Inlägg från: tomten12 |Visa alla inlägg
  • tomten12

    Gravid med syskon bf november-17

    HEj,

    Jag väntar en liten sladdis 20/11. Har två barn sedan innan 9 och 6 år. Mår också bra hittills. Har ju vissa småsymptom som massa flytningar, törstig, trött och molvärk men ska inte säga att jag på ngt vis mår dåligt. 

    Jag ringde till MVC för att få tid för tidigt UL ( fick MA november 2016) och då passa hon på att boka in mig för inskrivning på en gång. MEn det är inte förrän nästan fulla 12 veckor. Är ju tredje barnet så jag vet inte ens vad jag skall dit och göra såhär tidigt :-/  Dock är det  inte säkert att jag får VUL så jag tror att jag kommer ordna det privat annars. 

    Jag ser dock tyvärr redan gravid ut Är i v 6 men har jättesvårt att dölja magen.. går med sjalar i vägen och bylsiga blusar osv.. är ganska smal och har platt mage i vanliga fall, så detta är supertydligt.

  • tomten12
    As86 skrev 2017-03-22 18:18:05 följande:

    Hej, vad kul att vi blir fler :)

    Nu hoppas vi att alla små vill stanna så vi kan göra resan tillsammans.

    Jag börjar misstänka att jag får lika lite symptom som förra gången. Mådde lite illa för några dagar sen. Men nu, inget alls. Känner lite molvärk som kommer och går vissa dagar och lite extra trött och energifattig på eftermiddagen. Utöver detta inget.

    Hur har ni det med symptom i jämförelse med förra graviditeten/erna?


    Jag tycker mig ha mått bra mina första 3 graviditeter.. dock känns ju molvärken mer och mer för varje barn tycker jag. Jag är väldigt kvällstrött numera och somnar vid 21, men annars är det mesta okej. Trög mage, men det får man ju räkna med
  • tomten12
    Stellan11 skrev 2017-03-23 14:46:27 följande:
    Haha, ja de var rejält skönt att "slippa" halva graviditeten! ;) men kan säga i efterhand att jag hade nog många symtom ändå men pga minipiller hade jag inte saknat någon mens
    Lyllos! Jag tycker inte att tiden rubbar sig det minsta. Var ju en vecka sen jag plussade, men känns om flera månader sedan ( men antar att det blir så när det inte var så länge sedan man var gravid ( MA Nov 2016)... 

    Sedan är det ju det här med att få mage på en gång.. Obekvämt att trycka in, för tidigt att visa, för liten för mammabyxor, för stor för vanliga byxor.. Vet att det bara är ngn vecka kvar så står jag där i mammakläder, men av ngn anledning så känns det som om att man har " accepterat att man ska se ut såhär såpass tidigt" när man sätter på sig mammabrallorna... Väntar än på att det ska försvinna.. fast det gör det inte...det vet jag ju.
  • tomten12
    Stellan11 skrev 2017-03-23 15:47:23 följande:
    Vilken vecka fick du reda på MA?

    Hade också ett MA i jan i v10, så tjatigt när man gått och vetat om de i 6 veckor och så är det bara borta igen å man får börja om :(
    Jag började småblöda lite och åkte in i ´v 12.. Då hade den gett upp i  9+6. Så jag behövde inte gå så väldigt länge efter. Men det känns pissigt att kroppen luras och att man går och är lycklig och så är det bara skit i magen.

    Men nu kommer jag gå på privat VUL 7+6 samt via MVC i v 11. SÅ efter det tror jag att jag ska kunna slappna av, men vet inte.. Det är ju just v 6 och 9-10 som jag har hört är kritiska. v 6 när hjärtat ska börja slå, och sedan 9-10 när moderkakan ska ta över näringstillförseln..

    Ibland kunde jag önska att jag kände mig lite mer gravid men när jag tänker efter så har jag ganska solklara symptom.. bara att jag inte tycker att just DE symptomen jag har är tillräckliga..
  • tomten12

    Herregud, detta humör!! Kom från ingenstans! Går i gång på alla cylindrar för minsta lilla...Leker martyr och satt på mig offerkoftan idag..Stackars karl, idag gör han inget rätt!

  • tomten12
    jhk88 skrev 2017-03-26 11:34:54 följande:

    Jaaa, det är det! :)

    Sedan försöker jag verkligen att inte tänka på missfall men ibland kommer den tanken som en kalldusch. Försöker verkligen leva efter "jag väntar barn, inte missfall"... Som tur är, har jag inte behövt uppleva missfall men det säger inte att det inte kan hända nu. Plus att det finns en rädsla för MA... Det skulle ju vara mardrömmen, att gå runt i tron om att allt fortskrider som det ska men i själva verket har det avstannat.

    Förlåt för jobbiga tankar men de dök upp idag...


    Har också såna tankar ibland..Var ju med om ett MA i nov 2016..Så därför ska jag på VUL efter 8 fulla veckor, och ett efter 10 fulla veckor ( lille gav upp i 9+4 sist). Hoppas att det ser bra ut och att man kan slappna av efter det.

