• Anonym (Mamma)

    Får skolan ge kött till mitt barn?

    Ni som tycker vegetarisk kost till barn är fel kan hålla tyst om ni inte planerar att ge konkreta svar på det jag frågar.

    Mitt barn går i ettan och åt idag vanlig köttfärs för att "den vegetariska rätten inte var god".

    Hon hade frågat fröken innan hon tog det, en fröken som har full koll på att hon är vegetarian.

    Får fröken verkligen göra så? De ska väl hålla sig till det föräldrarna bestämt?

  • Svar på tråden Får skolan ge kött till mitt barn?
  • Anonym (Köttätare)

    Det tycker ett jag är helt rätt! Skolorna tvingar ju barnen att äta vegetarisk kost och ditt barn har ju i te själv valt att vara vegetarian eftersom han gjorde det val han gjorde. Get over it!

  • phillipha

    Alltså ett barn i ettan är ju ganska stor och om hem själv vill äta det som kompisarna äter tänker jag att det inte är någon fara. Du kan inte tvinga och/eller veta exakt vad hen gör när duninte är med. Fortsätt ge den kost du önskar när du är med och prata om varför du tycker det är den bästa maten men gör ingen grej av hur hem äter när du inte är med.


  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Köttätare) skrev 2017-03-29 17:24:43 följande:

    Det tycker ett jag är helt rätt! Skolorna tvingar ju barnen att äta vegetarisk kost och ditt barn har ju i te själv valt att vara vegetarian eftersom han gjorde det val han gjorde. Get over it!


    Som sagt så bryr jag mig inte om vad såna med din inställning anser, jag frågar efter om de öht får göra så. Mitt barn hade ju kunnat bli jättedålig.
  • Alsllldll

    På sistone har skolvärlden börjat kräva läkarintyg för allt utöver religion. Vilket ställer till det för vegetarianer o alla som har specialkost av andra skäl. Jag förstår att du är arg men misstänker (inte att förväxlas med att veta säkert) att de juridiskt kan ge ett barn mat som det tål och själv ber om.

  • Anonym (Mamma)

    Mitt barn vill inte äta djur, men har väldigt svårt att koppla att kött faktiskt kommer från djur. Hen var väldigt ledsen när hen insåg att det var ko hen ätit.

    Min fråga gäller fortfarande om fröken har lov att göra så.

  • Crazzy

    Om det är ditt eget barns val och det vegetariska alternativet har erbjudits så tycker jag helt klart att det är ok. Låt ditt barn få välja själv, annars kommer barnet ändå smygäta vad den vill.

  • Alsllldll

    Och ja: som vegetarian som plötsligt äter kött kan man bli rejält dålig så det känns inte så himla smart...

  • Anonym (Mamma)
    BahHumbug skrev 2017-03-29 17:28:12 följande:

    Var det barnet eller barnets fröken som gav barnet vanlig köttfärs?


    Barnen lägger upp själva, men fröken står med och mitt barn frågade om det fick ta av färsen eftersom den vegetariska maten inte såg god ut.

    Kötträtten var lasagne och det vegetariska nån gryta. Tycker att de åtminstone borde göra något likvärdigt.
Svar på tråden Får skolan ge kött till mitt barn?