• emhese

    Barnet i tvärläge, erfarenheter

    En till med lite erfarenhet av de här.. första barnet va de inga "problem" med utan la sig tillrätta med huvudet neråt..
    väntar nu andra bf +2 och v. 35 upptäcktes de att hon låg på tvären, fick tid för vändning v. 36 men när vi kommer dit ligger hon snällt med huvudet neråt. Får snällt åka hem igen :)
    Kommer in på bf och ska göra ett tillväxtultraljud då storasyster va stor och då visar de sig att bebis lagt sig på tvären igen så igår fick vi göra ett vändningsförsök. Detta gick väldigt smidigt och efter vi vänt och tagit en promenad på 20 min så hade nästan huvudet gått från att va uppe under mina revben till nästa inte alls ruckbart! Jag tyckte inte vändningsförsöket gjorde ont och de ska de inte göra heller men däremot tyckte jag bricanylen man fick intravenöst var riktigt obehagligt! Slipper gärna detta igen!
    Enligt vår förlossningsläkare så lägger sig 97% sig tillrätta innan förlossningen drar igång!
    Lycka till allihopa :D

  • emhese
    Haiduchi skrev 2017-05-10 23:16:47 följande:
    Tack för att du delade med dig. Hoppas du kan få föda vaginalt, om det är det du vill :)

    Mitt första barn var också i position typ v 30.

    Känns fortfarande som hon ligger på tvären, ibland är huvudet upp mot revbenen och rumpan ner. Men inte känt någon speciell ommöblering i magen. Känns det mycket bär barnet går från huvud ner till på tvären, eller tvärtom?

    Ska till bm på onsdag så får se om mina misstankar om hur hon ligger stämmer.
    Nej jag tycker inte jag känner de trots att jag har väldigt stor bebis (beräknad 4510g för 3 dagar sen).. Inte ens under tiden läkaren vände henne så kändes de super tydligen men de är säkert olika för alla.. som sagt så va storasyster stor och har säkert töjt ut allt ordentligt första gången.
    Vaknade nu på morgonen och de känns som denna bebis vänt sig igen under natten.. suck!
  • emhese
    Haiduchi skrev 2017-05-11 22:07:21 följande:
    Men usch hoppas den inte har vänt sig....

    Ska du på koll igen så du inte åker in med värkar och barn på tvären.

    Läst en del där de sätter igång de direkt efter vändning så barnet inte ska hinna lägga sig fel igen. Var det något de pratade med dig om? Lycka till, snart är väl bebis hos er iaf :)
    Var nog falskt larm och bebis ligger på rätt håll.. Varit väldigt livlig ikväll med fötterna tydligt uppåt :D
    Nej jag har ett barnmorskebesök i v. 40+6 (nästa vecka) och jag hoppas verkligen att jag slipper gå så länge till..
    Enligt min läkare så kunde lika gärna bebis vända sig under en igångsättning och att de inte fanns några garantier för att barnet skulle stanna i rätt läge plus att min kropp inte va mogen så trots jag är helt fullgången plus lite till så ville dom inte sätta igång mig då dom tror de är bättre om kroppen får lösa detta själv..
Svar på tråden Barnet i tvärläge, erfarenheter