Aniiee skrev 2017-03-23 23:20:05 följande:
Färsk pollock är inte så himla illa. Om den är viltfångad, då....
Men, nä, satsa på torsk istället, eller annan vit fisk. Välj art och bit beroende på vad du vill ha den till. Personligen brukar jag använda spätta eller strömming till att panera och servera med mos, kolja och torsk hamnar i grytan eller ugnen som gratäng, så även lax,lax, sej och hoki passar bra som pyttfisk, och lax, makrill, böckling, sik och ål serveras så klart rökt, i röra på grovt bröd eller med potatissallad. Och en kall öl.
Finns det odlad pollock?
Själv köper jag aldrig pollock, köper faktiskt nästan ingen fisk alls.
Utan fiskar upp det mesta själv, plus att man känner folk som fiskar lax 60 dagar, och där får man mycket lax.
Sen för TS så spelar det väl nästan ingen roll vilken fisk du väljer.
Dock en sak med fisk som inte ens vissa erfarna hemma kockar vet om, och det är att dom övertillagar sin fisk brutalt ofta.
Desto mer man övertillagar sin fisk, desto mer fisk smakar fisken.
Många fisksorter ska inte över 45grader ens, tonfisk pratar man lite över rumstemp(31grader).
Det tokiga med tonfisk är ju att man helt och hållet förstör tonfisken om man tillagar den för mycket, och kunde lika gärna köpt en burk tonfisk.
Så det är viktigt att tänka tillagning och vara försiktig.
Goda fiskar finns det annars gott om, man kan börja med nått enkelt som stekt rödspätta.
Med bara potatis, citron och en rejäl klick majonnäs, men mos, citron och skirat smör är inte illa det heller