    Jag tycker det jobbigaste är att folk tittar..jag har ju en bulle på magen som jag inte brukar ha, men jag har ingen som helst lust å berätta för folk. Inte än...Efter v11 går det bra, men inte nu...
  • tomten12

    Jaha, jag går in i v 7 imorgon, och är ju svullen, Klarat mig med vanliga brallor och snodd innan, men ny börjar det bli riktigt obekvämt med trycket mot nedre magen.. Upptill är det ju bara tarmar, gaser och fläbb, men nere vid livmoder börjar det liksom kännas, stort och typ fullt.. 

    Ngn mer som redan känner så? Jag tror tyvärr att jag redan kan känna min livmoder över blygdbenet.. Fast det är ju 4 grav så det kanske inte är så konstigt?

  • tomten12
    aleakim skrev 2017-03-27 22:41:27 följande:
    Tar tillbaka detta.. gråter mest för allt och inget idag, heh. Och jag blir väldigt svullen efter måltider, kommer bli svårt att dölja det denna gång :o
    Min mage är som minst på morgonen, och växer sedan under dagen. Första veckan var den som vanligt på morgonen, men nu måste jag gummisnoddar i brallan redan före frukost. Har VUL om 2 veckor och tänkte försöka hålla det hemligt tills dess.. Får se hur det går :-/
  • tomten12
    As86 skrev 2017-03-27 19:53:46 följande:

    Går in i v 8 imorgon (7+0). Idag är första dagen jag känner mig svullen och gasig. Känner mig som en ballong.

    Apropå syskonen. Vad härligt det är när den för vanliga mysiga och goa 2.5 åringen vägrar somna på kvällen. Gah. Har börjat senaste veckan. Nu gäller det verkligen att ha ätit middag innan nattningen.


    Jag har ju större barn ( 6 och 9) och jag bara väntar på att de ska fråga varför jag har så stor mage.. Försöker dölja med det kan bli knepigt...
  • tomten12
    Omnoh skrev 2017-03-28 19:34:10 följande:

    Hej alla, tänkte fråga när ert illamående började ? Ni som mår illa :)


    Aldrig mått illa under mina 3 tidigare graviditeter, inte denna heller hittills, 6+1 idag.
  • tomten12
    slightlymad skrev 2017-04-06 15:03:57 följande:

    Usch jag började med mammabyxor idag och vet att mina närmaste kollegor redan misstänker det. Magen har vuxit fram fruktansvärt fort denna gång. Är i vecka 8+3. Nu har illamåendet kommit igång också, men har inte behövt kräkas på jobbet, däremot har jag varit så jäkla trött denna gång. Vet inte om det är för att man redan har en hemma som det känns värre. När tänker ni berätta för omvärlden?


    Jag håller emot än så länge ( 7+2) men det är inte långt kvar. Försöker så gott det går att ha vanliga kläder med gummisnoddar och grejer. Jag vet ju hur man tröttnar på den ganska snabbt. På mitt jobb tror jag att de också har börjat misstänka, men då jag fick MA v 12 ( v 10) i november är det nog många som är försiktiga. 

    Jag jobbar lite så, att frågar man så svarar jag. Men jag kommer inte att gå ut med det något. Det får folk reda allt eftersom jag träffar dem. Jag vill gärna hålla det hemligt så länge det går, för jag tycker är mysigt att man kan gå och ruva på en sådan sak, men samtidigt så syns det så mkt snart att det går inte att dölja. Kan jag ha vanliga byxor och dölja till v 10 har vi en jädrans tur.
  • tomten12

    Btw, är det ngn mer som tydligt kan känna sin livmoder? Min är nästan halvvägs upp till naveln.. men beror väl på att den varit upp och vänt 2 ggr innan

  • tomten12

    Var på UL igår.. Och allt var bra, förutom att hela alltet var lite för litet, så jag blev tillbaka flyttad ca 10 dgr.. Men, får hoppas att allt hinner växa tills sig lite till nästa UL om 14 dgr. Först blev jag superorolig att det var för litet.. men då alla måtten stämde överens med varandra förutom just veckorna så jag tar jag det som att det antingen inte tog sig när jag trodde, eller att det kommer en tillväxtboom snart

    Är ju omöjligt att mäta rätt så tidigt och varje millimeter motsvarar ju dagar, så jag är inte så bekymrad. 

  • tomten12
    As86 skrev 2017-04-12 21:57:42 följande:

    Oj, det var mycket. Tänker mycket på just det just nu jag med. Jag plussade "väldigt" sent. Tänker att jag kanske också blir tillbakaflyttad rejält. Plussade du tidigt/normalt/sent? Vad är du i nu då enligt ul?


    Jag plussade väldigt svagt ÄL+16...vilket borde varit starkare. .sedan blev det starkare och starkare så ähget fäste nog bra senare än vad jag räknat med.BM var inte orolig...skillnad hade varit om hinnsäcken var relativt större...d v s att den forsätter växa men ej fostret.

    Hon trodde dock det skulle växa ikapp lite på ngn vecka
  • tomten12
    As86 skrev 2017-04-13 06:31:48 följande:

    Okej, fick du den nya tiden just för att kolla så fostret växer eller har du historia som gör att du får extra kontroller?

    Skönt iaf att se att allt verkar bra. Jag ska på kub 3 maj. Skönt att få någon koll. Att vänta till RUL är lång tid. :)


    Första var privat, det andra var inbokat av mvc pga MA V 10 för ca 6 månader sedan.
Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17