• ajfu56

    Magkatarr i över 1 månad

    Hej! 
    Jag har nu varit sjuk i över 1 månad och är väldigt säker på att de är magkatarr som jag har fått, dock en rejäl en. Började för drygt 1 vecka sedan att dosera med omeprazol, först 20 mg per dag sedan var jag till vårcentralen där de höjde dosen och jag har nu ätit 40 mg per dag i 1 vecka. Jag tror dock dessa har gjort det värre för min magkatarr, får ont i magen av nästan vad som helst vilket jag inte hade innan och då äter jag i princip bara kokt fisk och ris så det känns inte som det ska göra så pass ont. Sedan har jag även känt mig mer illamående samt känt mig tröttare än tidigare. Tänker därför sluta ta dessa tabletter och det tyckte även de på vårdcentralen. 

    Dessa symptom hade jag när jag sökte till VC: 


    Illamående som sitter i både hals och mage 
    Känns ibland som jag ska spy plötsligt och blir alldeles varm (känns febrig)
    Yrsel - dålig balans och kan svartna framför ögonen trots att jag ställt mig upp väldigt långsamt 
    Huvudvärk ibland, tung i huvudet 
    Viktminskning - ingen aptit och blir fort mätt svårt att svälja 
    Känns som jag producera mer slem och snor än vanligt men är ändå torr i munnen
    Svag i leder - orkeslös 
    Tungt att andas ibland och hjärtklappning
    Känns som jag ska rapa men går inte
    Gasig i magen och känns orolig från och till
    Svårt att somna de på vårdcentralen. 
    Väntar fortfarande på provsvar från vårdcentralen där de kollade B12, järn, gluten och sköldkörtel. Men jag undrar då om någon har känt av liknande från omeprazol och om någon har tips på några tabletter eller kurer som har fungerat?
    Har som sagt ändrat kost och har även varit hemma i snart 1 månad (fungerat bra med universitetsstudier som tur är) så känner mig inte stressad, det är konstigt att inget verkar fungera för mig än så länge.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2017-05-16 14:28
    Ser att det vart lite konstigt med texten, men det jag undrar är helt enkelt om andra har haft det värre med omeprazol och om någon har tips på några tabletter eller kurer som har fungerat istället?
  • Svar på tråden Magkatarr i över 1 månad
  • Pimpinellan

    Låter inte alls som magkatarr. Haft det i många, många år och Omeprazol tillsammans med skonkost hjälper alltid. Flera av dina symptom tyder ju på nåt helt annat fel så du måste utredas vidare.

  • ajfu56

    Tack för svar!

    Vilka symptom brukar du få? Man kan ju såklart få lite olika, men börjar själv undra om det är magkatarr då inget har hjälpt hittills. Ska testa med ranitidin och se (rådfrågade VC), brukar vara väldigt känslig mot läkemedel så kan vara så att omeprazol helt enkelt är för starka för mig. 

  • Pimpinellan

    Brännande känsla, sug, och rejält magont. Inte påverkad alls i övriga kroppen. Sluta drick vatten också om du nu gör det. Det är rena döden för magen! Hälsofil är bra. Blir det inte bättre så sök hjälp igen.

  • ajfu56

    Hmm okej, har de senaste dagarna känt av en brännande känsla i mellangärdet och i halsen. Ska fråga läkaren om jag kan få göra en gastroskopi så man kan utesluta andra sjukdomar. Det värsta för mig just nu är att jag har ett illamående som inte går över och att de förvärras av mat (äter ju skonsamt så det är konstigt). Hoppas verkligen det blir bättre snart!

  • Anonym (ppppp)

    Hej! Jag blivit lite glad när jag hittade det här inlägget. Inte för du mår dåligt o har problem utan för jag har haft precis samma problem. Jag fick också omeprazol utskrivet och de funka ite och anledningen varför de inte fungerade är för jag fick fel medicin enligt mig själv. Och det du nämner om symptomer det känns som någon form av ångest. Jag har haft panikångest i ett halv år nu och i början av det här så kunde jag inte äta yrket alls skillnaden var väl att jag faktiskt spydde upp maten varje gång jag åt men var precis lika med andningen o det gick inte att rapa fast det känns som det ska komma en. För mig enligt mim teori så är det ångesten som ger fysisk symptom imagen samt svettningar o yrsel osv. När det känns som man ska rapa så höll jag andan istället och det blev bättre en liten stund bara och kolla upp typ så jag hjälte trycket att komma ut. Låter skumt säkert men de fungera o även gå jag börja gå runt i huset när jag kände så vilket hjälpte trycket. Sen börja jag äta Gotu kola en nootropics ört ( läs om den) den förändra allt på 3 dagar :)

  • ajfu56

    Kanske ska ta och testa det i sådana fall! Vet att ångest och sånt kan påverka magen väldigt mycket. Har dock testat med en tablett jag har fått mot ångest och då kunde jag slappna av men det hjälpte inte mot magont och illamåendet som satt kvar ändå. Lever i princip på  havregrynsgröt och banan då jag får extra ont i magen och blir illamående av allt annat vilket inte är jättebra för mig då jag redan var lite underviktig innan jag fick detta. Så testar såklart allt som kan hjälpa nu men inget verkar göra det hittills.

