• Strude­l
    Äldre 15 Jun 10:35
    8969 visningar
    21 svar
    21
    8969

    Vecka 40 o blir galen! Tips?

    Jag är idag 39+0 och jag oooorkar inte vänta längre! Har ni tips hur man ska tänka/ vad man kan göra?

    Alla bebiskläder är tvättade, skötbordet är redo, BB väskan är packad. Huset är städat Cool 
    Har inga riktiga besvär annars än att jag blir andfatt om jag går längre än en halvtimme så jag blir bara rastlös av att "ta det lugnt" och "vila" Rynkar på näsan Inga förvärkar heller, bara lite vanliga SD varje dag som knappt känns.

    Har en tid hos min BM på 39+6, om det inte har hänt ngt fram tills dess tror ni man kan fråga efter en hinnsvepning då redan? Är det ngt de brukar göra direkt eller måste man tjata till sig det? 

    Blir också orolig att ngt går fel nu i slutet, mycket svårare att hålla bort negativa tankar när man inte har ngt att göra. 

    Tacksam om lite tips hur man mentalt överlever den här allra sista tiden!

  • Svar på tråden Vecka 40 o blir galen! Tips?
  • Strude­l
    Äldre 15 Jun 13:19
    #3

    Det var bra tips! Ska boka tid hos frisören (kommer nog inte finnas mycket tid för sånt de nästa månaderna) och har börjat kolla igenom o sortera de typ tre miljarder digitala bilder man har liggandes på hårddisken. Kanske hinner jag göra ett fotoalbum, de sista åren utan barn Solig

  • Strude­l
    Äldre 15 Jun 21:20
    #5
    Fru89 skrev 2017-06-15 13:52:11 följande:

    Har BF om två dagar o börjar känna samma som dig! Vi kan försöka fördriva tiden ihop här. Haha!

    Har ni bestämt namn än? :)


    Haha låter bra! Jo vi har ett namn men vi kommer förmodligen välja två förnamn och det andra är inte helt klart ännu... säg till om du har förslag på ett lite längre flicknamn något åt det seriösa hållet!
    Samtidigt känner jag faktiskt inte att det är ngn brådska med det, tror det blir mycket enklare att bestämma namn när man faktiskt fått träffa bebisen Glad

    Hur ser det ut för er? 
  • Strude­l
    Äldre 15 Jun 21:55
    #8
    Anonym (En till) skrev 2017-06-15 21:42:46 följande:

    Jag har BF+2 idag och känner också en oro för barnet. Var på kontroll idag och tappen var helt omogen så ska tillbaka om 1 vecka för ny kontroll. Tänkte boka fotvård och baka för distraktion. Problemet är att jag äter allt som jag bakar dvs bebisen blir ännu större....


    Älskar också att baka - och äta upp det som sambon inte hunnit stoppa i sig Skrattande så jag försöker hålla tillbaka med det nu också haha!

    Jag har kontroll 39+6 blir det då också kontroll av tappen? Kan inte tänka mig att jag får tide igen bara ett par dagar senare... 

    Har du pratat med din BM om hinnsvepning? Tänkte ta upp det min min vid nästa möte men det har liksom aldrig nämnts under något av våra möten. Så ingen aning om ens alla BM gör det? 

    Toppen med fotvård, det är verkligen inte kul längre att försöka nå ner till fötterna själv...
  • Strude­l
    Äldre 16 Jun 22:07
    #11
    Anonym (En till) skrev 2017-06-15 23:42:01 följande:
    För mig gör inte bm kontroll av tappen utan det gjordes på specialistmödravården. Hinnsvepning tyckte de inte var aktuellt nu eftersom tappen var helt omogen, de avrådde tom från det. Så får försöka få tiden att gå bara...
    Har du gått till specialist MV innan också eller går man dit just för kontroll av tappen? Håller tummarna att det kommer igång snart!
  • Strude­l
    Äldre 16 Jun 22:16
    #12

    Bra fråga, alltså ett namn som inte låter för gulligt typ tänker jag! Det vad vi tror blir tilltalsnamnet är kort o rätt gulligt, men kanske är det bra att ge ett till namn som ger en lite annan typ av känsla om du förstår vad jag menar?? Kanske blir hon ju inte alls gullig  senare men tuff och stark o då kan det ju vara bra att ha ett namn för det också... gud vad korkad det måste låta haha! Hade faktiskt inte tänkt så jätte mycket på det innan det var mest att vi vill ha ett lite längre namn också, utan speciell anledning Skrattande


    Fru89 skrev 2017-06-15 22:32:51 följande:
    Vi har ett namn som båda gillar jättemycket och som alltid "vinner" när någon av oss kommer med ett nytt förslag. Men som du säger, man får se vad det är för människa som kommer ut och om det passar.

    Hmm, vad är tillräckligt långt o i vilken stil menar du när du tänker "seriöst"?

    Det jag kommer på spontant nu på rak arm; Viktoria, Beatrice, Jasmine, Leonora... Men som sagt, beror ju på om längden duger o hur du menar med seriöst ;P
  • Strude­l
    Äldre 19 Jun 16:49
    #16
    Fru89 skrev 2017-06-16 22:24:15 följande:
    Inte ett dugg korkat, men lite lätt underhållande o precis vad vi behöver just nu för att tiden ska rulla på. Några speciella känningar?

    Själv känner jag ibland när jag är uppe o går som att bebisen är ute o vänder med en arm eller nåt. Alltså det verkligen ilar/sticker/hugger/trycker på samma gång typ i tappen eller hur jag ska förklara. Måste liksom stanna upp o knipa till. Hel sjukt känns det.
    Vad bra att jag åtminstone kan bidra med lite underhållning Tungan ute

    Jo faktiskt, jag sa till sambon att det känns som om barnet "krafsar" ovanifrån mot tappen, det hugger/sticker liksom i några sekunder. Kanske trycker huvudet mot en nerv därinne?

    Annars är det lugnt här, 39+4. Imorgon har jag tid hos frisören o på onsdag hos BM. Fortfarande inga förvärkar eller ngt... funderar på att försöka kolla tappen senare om jag blir för uttråkad Skrattande 

    Själv då, har du några känningar som skulle kunna peka mot förlossning?
  • Strude­l
    Äldre 21 Jun 11:29
    #20

    Oi men vad kul, tycker det är helt klart ett tecken av framgång Skrattande  

    Var hos BM idag men det var bara en kort "kontroll" med dopplern, mäta sf-mått sista gången o ta blodtryck... tråååååkigt! Här gör de ingenting annat alls fram till 42+0.

Svar på tråden Vecka 40 o blir galen! Tips?