Inlägg från: Mia86a |Visa alla inlägg
  • Mia86a

    Gravid med syskon bf november-17

    Hej! Kul med en syskontråd! Jag väntar också syskon till min mini i november. Har en dotter på 11 månader. Plusade i söndags på BIM +8 och är beräknad 17 nov.

    Känner mig lite svullen om magen och har lite molvärk till och från, men annars mår jag som vanligt.

  • Mia86a

    Ja det är sååå spännande att vara gravid igen! Håller tummarna att man får må bra även denna graviditet.

    Precis, är fortfarande mammaledig. Planen är att börja jobba igen vid inskolningen i aug/sep, men nu vette tusan hur man ska göra. Jag kommer oavsett bli allt annat än poppis på jobbet i alla fall...

  • Mia86a

    Har du kontaktat bm än? Förra gången ringde jag direkt, men nu känns det som att det inte spelar så stor roll om jag ringer nu i vecka 6 eller 9 typ. Eller borde man ringa direkt för att lämna lite prover osv?

  • Mia86a

    Ja, det är väl lika bra att ringa och boka en tid så man inte missar något, får ta tag i det. Ja, jag tror det är olika i olika kommuner, här erbjuds alla kub, så det vill vi inte missa. Blir intressant att se om de flyttar bf då också.

    Jag jobbar inom administration/ekonomi på en advokatbyrå. Det lutar nog åt att jag går tillbaka dit i aug/sep och jobbar fram till mitten av november. Blir ju väldigt kort, men är nog nyttigt att komma ifrån hemmet lite.

  • Mia86a
    As86 skrev 2017-03-22 06:00:29 följande:

    Ja, haha, när jag gick hemma med sonen kröp jag på väggarna sista halvåret. Men då hade jag varit hemma 3 månader innan förlossning (sommarferie och han är född i september så gick inte tillbaka efter sommaren) och sedan 1 år och 4 månader med sonen ungefär. Då var det skönt att jobba.

    Gjorde ni kub förra gången? Jag vet så lite om det men vill nog absolut göra. Har inte pratat med sambon hur han tänker.

    Då får inte du heller någon havandeskapstid innan förlossningen förstår jag?


    Precis, vi gjorde KUB sist också. Var jätteskönt att få en bekräftelse på att sannolikheten för kromosomavvikelser var låg. Däremot finns ju också en risk att man får ett annat besked, men jag tänker att det oavsett är positivt att veta det då så man kan besluta om kan vill fullfölja eller inte samt hinna "bli vän" med situationen så det inte blir en chock efter förlossningen.

    Nä, jag mådde så bra hela förra graviditeten så hoppas på detsamma nu och då kan jag likagärna jobba så länge som möjligt.
  • Mia86a
    As86 skrev 2017-03-24 17:49:32 följande:

    Jag var på inskrivningssamtal hos barnmorskan idag. Samma prat om mat och så som förra gången. Fick ge prover också fast det egentligen skulle göras vid ett andra besök. Skön att inte behöva gå en gång till nu närmast veckan. Nu har jag nästa besök i slutet av maj. Hehe. Evighet dit. :)


    Vad härligt att ha varit på inskrivning, det känns mer på riktigt då!

    Jag hade verkligen sett fram emot att prata och gå igenom graviditeten med med "min" bm igen, men när jag ringde igår hade hon slutat. Så det blir en ny bekantskap denna gång. Har däremot inte inskrivning förrän om tre veckor, på skärtorsdagen...
  • Mia86a

    Nu har illamåendet slagit till även här. Klarar inte av stekos och kan i princip bara äta frukt och grönsaker. Hade precis likadant i förra graviditeten så hoppas på liknande förlopp nu, dvs att illamåendet försvinner helt i vecka 15 ca...

    Går in i vecka 9 på lördag och har inskrivning om 1 vecka. Kan vi inte snabbspola tiden lite, det går sååå långsamt.

    Jag kommer förresten behöva äta massa järntabletter och b-vitamin pga dåliga värden, åt mängder förra graviditeten. Visst är det dumt att börja innan inskrivningen? Har för mig att man skulle göra uppehåll med tabletterna dagarna innan så de kunde mäta korrekta värden. Någon mer som har historik av dåliga blodvärden vid graviditet? Fick ni bukt på det sist eller fortlöpte det hela graviditeten?

  • Mia86a

    Idag var jag på inskrivningssamtal hos bm, känns som en milstolpe även om det är lång väg kvar tills man får träffa bebben. Bokade in nästa tid 27 juni, hur långt är det inte till dess? Men kommer naturligtvis få kallelse till kub och rul däremellan, spännande! Börjar längta lite efter gravidmagen nu (speciellt min man längtar!), även om jag samtidigt är tacksam att den dröjer då det är några månader kvar.

    Illamåendet och tröttheten håller i sig, brukar försöka vila någon timme under dagen när dottern sover. Förstår inte hur jag klarade att jobba förra graviditeten, känner mig som en klubbad säl från morgon till kväll.

    Hur går det för er andra? Och ni som jobbar, hur överlever ni dagarna?

  • Mia86a
    NinnaE skrev 2017-05-03 11:03:46 följande:

    Jag frågar igen :) Är det ngn mer som känt bebisen än? Jag är i v 14 och kände sprattel likt en fisk igår.

    Samt: ngn mer som har el har upplevt kli på kroppen?


    Vad mysigt att du känt bebisen!

    Jag har inte känt bebisen än, men är bara i v 12. Kände först kring v 20 med första barnet pga moderkakan fram, blir spännande att se om det är lika nu eller om jag kommer känna tidigare. Ev kände jag något sprattel innan v 20, men kunde ju lika väl vara något annat.

    Jag hade stora problem med kli förra grav, men har än så länge inte märkt av det denna gång, tack och lov!! Är det kring magen det kliar eller överallt?
Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17