  • ajfu56

    Läste på lite om Gotu kola och såg att biverkningarna kunde vara yrsel och svindel vilket inte är så bra då jag redan har det så tror jag hoppar över det.

    Mår bättre i magen idag! Dock känner jag verkligen noll aptit vilket är irriterande, sen har jag kvar illamåendet som vägrar att gå över (yrseln blev värre idag också av någon anledning).

  • ajfu56

    Om någon följer denna tråd så har läkaren nu kommit fram till att jag ska få göra en gastroskopi, ultraljud och datortomografi då jag inte blir mycket bättre.

  • Pimpinellan
    ajfu56 skrev 2017-05-22 13:21:06 följande:
    Om någon följer denna tråd så har läkaren nu kommit fram till att jag ska få göra en gastroskopi, ultraljud och datortomografi då jag inte blir mycket bättre.
    Låter bra det! Hoppas de inte hittar nåt enkelt som går bota.
  • ajfu56

    Tänkte uppdatera ifall någon skulle ha samma problem!

    Jag gjorde en koloskopi som visade inflammation i sigmoid colon. Läkarna trodde att det var Crohns, vilket det som tur var inte var. Nu kan detta inte orsaka alla symptomen jag har, men jag ska få träffa specialist då det inte vet vad det är för inflammation. Det har känts som knivhugg när jag har haft ont där inflammation är.

    Eftersom det verkade som jag hade 2 olika problem, ett med magen och ett med tarmen så började jag även på nexium. Min gastroskopi visade absolut ingenting så har för några dagar sedan slutat med denna då jag inte vill ta tabletter i onödan, kan man ha fått för lite magsyra kanske? Har istället fått börja på sertralin då det verkar som att symptomen från magen och uppåt kan vara någon typ av ångest. Kan inte säga om det har hjälpt ännu men hoppas verkligen det. Är trött på att må illa och inte kunna äta normalt.

  • Yasha

    Hej, aifu.

    Har du fått veta vad du hade? Jag har exakt samma symptom och tänker nu fan sluta ta ranitidin då jag blir yr och an knappt stå upp emellanåt av skiten. Börjar bli orolig då det gått en och en halv månad och inget blir bättre.

  • eliman

    Hej!

    Fick också dessa symtom för första gången nu i somras. Är en 21-årig kille, och allt började när jag verkligen fick råpanik inne på en intervju.

    Har därefter fått dessa symptom

    - Magkatarr

    - Värk i leder & ben

    - Yrsel

    - Ångest, över allt. Ibland fick jag ångest över att somna.

    - Skum huvudvärk ibland

    - Frånvarande

    - Bröstsmärtor. Herregud, har trott att det är hjärtinfarkt två ggr då smärtan satt på vänster sida. Nope! Magsyra! Var orolig då jag inte hade några sura uppstötningar eller ont i magen vid den tiden.

    - Stelhet i muskler

    - Hyperkänslighet (var i början av min magkatarr, fy)

    - Trötthet. Tror jag.

    Vad allt kommer ifrån?

    STRESS. Sjukt hur mycket det kan påverka kroppen. Hjälper inte att jag har vart värsta hypokondrikern heller. Jag har trott att jag har haft MS, Hjärtinfarkt, Hjärncancer, Skelettcancer. Allt.

    Jag åt omeprazol ett tag också, gav mig många konstiga symptom. Åt istället bättre, banan och yoggi var typ min diet ett tag. Prövade samarin när bröstsmärtorna var som värst, funkade bra :)

    Nu när jag lugnat ner mig och bara försökt acceptera ångesten blir det sakta bättre. Ibland kommer det i vågor, men det är väl en lång process. Oroade mig för fibromyalgi ett tag, och gör det fortfarande, men tror på riktigt att det mest är stress, även fast jag inte är alls stressad idag.

    Välkomnar dock 2018 med öppna armar, och längtar efter sommar. Vilket skithalvår det har vart. Skriver väl detta här för att jag på familjeliv om och om i år läst om enbart gravida kvinnor som hade mina problem.

  • ajfu56
    Yasha skrev 2017-12-22 15:06:52 följande:

    Hej, aifu.

    Har du fått veta vad du hade? Jag har exakt samma symptom och tänker nu fan sluta ta ranitidin då jag blir yr och an knappt stå upp emellanåt av skiten. Börjar bli orolig då det gått en och en halv månad och inget blir bättre.


    Hej!

    Visade sig vara panikångest som har påverkat mig fysiskt! Har även lite känslig mage så har varit svårt att ta reda på vad allt har berott på. Går just nu på antidepressiva vilket fungerar bra för mig samt tar ranitidin/nexium när jag känner att jag har illamående pga magsyra mer! Så är inte 100% frisk, men är betydligt bättre än tidigare.

    Hoppas det löser sig för dig!
Svar på tråden Magkatarr i över 1 månad