• moaguuun

    Fågelloppor eller hundloppor?

    Mina hundar har (antagligen) dragit in någon slags loppa. Jag fick en massa bett. Tvättade sängkläderna, men några dagar senare fick jag två bett igen. Så jag gjorde om allt+ sprutade på loppmedel på soffan+sängen, samt behandlade mina hundar med frontline. Trots att de inte visat några tecken på att ha loppor. Det här gjorde jag i måndags. Men idag när jag skulle skaka täcket så såg jag en, och det ser ut som en loppa för jag har googlat en hel del... +att den hoppade. Så ja. Innan visste jag inte riktigt men känner mig ganska säker på att det är någon slags loppa nu. Jag kan tvätta igen först på torsdag så det känns ju inte jätteroligt.

    Men jag sprutade på mer medel och dammsög igen. Men frågan är om det är hundloppor eller någon annan loppa. Som jag förstår det kan dock bara fågelloppor överleva i någon vecka inomhus? Och det här började för två veckor sedan nu på onsdag. Kan det trots det vara fågelloppor tro? Det är många fåglar här utanför i en park... Hundarna har inte kliat sig mer än vanligt men det måste de kanske inte göra? Någon som vet om hundarna i så fall är 100% loppfria nu när de fått frontline? Ska lopporna försvinna då? För de kan ju uppenbarligen bita mig också?

    Någon som haft loppor som har något tips på hur jag ska bli av med dem? 

  • Svar på tråden Fågelloppor eller hundloppor?
  • Flea cursed

    Usch, vad tråkigt att läsa om fler som fått loppor! Jag och min familj har kämpat i flera år men det är svårt i ett stort hus där bara en orkar städa och det glöms att ge loppmedel till katten i tid etc. Nu bor jag i lägenhet själv med min hund och tro fan att jag fick med mig loppjävlarna hit också!

    Jag dammsugar noga (viktigt att dammsuga lister, soffa etc, gärna med specialmunstycke som suger kraftigare) 1-2 gånger i veckan och har tänkt tvätta sängkläder och matta (plockat bort resten) en gång i veckan med, om jag lyckas få tid i tvättstugan. Hunden har fått frontline comp var fjärde vecka nästan året runt i flera år (lite paus ibland på vintern om vi inte blir bitna). Hans päls blir kass av detta och jag börjar undra om lopporna har gått och blivit resistenta eller något D:

    Var idiotisk nog att ta in en låda från förrådet som packats ute i huset förra sommaren då jag flyttade. Gick 2 veckor, sen var det attack. Tyvärr fick jag inte tag på rätt loppmedel när det gamla tagit slut och det MÄRKS. Frontline vet. tar bara vuxna loppor men verkar inte ens göra det. Fullt med fästingar får hundstackarn med. Ska få hem en valp om 2 veckor och har lite panik över det, vill inte hälla gift på valpen ju! Ska nu börja ge ett kosttillskott som heter Nix Tix och hoppas att detta kan hjälpa, bara jag lyckas få hunden att äta det.

    Mitt tips är iaf att behandla hundarna så ofta det är "säkert" och städa noga. Oavsett vilken loppa det är så borde den då försvinna inom några veckor. Tänk på att vara extra noga där hundarna sover, loppor bor mest i närmiljön och inte på värddjuret.

    Lycka till i loppjakten!

  • Angelica Rutgersson

    hej,
     det är förmodligen fågelloppor du fått. Jag har haft det. Det var fruktansvärt. De kröp överallt, t o m på ögonfransarna. Det är bara att vänta, å vänta på att de ska lämna dig som är värddjuret. Det kan ta ca 2-3 månader tyvärr. Om det blir jobbigt ta antihistamin så att du inte känner dem krypa. En dag är de borta. Jag var ganska desperat att bli av med detta men läkaren sa att hon hade det också och det var bara att vänta tills de traskade vidare. Det är ingen poäng att försöka tvätta och städa bort dem, jag dammsög sängarna och tvättade sängkläder inkl täcke och kudde varje dag men det var bara att lägga ner. Så ta antihistamin och vänta. Lycka till.


    Angelica Rutgersson
  • moaguuun

    Fasen, trodde jag blivit av med dem för inte fått något bett eller sett någon på ett tag men nu när jag satt i soffan var det en som bett mig, fick såklart inte tag på den heller så den lär ju lägg en massa ägg nu...? Det känns ju ganska hopplöst. Städat varje dag, men inte kunnat tvätta allt då jag har tvättstuga. Aldrig haft något sånt här problem tidigare, haft hund i 7 år... Men flyttade nyligen så är väl för att det är en park utanför med en massa fåglar. 

    Men det står att fågelloppor inte kan föröka sig på annat än fåglar, och borde dö ut inom typ 2 veckor? Men uppenbarligen har inte dessa gjort det. 

Svar på tråden Fågelloppor eller hundloppor?