa alla inlägg
  • As86

    Gravid med syskon bf november-17

    Hej alla syskongravida.

    Tänkte starta en tråd för oss som väntar syskon.

    Hoppas fler vill vara med :)

  • Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17
  • As86

    Jag har en son på 2.5 år och är beräknad 13 november.

    Förra graviditeten kände jag inte av alls. Inga tecken alls (förutom utebliven mens) på graviditet fören några dagar innan rutinultraljud.

    Nu inte heller så mycket men i alla fall lite illamående.

    Hur mår ni andra?

  • As86

    Hej, vad kul att du vill följas åt lite.

    Är du fortfarande mamma-ledig då?

    Jag jobbar och har inte känt av så mycket. Idag är jag väldigt trött och slö. Det slog till efter lunch. Ska bli spännande och se hur det hela utvecklas. :)

  • As86

    Jag ringde då jag hört att de lagt om lite sen senast. Ska på inskrivning på fredag och få info om fosterdiagnostik. Tydligen blir alla erbjudna kub nu. Så var det inte förr. Så lika bra att gå och höra på vad hon säger. Men det blir inga prover eller så.

    Hehe de får tycka vad de vill. Vad jobbar du med? Jag jobbar som lärare så jag jobbar ungefär till höstlovet eller någon vecka efter. Mår jag som med sonen kan jag jobba hela vägen :)

  • As86

    Ja, haha, när jag gick hemma med sonen kröp jag på väggarna sista halvåret. Men då hade jag varit hemma 3 månader innan förlossning (sommarferie och han är född i september så gick inte tillbaka efter sommaren) och sedan 1 år och 4 månader med sonen ungefär. Då var det skönt att jobba.

    Gjorde ni kub förra gången? Jag vet så lite om det men vill nog absolut göra. Har inte pratat med sambon hur han tänker.

    Då får inte du heller någon havandeskapstid innan förlossningen förstår jag?

  • As86

    Hej, vad kul att vi blir fler :)

    Nu hoppas vi att alla små vill stanna så vi kan göra resan tillsammans.

    Jag börjar misstänka att jag får lika lite symptom som förra gången. Mådde lite illa för några dagar sen. Men nu, inget alls. Känner lite molvärk som kommer och går vissa dagar och lite extra trött och energifattig på eftermiddagen. Utöver detta inget.

    Hur har ni det med symptom i jämförelse med förra graviditeten/erna?

  • As86
    Stellan11 skrev 2017-03-22 19:16:29 följande:

    Graviditeten med sonen märktes inte fören i v17 under ett läkarbesök för mina njurar, så kan inte påstå att jag har så mycket att jämnföra med! Haha


    Oj då, det är ju sånt man bara läser om. Ibland önskar man ju att man bara skulle hoppa fram i tiden. Jag hoppade iaf 1-1.5 vecka. Haha
  • As86
    Mia86a skrev 2017-03-22 21:04:53 följande:

    Precis, vi gjorde KUB sist också. Var jätteskönt att få en bekräftelse på att sannolikheten för kromosomavvikelser var låg. Däremot finns ju också en risk att man får ett annat besked, men jag tänker att det oavsett är positivt att veta det då så man kan besluta om kan vill fullfölja eller inte samt hinna "bli vän" med situationen så det inte blir en chock efter förlossningen.

    Nä, jag mådde så bra hela förra graviditeten så hoppas på detsamma nu och då kan jag likagärna jobba så länge som möjligt.


    Tänker lite så jag med. Om något kan vara tok så känns det skönt att veta. Sen är det ju skönt om man redan tidigt får bekräftat att pyret lever och verkar må bra. Speciellt om jag inte får så mycket symptom heller.
  • As86

    Den här perioden har jag på tok för mycket på jobbet. Ingen energi efter jag har släppt eleverna. Men kör utvecklingssamtal så sena dagar. Men detta gör att jag känner mig ogravid (förutom tröttheten) på dagarna. Men nu på kvällen drar det och stretar i magen så är väll gravid iaf. Haha :)

Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17