• Tussen06

    Till er mammor-hur hade ni gjort?

    Lång historia kort: Blev lämnad för ca 4 månader sen för mannen träffa en ny. Vi har tre barn 10 år, 2 år och 10 mån. jag har frågat om den nya men han ville inte säga nåt, det han sa var att hon har 5 barn varav två har hon inte vårdnad om. Enligt honom är det för att "dom" tryckt ner henne. Då började en varningsklocka ringa hos mig. Min mamma och syster vart oxå fundersamma. Sen vill han inte säga mer.

    Jag anlitade en privatdetektiv då faktiskt och fick en hel del info om henne: 6 barn med 4 olika pappor. Hon verkar ha varit i vårdnadstvist om samtliga barn, 2 av dom (nu en då en är myndig) har blivit omhändertagna enligt LVU pga omsorgsbrist från mammans sida, hon kan inte tillgodo se sina barns grundläggande behov, äldsta dottern har sagt att hon får ta hand om småsyskonen, se till så de får mat, blir duschade och lagda, både rektor och personal från barnomsorg har märkt av att det är nåt och anmält. Mamman har dåliga dagar då hon bara ligger i sängen, hon skriker nedvärderande ord till barnen, ser till att familj och vänner inte hälsar på m.m. Dessutom har hon fått diagnosen Borderline. Jag blir riktigt orolig för mina barn och pratade med min syster som jobbar med psykiskt sjuka att jag måste göra nåt åt det här, nåt slags besöksförbud. Jag talade om för maken vad jag fått reda på och han visste och sa att det är papporna som fått barnen att säga så och gjort detta mot henne...
    Han ville inte att jag skulle göra nåt för då kanske det skulle drabba henne och indirekt hennes barn. Mina barn då??
    Jag lovade iaf att jag inte skulle göra nåt nu och då skulle han inte berätta för henne vad jag visste. Vad tror ni han gör? Berättar för henne!! Hon hotar då med att ringa min chef och se till så jag blir av med jobbet (jag är förskollärare). Jag vet inte hur hon tänkte då men detta har inget med mitt jobb att göra så det är jag inte orolig för att förlora. 

    Det jag undrar är: Hur hade ni resonerat? Ska jag bara låtat vara eller vad? Jag kan inte lita på maken heller då han bara har ljugit sen han lämna mig så hans löften betyder inte så mycket. Jag tänker på mina barn först och vill de väl men vet inte vad jag ska göra.

  • Svar på tråden Till er mammor-hur hade ni gjort?
  • Almina

    Har hon alltså vårdnad om 4 av barnen? Bor de heltid hos henne? Bor din man tillsammans med henne? Hur mycket träffar dina barn sin pappa? Träffar de henne också?

    Jag skulle överväga att kontakta socialtjänsten, men det är ju om dina barn träffar henne.

  • Tussen06

    Som jag har förstått det så har hon inte vårdnad om nån av barnen. Hon träffar dom men ingen bor där. Just nu så har de oxå gjort slut för den här skiten ville inte hon va med om och mitt ex ville ta reda på vart han står mitt i allt detta. Vi har varannan vecka och jag vet inte vad han gör med barnen då.

  • Seven Costanza
    Tussen06 skrev 2017-06-30 12:21:58 följande:

    Som jag har förstått det så har hon inte vårdnad om nån av barnen. Hon träffar dom men ingen bor där. Just nu så har de oxå gjort slut för den här skiten ville inte hon va med om och mitt ex ville ta reda på vart han står mitt i allt detta. Vi har varannan vecka och jag vet inte vad han gör med barnen då.


    Vet inte om du kan bestämma vem pappan träffar med barnen på hans veckor så man får väl hoppas att de inte blir tillsammans igen. Men måste fråga: Har ni alltså varannan vecka med ett barn som är två år gammalt och ett som bara är tio månader? Hur resonerade ni? Har ni haft varannan vecka sedan minsta barnet var sex månader? Det råder delade meningar om varannan vecka för så små barn och tidigare rekommenderades det i alla fall inte före tre års ålder. För ett barn som inte ens fyllt ett är ju en vecka en hel evighet.
Svar på tråden Till er mammor-hur hade ni gjort?