• Äldre 19 May 17:44
    39762 visningar
    94 svar
    -1 +1
    94
    39762

    Varför baddräkt på flickor?

    Min tös är 5 och har alltid haft badtrosor. Nu börjar detta ifrågasättas och ses som lite "udda". Jag fattar ingenting. Varför ska hon behöva täcka överkroppen när hon inte har något att täcka?! Är ju så mycket skönare att vara ute i värmen utan detta samt bli blöt över hela kroppen efter ett dopp. Tänker att dottern ska ha badtrosor sålänge det går.

    Fattar inte hur man ens kan producera baddräkt och bikini till flickor under 10. Absurt. Varför ska inte de få vara lika fria och sköna som pojkar?

    Någon mer som reagerar på detta??

  • Svar på tråden Varför baddräkt på flickor?
  • Wazp
    Äldre 19 May 17:45
    #1

    Brukar man inte bli blöt över hela kroppen efter ett dopp? Håller man sig torr om man bara har trosor?

  • Äldre 19 May 17:49
    #2

    Vem ifrågasätter? För min del får ungarna bada i det dom vill. Skulle inte komma på tanken att ifrågasätta vad andras ungar har på sig.

  • Äldre 19 May 17:52
    #3

    Bättre solskydd. Vi kör oftast med baddräkter som täcker kroppen och delar av både armar och ben för både flickor och pojkar just för att slippa tänka på mycket på att kladda på mer solkräm i tid och otid.

  • Äldre 19 May 17:53
    #4

    Jag brukar tycka baddräkt känbs bra för det är lite mer solskydd av den.

  • Äldre 19 May 17:54
    #5

    andra föräldrar ifrågasätter "lite fint" efterson detta avviker från alla andra som kör baddräkt. Det kommer ju bli svårt att få dottern att välja det som är bekvämt framför det som är norm på sikt. Därför tycker jag att Pojkar och flickor borde ha samma typ av badplagg fram tills deras kroppar börjar avvika från varandra.

  • Äldre 19 May 17:56
    #6
    Ankissen skrev 2017-05-19 17:53:01 följande:

    Jag brukar tycka baddräkt känbs bra för det är lite mer solskydd av den.


    Vill man inte skydda sina söner?

    PS jag gillar uv kläder för de fyller en funktion
  • ACJ
    Äldre 19 May 19:27
    #7

    I sommar kommer mitt barn att ha tvådelat uv-set (trekvartsärmad/ben). När vi varit i simhallen under våren har hon haft baddräkt. Inget aktivt val just med baddräkt i sig, i affären fanns rosa badbyxor och blå baddräkt. Valde blått för jag hatar rosa och än bryr sig inte dottern, snart 3, om färger. Sen gillar hon baddräkt för att jag har baddräkt.

  • sextio­talist
    Äldre 19 May 20:19
    #8

    Jadu, själv hade jag både baddräkt och bikini när jag var liten under 60-talet.

    Jag ser inget fel på det

  • KlunsS­murfen
    Äldre 19 May 20:40
    #9
    sommarbubbel skrev 2017-05-19 17:44:25 följande:

    Min tös är 5 och har alltid haft badtrosor. Nu börjar detta ifrågasättas och ses som lite "udda". Jag fattar ingenting. Varför ska hon behöva täcka överkroppen när hon inte har något att täcka?! Är ju så mycket skönare att vara ute i värmen utan detta samt bli blöt över hela kroppen efter ett dopp. Tänker att dottern ska ha badtrosor sålänge det går.[...]


    Förstår inte de som ifrågasätter, man ska inte sexualisera barn och tvinga 5-åringar att täcka överkroppen men jag tror att du överreagerar åt andra hållet och sexualiserar det man kan dölja kroppen med.

    [...]
    Fattar inte hur man ens kan producera baddräkt och bikini till flickor under 10. Absurt. Varför ska inte de få vara lika fria och sköna som pojkar?

    Någon mer som reagerar på detta??


    Du tror inte att en liten tjej kan känna sej fin i baddräkt eller bikini?

    Dotter är tillräckligt gammal för att välja mellan badtrosor, bikini eller baddräkt själv efter som det inte spelar någon roll så vad är det som är så fel med att tillverka dem?
  • Äldre 19 May 22:31
    #10
    +1

    Att baddräkter och bikiniöverdel har krupit ner i åldrarna tror jag handlar om folks rädsla för naket, eventuella pedofiler och sexualisering. Och i de fallen tror man att det är bäst för barnet att ha bikiniöverdel eller baddräkt, för att inte tala om rädslan för att låta småbarn bada nakna.


    Förra sommaren var jag med min nästan-2-åring vid havet och lät honom bada helt naken. Han var faktiskt helt ensam på vår del av stranden om att inte ha badbyxor på sig. Vi var där vid flera tillfällen ensamma eller med släktingar och vänner. När han fyllde 2 år så fick han badbyxor av en "vänlig" anhörig i present, eftersom han ju uppenbarligen inte hade några, var hennes kommentar.


    Idag var det varmt ute (25 grader) och vi råkade gå förbi en plaskdamm i en park där massor med ungar badade och vår nu nästan-3-åring ville gärna bada. För första gången någonsin tänkte jag "Nej, vi har ju inga badbyxor med oss!" och sade det till min man som tittade på mig som om jag var dum i huvudet (ett badlakan har vi nämligen i bilen) Ungen fick hoppa i vattnet och efter ett tag kom det ytterligare ett barn som badade naken och föräldern till det barnet kommenterade till och med att hon inte visste om hon hade vågat låta sitt barn bada naken i plaskdammen om inte fler barn hade varit nakna. Resten av ungarna hade baddräkt/bikiniöverdel, för att inte tala om en hel del ungar som badade i shorts/långärmad tröja! Jag fattar det helt enkelt inte.

Svar på tråden Varför baddräkt på flickor?