Forum Tvillingar - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gravid tvillingar BF jan 18

  Fre 16 jun 2017 08:32 Läst 63186 gånger Totalt 159 svar
  Fre 16 jun 2017 08:32

  Hej!

  Tänkte kolla om det finns någon som är gravid med tvillingar, som vill följas åt lite. Vi väntar två små stjärnor efter 4 års försök och fjärde IVF insättning.

  Det vore jätteroligt om någon i liknande situation vill följas.

 • Fre 16 jun 2017 08:42 #1

  Har haft en helvetes morgon här med mina twins 2 år 8 månader! Säger bara lycka till!!

  Nå nä, det är helt underbart med tvillingar, men mellan varven så tror man att man själv ska gå under.

  Och sen mellan varven så tror man att hjärtat ska svämma över av kärlek

  Grattis????

 • Sön 18 jun 2017 07:42 #2

  Tack! Vi är överlyckliga såklart! ????Men en liten chock när vi alltid planerat för en och så blir det två!

  Har du några tips på vad vi bör införskaffa?

 • Mån 19 jun 2017 06:04 #3

  Vet inte varför det blev en massa frågetecken, både från mig och dig. Men en glad gubbe skulle det ju vara!

  Det ända ni från början behöver 2 av så är babyskyddet (till bilen), och sängar. Fast även sängar kan man vänta med, men eftersom man ändå i slutändan kommer behöva 2 så kan det ju vara bra att ha från början.. ifall dom är som mina..och inte vill sova tillsammans.

  Sedan är det ju bra att ha några nappflaskor fler än man har åt ett barn, samma med nappar.

  Barstolar behöver man 2 av, men såklart inte från början.

  Jag hade mkt nytta av babynästet och en gunga. Där trivdes mina, och lätt att lägga ner den ena där när jag bytte den andra.

  Bra med många trasor..om du får 2 som spyr.

  Bärsele för 2 vet jag att många har, och vissa lärde sig knyta upp 2 bebisar...men jag klarade mig bra utan båda.

  Se till att ha mkt färdig lagad mat åt dig själv i frysen. Man har inte mkt tid i början för sig själv. Så ordna det du kan ordna. Och ta emot all hjälp du kan från omgivningen. Början är ofta tung.

  Att hålla barnen synkade och ha rutiner kring mattider och sömn hjälper dig. Jag var super noga med det, och det gav mig lite ledig tid alla dagar.

  Och när dagen kommer när du känner du inte orkar en sekund till, så kom ihåg.. Det blir bättre! Det är tufft, framförallt tills båda sover hela nätter.

  Och försök hitta tid att bara ha en bebis ibland. Våga dela på dem. Och njut av dom små stunderna som kommer mellan varven. Det är underbart med tvillingar, mkt jobb, men alldeles underbart.

 • Mån 19 jun 2017 11:18 #4

  Grattis! Nu är mina killar 3,5 år men jag minns chocken av att få veta att det låg två där inne istället för en (även om mina inte är till via IVF).

  Håller med ovanstående om det mesta. Vi hade visserligen inte något babynest till mina men väl två babysitters att ha dem i när de blev stora nog. Vi klarade oss med 3 nappflaskor till vardera men såg till att de alltid var diskade. Ett tips vid flaskning är att ha en doserare och två termosar (en med varmt vatten och en med kallt) vid sängen för nattmatningen. Då slipper man vakna alltför mycket och får maten snabbt fixad när de vaknar  Skrattande

  Mina delade splälsäng i ca 4 månader, sen började de störa varandra i sängen.

  Mina var väldigt synkade från start och har hållit sig så hela vägen tills nu (är det fortfarande alltså).

  Om ni har tvättmaskin hemma behövs det inte så jättemycket kläder. De växer fort! Vi hade inte ett plagg under storlek 50 och bara några i den storleken. Kommer bebisarna för tidigt så kan man alltid skicka ut pappa/släkten att handla lite pyttekläder. 

  Försök att planera för att vara lediga båda två, iaf ett par månader i början. Det underlättar i de allra flesta fall. Ni kan vara lediga för varsitt barn och behöver inte tänka på eventuella dubbeldagar etc. Var beredda på att de kan komma för tidigt men räkna inte med det. Mina höll hela vägen till 40+0 och fick vräkas.

  När de blir lite äldre är det helt ljuvligt att dela på dem under några timmar. En stannar hemma med ena föräldern och den andre åker iväg och handlar med den andre. 

 • Mån 19 jun 2017 18:47 #5

  Tack för era tips och råd!???? Behöver alla tips jag kan få känner jag! Och jag fylls av längtan när jag läser de ni skriver känns så härligt och man känner sig lite speciell ändå som får två!

  Vi sitter och funderar på vilken vagn vi ska välja! Vilken vagn hade ni?

 • Mån 19 jun 2017 19:32 #6
  Modimi skrev 2017-06-19 18:47:44 följande:

  Tack för era tips och råd!???? Behöver alla tips jag kan få känner jag! Och jag fylls av längtan när jag läser de ni skriver känns så härligt och man känner sig lite speciell ändå som får två!

  Vi sitter och funderar på vilken vagn vi ska välja! Vilken vagn hade ni?


  Bugaboo Donkey Twin. Grymt nöjd med den. Det är med sorg i hjärtat vi nu ska sälja den men när de inte använt den på 6 månader är det dags.
 • Tis 20 jun 2017 11:14 #7

  Hej!! Här är en till som är gravid med tvillingar efter IVF. BF 4/1 :)

  Hur mår du? Jag har varit sjukskriven ett par veckor pga illamående men är tillbaka på jobbet nu :)

 • Tis 20 jun 2017 15:54 #8

  Hej! Kul och Grattis????

  Skönt att du mår bättre nu:)

  Jag har varit illamående från V.5 hela dagarna har jag en illamående känsla men vissa dagar är det värre, helt sängliggande och får inte behålla någon mat. Jag jobbar som lärare och har som tur är sommarlov nu!

  Vilken vecka är du i?

 • Tis 20 jun 2017 20:21 #9

  Egentligen mår jag inte så mycket bättre men tvingar mig ändå att åka till jobbet. Jag har ett kontorsjobb så det är inte så tungt. Och chefen vet om graviditeten så hon är helt ok med att jag kommer sent på morgonen och sitter på toaletten halva dagen typ :D

  Jag är i vecka 12 nu, går in i vecka 13 på fredag.

 • Ons 21 jun 2017 08:13 #10

  Haha, vad skönt ändå med en sådan chef:)

  Ok, jag går in i V.11 på söndag. De säger ju att illamåendets brukar avta runt 12 jag hade hoppas på det, men de kan hålla i sig.

  Vart gick ni er utredning någonstans?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll